cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti)

  
clock-img

08.02.2013, 10:49

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Iman83

Što se pomfrita tiče...ja ga pravila ovako i super su.
Ogulim, isječem krompir za pomfrit, stavim ga u vodu nekih 20 minuta(navodno da itvuče škrob iz njega...bude bolji tako) i dobro osušim, nauljim ga, sol, biber i na pleh, papir za pečenje rasporedim pomfrit...peče se dok ne porumeni...bude superuser posted image



ja i bez čekanja u vodi...u vodi ga gulim i režem...pa mu valjda dostauser posted image
ovako...kao Imanuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.02.2013, 10:50

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

pitanje

za ovu cudnu kvrgusu, jel u tepiju ide sve istovremeno i meso i tijesto? treba li na kraju zaliti necim?

clock-img

08.02.2013, 10:52

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: djoisa

pitanje

za ovu cudnu kvrgusu, jel u tepiju ide sve istovremeno i meso i tijesto? treba li na kraju zaliti necim?



ja ovo kad porpržim u tavi ostane mi ko ono malo vode od toga...
pa ti nekad prelijem preko...al moji više vole namazat pavlakom pa jesti:)

a stavim dole piletinu i gljive i smao dodozgo pilijem tijesto...to se raposredi...


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.02.2013, 10:57

clock-img

Ninushka

pencil-img

280

Pa vi ste sve već napisala. Pročitala sam sve i voda mi ide na usta a za danas mi je grah od jučeruser posted image

Prepisujem recepte... bravo za temuuser posted image

clock-img

08.02.2013, 11:25

clock-img

mila81

pencil-img

819

Lovačke šnicle

250 gr faširanog, telećeg, junećeg...
pola čaše ulja,
malo više od pola čaše mineralne
2 jaja
pola praška za pecivo
pola kisele pavlake
brašna eto toliko da masa zgusne

vaditi kašikom i pržiti u zagrijanom ulju....

Prilog neka tjestenina, krompir, riža, šta ko voli..........

_____________________________

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

clock-img

08.02.2013, 11:32

clock-img

mila81

pencil-img

819

Kljukuša od tikve

Očistim nekih 200-250 gr tikve, naribam je i osolim i tako odstoji nekih 5-10 minuta, jer ona pusti vodu, koja se poslije tretiranja dobro ocijedi...

onda u toj istoj posudi u kojoj je bila tikva ( treba malo dublja posuda) stavljam brašno, jaja, pecivo, malo mlijeka, jogurta ili pavlake, ulja, sve odokativno da bude smjesa ni gusta ni žitka, izlijem u tepsiju i peče se nekih 20 min, prije zagrijati pećnicu....

odozgo samo premažem maslacem, njam, njam

_____________________________

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

clock-img

08.02.2013, 13:14

clock-img

niki83

pencil-img

2113

Uh kako je ova pita sa tikvom dobra..
Moje najdraze jelo ljeti user posted image
Samo sto ja sve odmah zamutim, ne cekam da pusti vodu, nemam kad..user posted image

_____________________________

N&N

clock-img

10.02.2013, 20:45

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975


IZVORNA PORUKA: Ninushka

Pa vi ste sve već napisala. Pročitala sam sve i voda mi ide na usta a za danas mi je grah od jučeruser posted image

Prepisujem recepte... bravo za temuuser posted image



To je najbrze. Grah od jucer. ;)
Sad bi mi bas pasao..Sa suhim mesom, domacim, svjezim kruhom..Salata od kupusa, svjeza ili kiseli po volji. :)

_____________________________

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

10.02.2013, 21:14

clock-img

Zala

pencil-img

18


IZVORNA PORUKA: muaaa

user posted image user posted image user posted image

Suuuppperrrr za temu

Tjestenina s umakom od fasiranog

Skuhati tjesteninu po zelji,iscjediti.

Proprziti luk,kad uzuti dodati fasiranog koliko je potrebno.

Dodati zacine i sos paradaiz.prokuhatii jos malo gotovo...cca 15 min




Probaj dodati malo origana u fasirano, preodlican okus bude. ;)


MM i ja volimo salatu od tunjevine i kukuruza, sa dresingom od pavlake plus light majoneza. Nekad umjesto light majoneze stavim onu salatnu, ona ima malo limuna čini mi se, baš je ukusna. Ocijediti tunjevinu i kukuruz, i to je to. Otprilike mala konzerva po osobi je sasvim dovoljna.
Ako je ljeto pa imamo domaće povrće, narežem krastavac (bez guljenja) i paradajz na kocke i dodam i to. Preukusno, osvježi, brzo i zbilja zasitno, a nije preteško za jesti po vrućini. :)

clock-img

10.02.2013, 21:20

clock-img

Zala

pencil-img

18

Pade mi napamet još jedan, nasa verzija tacosa, tortilja, sto li vec.

Puretinu ili piletinu mariniram u malo limuna i vegeti, pa izrezati na trakice (moje budu oko 4 cm duge, 1 cm ili manje siroke), peci na malo ulja da dobiju boju. Prodinstati na luku papriku svih mogucih boja (da bude sto sarenije), paradajz, grah (iz konzerve), dodati meso i malo jos okrenuti na vatri da povrce bude mekano. i jako malo vode dodati, samo da malo soka bude. Skinuti s vatre i pomijesati sa kukuruzom.

Zelenu salatu rezati na trakice (eh sad, kad mi se zuri, presavijem par listova kako stignem pa udri rezi, nekad budu i oblika kocke, i svega, bitno je samo da kad se zagrize konacna porcija da nije preveliko).

Za dresing je bitno da ne bude kremast, nego malo tecniji, ja stavim pavlaku i majonezu i malo one vode sto je bude u pavlaci, a moze i jogurt.

Tortilje ne pravim (ako vec nadjem kupim, ako imam gotovih, itd), nego najcesce uzmemo sto manje lepinje, pa ih popolovimo po duzini, izdubimo i punimo mesom i povrcem, zatim dodje salata i odozgo dresing. Odlicno bude, brzo, ukusno. Naravno sol i ostali zacini su po zelji. :)

< Poruku je uredio Zala -- 10.2.2013 21:21:11 >

clock-img

10.02.2013, 21:23

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

grasak ili buranija: proprziti luk pa fasirano ili sitno isjeckano bijelo meso od piletine, pa dodati ledo grasak ili buraniju, mrkvu, jedan krompir izrezan na kockice, malo paradjaz pelata ili svjezeg paradajza i zacine, kuhati oko pola sata

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

10.02.2013, 22:03

clock-img

san4

pencil-img

197

Teacher75,u pravu si za pripremu graska,buranije,moze i duveca, paprikasa sa fasiranim mesom.
Brzo bude gotovo.Cesto i ja pravim takve kombinacije.
Stvarno za preporuciti!

clock-img

10.02.2013, 22:04

clock-img

leona81

pencil-img

6373

najvise volim brzi rucakuser posted image
piletinu i ribu - pilece filete u curry sosu s rizom ili ribu s krompirima pecenu u rerni ili sa krompir salatom...
kljukusu na 2 nacina - jedan je rendani krompir i luk, brasno, zacini pa odozgo vrhnje kad se zapece a drugi je isto to samo sjeckani krompir - skroz drugacije ispadne, ova prva se pravi vise u Sa a ova druga u Krajini i obavezno ide sa bijelim lukom i izlomi se na komade, dok se u Sa reze na kvadratice
paprike punjene krompirom - paprike uvijek imam zaledjene, samo ih filujem sjeckanim krompirom i lukom sa zacinima, i kad se ispeku zalijem vrhnjem i mlijekom i jos malo zapecem
spageti s fasiranim mesom - meso i luk proprzim, dodam sjeckanu papriku, paradajz, zacine, kukuruz...gotovo za 15ak min, u isto vrijeme kuham spagete...M ovo obozava
fasirane cufte sa pireom, ili cufte sa tjesteninom, pizzu ili pahuljicinu pitu u lisnatom...
ne koristim polugotova jela niti vrhnje za kuhanje, nista konzervirano, ni vegetu vec godinama, ulje minimalno, pravim sve u kesema za pecenje, na papiru za pecenje ili dinstam na vodiuser posted image

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

10.02.2013, 22:43

clock-img

laško

pencil-img

15

Pureći medaljoni sa pireom. Vrijeme pripreme 15min.

Skuhati krompir za pire, ispržiti medaljione, krompir uzgnječiti sa puterom i mlijekom. Servirati. user posted image

Idealan prilog kisela salata.

clock-img

11.02.2013, 17:50

clock-img

zumbulcica

pencil-img

488

Evo da i ja bacim koji recepat , inace, ne znam da kuham bez tikvicauser posted image
Salata od tikvica i patlidzana:
Ispržiti tikvice i patlidzan.U posudi slagati red tikvica red patlidzana,a nakon svakog reda dodati sirće,ulje i bijeli luk i so.
Ostaviti malo u frižideru.Bude mnjaaam.
tikvice sa piletinom
Proprziti file izrezan na kockice
Dodati tikvice ( ja ih rezem na trakice)
Dodati mrkvu, opet na trakice user posted image
Malo bijelog luka i naravno vrhnje.
Extra uz rizu, krompir tjresteninu...

_____________________________

sunce mamino,21.08.2011.

clock-img

11.02.2013, 20:24

clock-img

Zala

pencil-img

18

Slično kao jedni meni od dražih salata, roge (babure paprike) sa bijelim lukom i sirćetom.
Pečem ih, ogulim i spremim u vrećice u zamrzivač. Kad krenem na posao izvadim ih u zdjelu, i dok se vratim odlede se, izrežem ih, bijeli luk + sirće, malo ulja, i prelijepa salata. :)

clock-img

22.02.2013, 10:21

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Moj doprinos temi
http://www.coolinarika.com/recept/piletina-sa-senfom-i-kukuruznim-pahuljicama/
super ukusno, piletina bude sočna, vrijeme boravka u kuhinji 5 min(2 za piletinu+3 za oprat krompir) + 30 min pečenja i kuhanja.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

22.02.2013, 10:49

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

obzirom da sam dosta isječene tikve zamrznula znam na brzaka napraviti kljukušu od iste

tikvu izdinstam na ulju + so+vegeta
dodam brašna da dtijesto bude malo čvršće od tijesta za palačinke
pouljim tepsiju, metnem brašno u istu, protresem na sve strane, višak izbacim
smjesu metnem u tepsiju i pečem nekih 40 min u rerni, odnosno dok lijepo ne porumeni
prelijem pavlakom i sirom, koji sam prethodno izdinsatala sa bijelim lukom u tavi

i bude super



_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

22.02.2013, 12:04

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

čorba/supa od bundeve/masirače bijele.

Na kockice masiraču izrezanu stavimo na puter da se dinsta, dodati 2-3 krompira, đumbira (ja stavim kao za veličinu palca) sve to zajedno dinstam desetak minuta podlijem vodom dodam kocku za juhu i kuham 5-10 minuta, ispasiram dodam mileram ili vrhnje za kuhanje.
Meni je ova čorbica super meni dođe ko glavno jelo uz neku mesiku i tako.
U nas mora uz sve biti mesike.

_____________________________

04.12.2008.

clock-img

22.02.2013, 12:08

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

22.02.2013, 12:13

clock-img

ziki

pencil-img

1815


IZVORNA PORUKA: Iman83

Pileće filete na reš...5-10 minuta
Klasičnu mješavinu povrća sa začinima i maslacem 'Ledo', propržiti u isto vrijeme u drugoj tavi i kad je gotovo dosoliti i zaliti vrhnjem za kuhanje(ja dodam i kašiku dvije pavlake).

Ručak za deset(minuta)!!!


Ja slično pravim, stim da ja prvo proprživ pileinu na kockice a u to dodam povrće neko smrznuto(carsko, minestro, meksičku ili balkansku mješavinu, propržim i dodoam vode da prodinsta, začinim so, biber, eventualno vageta, i na kraju dodam vrhnje za kuhanje. Bude super i extra brzouser posted image

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

22.02.2013, 12:20

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Jetrica pileća s pireom
Jetricu stavim pržiti na vrelo ulje, prekrijemo onom mrežom pošto ona ono ko puca kad se prži, dooosat bijelog luka nasjeckam pa kad se korica uhvatila a to je već nakon nekih 5-7 minuta, ubacim posolim i pobiberim. U drugoj šerpi se već krompir skuhao i eto brzinskog ručka.

L nije baš nešto bila ljubitelj jetrice, valjda se zasitila dok je bila manja i ja joj rekla to je omiljena hrana Winxica user posted image i ona spuca po par komada.

_____________________________

04.12.2008.

clock-img

01.03.2013, 16:37

clock-img

mishkica

pencil-img

-231

Super recepata ovdjeuser posted image Evo moj mali doprinos: spanak na pirjan + pohovane purece filete- spanak ocistiti oprati izrezati i staviti u vrelu vodu da samo baci kljuc..na maslacu izdinstati mladog zelenog luka dobar rukohvat, i onda izcijedjeni spanak dodati na to i staviti vode, kako to krcka pripremite purece filete tako da ih na tanko isjecete povegetite i posolite ja stavim i ulje i zamotam u foliju..tako da malo odstoje, onda ih vadite iz folije stavite u brasno u jaje pa u prezlo i na vrelo ulje..spanak dok se pirjao vec se prze fileti, a onda se u spanak doda soljica od bijele kafe rize, malo vegete i soli, i jos da se pirja 10-ak minuta..mi se ovim davimo, dobar tekuser posted image user posted image

_____________________________

M&M

Sreću čine male stvari...

clock-img

13.03.2013, 12:14

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

brzo i ukusno:

Govori se da je dobro da se unosi što više tečnosti, a nekada nije loše ni da čitav obrok takav bude. Evo recepta kako da spremite izuzetno ukusnu čorbu od krompira koja može da bude i ceo obrok.

Sastojci:
1/2 kg krompira
100 gr korena celera
1 manji crni luk
1 kocka za supu
1 šnita mesnate slanine
1 mladi luk
1 veća šargarepa
1 pavlaka, kašika putera
so
biber

clock-img

13.03.2013, 12:20

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Dobro si ti...ova tema se treba podićiuser posted image
imal kakav ručak za 6-7 minutauser posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img