Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Zenice drage hvala vam na brzim odgovorima toploj dobrodoslici)) Ima li neko osim Saračevićke jer nemam dobro iskustvo s njom naime moja bebacha ima 16 mj i od pocetka oktobra pa do sada stalno kaslje nekad vise nekad manje. Inace pripadamo dz Stari g. i tamo smo kod dr Krekic i imali smo 2 bronhiticna nalaza i svakakve terapije od pancefa sa bisolvonomi fenistilom,ventolinom,dexametazon3 dana inekcije,opet ventolin,pa cefaklor i ventolin, a u medjuvremenu smo preko veze otisle Saracevicki i rekla mi je doslovno ovako "mala ti je sva virozna povisen crp to pokazuje i dacu vam dobar lijek koji ce je stiti od virusa i bakterija narednu godinu a to je singular granule" ja sam kupila lijek ali joj ga nisam dala jer mi je to nekako bilo previse obzirom da je dijete nema dijagnosticiran nikakav bronhitis niti astmu. e sada treba mi dobar pulmolog ako postoji u Sa ili blize.
28.01.2011, 14:32
Mama2b
71
Pozdrav svima,
ja bih trebala odvesti svog bebacha na prvi pregled, patronazna mi je preporucila dr.Vukovic, jer nam je Omer Maslic u blizini, medjutim jutros kad sam zvala rekose mi da je vec odavno na bolovanju. Dosta postova sam procitala na ovoj temi i ne znam stvarno kod kojeg doktora da ga vodim
Ako moze jos jednom neka preporuka za Omer Maslic, hvala svimaaaaaaaa
28.01.2011, 15:54
jenny_z
67
Pozdrav drage moje. Moja mala ide na svoj prvi pregled i pripadamo DZ Vojnicko polje, pa ako moze preporuka koga da trazimo bile bi vam jako zahvalne
03.03.2011, 10:34
M kao Mama
5536
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
IZVORNA PORUKA: chuci
molim vas ako neko zna da mi pomogne da li je dr vildan bilalović iz doma zdravlja saraj polje specijalista pedijatrije
i dr meliha isto pitanje isti DZ
molim vas ako neko zna da mi pomogne da li je dr vildan bilalović iz doma zdravlja saraj polje specijalista pedijatrije
i dr meliha isto pitanje isti DZ
Chuci, ne znam za dr. Azru Dervišević znam da jeste, a kod Melihe i Vildana ne vodim L. uvijek nazovem i pitam kada je naša dr. tako da zaista ne znam, a da li je moguće drugačije. Baš me sad zainteresova, da li može neko ko nije specijalista pediajtrije da radi sa djecom. Hiljadu upitnika iznad moje glave.
i ja je uvijek azri vodim ali ovu sedmicu radi sa zdravom djecom na vakcinacijama, a i prošlu je isto pa ne znam kome od ovo dvoje da je odvedem. a meni se jednom zadesilo tamo da je na pečatu pisalo čini mi se dr opšte medicine a ne spec ped pa zato pitam. nisam sigurna da li je to bila dr na zamjeni koja nas je zadesila jednom na kontroli ili neko od ovo dvoje. hajde valjda se neko javi ko zna. piše na onom pečatu u knjižici sa vakcinacijama pa ako vam nije teško ko vodi dijete u dz saraj polje pogledajte tamo.
Sad nešto kontam da je on zaista dr. opšte medicine, jednom vodila polemika oko toga i valjda zaključismo da to tako može, ja bih čekala azru, do naredne sedmice,
IZVORNA PORUKA: emma.L
Ne znam šta je dr. Vildan ali naše iskustvo nije bilo dobro s njim. Toliko fula je čovjek imao sa mojom Emom, još je nas pregledao samo pred vakcinaciju dva puta i oba puta sam dijete vodila po drugo mišljenje (govorio je da je rahitična, da je pothranjena, pa mala joj glava... i onda se drugi liječnici iščuđavaju na osnovu čega je to zaključio - tako da ako je specijalista, jadna mu specijalnost ).
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
Ne znam šta je dr. Vildan ali naše iskustvo nije bilo dobro s njim. Toliko fula je čovjek imao sa mojom Emom, još je nas pregledao samo pred vakcinaciju dva puta i oba puta sam dijete vodila po drugo mišljenje (govorio je da je rahitična, da je pothranjena, pa mala joj glava... i onda se drugi liječnici iščuđavaju na osnovu čega je to zaključio - tako da ako je specijalista, jadna mu specijalnost ).
ma uzas
ma uzas
Hahaha, a mene dr. Meliha isprepadala, jednom davno, l. bila skroz mala i kaže ona meni jeste li vi djetetu tadili nalaze, ja onako začuđena kažem nisam, veli ona meni, pa vidite kako je blijeda, a i kosa joj je baš bijela, ja se nasmijem i kažem, genetika dr. ja sam bila još bijelja.
ma čekala od prošle sedmice dr azru, kad mi kažu danas da opet radi sa zdravom djecom a danas je nema uopšte hajd vidjeću ako je neko kući i knjižica sa vakcinacijama vam je pri ruci molim vas pogledajte šta piše na pečatu pa javite hvala
nisam kući, nažalost, valjda će netko drugi znati
IZVORNA PORUKA: la bomba
Gdje ejtaj pečat???
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
chuci evo ja vidjela na pečatu piše Bilalović dr Vildan, spec pedijatar
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
Gdje ejtaj pečat???
ja kod sebe imala slučajno potvrdu o bolovanju koju mi je dr Vildan izdao, e na toj potvrdi je njegov pečat
eh eto chuci, nema dileme onda, ..
IZVORNA PORUKA: new mama
Ja ne znam za dr. Bilala jer ja ne znam da sam dijete dvaput odvela kod njega,nesto nisam odusevljena,idem samo kod dr.Azre i dr. Melihe i obje su mi dobre...Alma i mene je tako Meliha jednom isprepadala za Ajnu kad je bila mala ,ali inace dobar je dr. svidja mi se sto je detaljna
a za dr melihu imal neko pečat gdje? jel ona spec ped
veeseelaa hvala puno hvala i ostalima
kontam se da je odvedem kod dr melihe. ona je druga smjena a tako mi i više odgovara, da je odvedem poslije posla?
Gdje ejtaj pečat???
ova knjižica sa vakcinacijama. pa pored svake odrađene vakcinacije ima pečat dr koji je pregledao dijete. a na pečatu piše i koje je dr spec.
IZVORNA PORUKA: new mama
Pa po meni je dr.Azra opustenija,vise prica nego dr. Meliha,ona je nekako ozbiljna,ali je dobar dr. kod mene je Ajnu dva puta cijelo vrijeme vodila dok je imala upalu pluca i zadovoljna sam kakva je bila
Mi smo Azrom prezadovoljni, a inače smo bili kod svih, ali sada samo nju čekamo, ako nešto nije baš praaavo hitno.
IZVORNA PORUKA: Lady26
Ja isto vodim Lanu pretezno kod dr Azre, meni je super, ima lijep odnos prema djeci, prije pregleda uvijek po kusa da opusti Lanu, tepa joj, prica pa tek onda pocne sa pregledom, a i doktor Vildan mi je ok skroz... Prosle godine kad je Lana imala 6mj, iz cista mira dobila temp 39 i odvela sam je u DZ, bio je dr Vildan, iako je bilo skoro 20 sati bez problema nas je primio, pregledao je, ustanovio da nije prehladena, sve u redu i omah mi je dao uputnicu da nalaze da hitno vadimo ujutro ili cak u hitnoj, sumnjao je na inf mokracnih kanala...sutradan dijagnoza se potvrdila nazalost i odmah nas je poslao na Jezero, lezale smo 5 dana...
IZVORNA PORUKA: Lady26
A Meliha .... jednom sam isla kod nje, jos dok je Lana bila mala, napala me sto ne dojim , kao nemoguce da nemam mlijeka nakon samo 2 mjeseca....Nikad vise....jedino ne daj Boze hitnosti a ovako....u sirokom je luku zaobilazim...
IZVORNA PORUKA: tekja
kontam se da je odvedem kod dr melihe. ona je druga smjena a tako mi i više odgovara, da je odvedem poslije posla?
chuci, evo stoji pedijatar, a otkud vam uopste ideja da bi na pedijatriji mogao raditi dr. opce prakse?????? Meni se upravo Meliha, od svih njih, cini najpristupacnija...Azra je nedavno, na moj upit, a da prvo uradimo bris grla..., pa onda antib. odgovorila: Nema potreba, da treba bris JA bih vas vec uputila...mislim, NJENO VISOCANSTVO je znalo po izgledu grla sta je u pitanju ...mada moram priznati da je do tada bila ok...
IZVORNA PORUKA: tekja
chuci, evo stoji pedijatar, a otkud vam uopste ideja da bi na pedijatriji mogao raditi dr. opce prakse?????? Meni se upravo Meliha, od svih njih, cini najpristupacnija...Azra je nedavno, na moj upit, a da prvo uradimo bris grla..., pa onda antib. odgovorila: Nema potreba, da treba bris JA bih vas vec uputila...mislim, NJENO VISOCANSTVO je znalo po izgledu grla sta je u pitanju ...mada moram priznati da je do tada bila ok...
Neki su doktori dugo radili kao ljekari opšte prakse, kao npr. dr. Vildan, ... tako da je zbog toga nastala zbrka. Kasnije su završili specijalizaciju i rade sad ovo što rade.
meni se zadesilo jednom na pregledu neka druga doktorica valjda ovih nije bilo, šta li i nije bila spec pedijatrije zato sam pitala
puno hvala na odgovorima
06.03.2011, 16:40
škorpija
6649
e da napišem za onu ludu dr. samru penavu u omer maslić, fakat ne znam kako ona može biti šefica gordani vuković al et.
ajdin bio bolestan dva dana curi nos, bez temerature i akšlje, inače je skon bronhitisu i odvedemo ga mi u vrazovu i ona fina dr. na hayatu što je imala emisiju bila deđurna, da mu inhalacije ventolin, i već poslije dvije bilo mu bolje. sutra odemo u vrazovu, grodana na zadravoj, penava na bolesnoj. već imam iskustva (negativna) sa penavom, al hajde reko da nečekamo samo nek mu propiše još inhalacija ako treba i mirna bosna. ona go posluša, pgčeda skeret iz nosa koji je već požutio jer je sazrelo, kaže avo vam inhalacije, antibiotski sirup i antibiotske kapi za nos. Dijete haman zdravo, kontam kad mu nisam dala antibiotik kad mi je bilo gore neću ni sad. uzmem ja recepete, zahvalim i kasnije ih bacim ih u smeće. inače bez nalaza krvi ne dajem djetetu antibiotik pa da ga tito propiše, naravno ajdin već isti dan ozdravio bez antibiotika i ičega drugog
06.03.2011, 16:43
hanabanana
4435
Ja bih mu ipak uradila bris grla i nosa.
Moja H. je bila potpuno zdrava kad sam uradila briseve, ispostavilo se da je imala streptokok u grlu. Zato ipak brisevi, radi sekreta.
06.03.2011, 16:46
škorpija
6649
ma radili smo nedavno bilo je ok, gdje se može bris privatno uraditi i koliko košta, prošli put na ilidži da nam pogrešnu knjižicu, zamjenili nalaz, ma sve nekai belaji
06.03.2011, 16:48
hanabanana
4435
I ovi privatnici šalju na Ilidzu.
06.03.2011, 16:50
škorpija
6649
IZVORNA PORUKA: hanabanana
I ovi privatnici šalju na Ilidzu.
auuu, nisam znala pa zar baš niko ne radi, pih
06.03.2011, 16:51
rose
8709
IZVORNA PORUKA: škorpija
ma radili smo nedavno bilo je ok, gdje se može bris privatno uraditi i koliko košta, prošli put na ilidži da nam pogrešnu knjižicu, zamjenili nalaz, ma sve nekai belaji
imas privatnu laboratoriju u gradu... Branilaca Sarajeva 45, tel.628-302 ili 061/552 701. , ispostava one iz Luzana....ja sam tu uradila bris nosa prije poroda...kao kontrolni nalazmene je bris grla i bris nosa kostao 25 KM...pojedinacno 12.5 KM evo pogledah racune
< Poruku je uredio rose -- 6.3.2011 16:54:51 >
06.03.2011, 16:58
škorpija
6649
super, hvala vam na info
06.03.2011, 17:01
hanabanana
4435
Ja radim u Sanasi, ali sam mislila da i oni salju na Ilidzu.
06.03.2011, 17:08
Anoniman
kako ne znas 100%
pitaj molim te...koliko ja znam i oni imaju svoj laboratorij...mene je tamo privatnik poslao s brisom
a za ove u gradu znam 100% da oni rade...em se vide sve "masine"...em dobijes kompjuterski isprintan nalaz s njihovim pecatom, potpisom etc.
07.03.2011, 23:15
norah
74
Neko je gore kritikovao dr. Penavu iz DZ Omer Maslic. Ona je skroz bezveze, nepristupacna i hladna. A da je neki strucnjak i nije. Nije ni do koljena dr. Vukovic. A kako ona da buse sefica pedijatrije? Pa, vjerovatno je politicki podobna.
08.03.2011, 17:40
rose
8709
IZVORNA PORUKA: leona81
dr aida hadzimurtezic
dr. hadzimurtezic je i nasa pedijatrica...mi smo zadovoljni
< Poruku je uredio rose -- 8.3.2011 17:41:04 >
a para? taj nalaz krvi, ti to sebi?
08.03.2011, 18:05
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada
kako ne znas 100%
pitaj molim te...koliko ja znam i oni imaju svoj laboratorij...mene je tamo privatnik poslao s brisom
a za ove u gradu znam 100% da oni rade...em se vide sve "masine"...em dobijes kompjuterski isprintan nalaz s njihovim pecatom, potpisom etc.
a para? taj nalaz krvi, ti to sebi?
sve zavisi sta...ja sam vadila kompletnu krvnu sliku i hormone stitnjace pa me sve doslo oko 30
mislim da je samo krvna slika 7 ili 11...nisam vise sigurna
08.03.2011, 19:30
draguljče
1049
Definitivno dr Ćajić na Sokocu. Nijedan mu nije ni do koljena (moje mišljenje). Vodila sam dijete svim mogućim doktorima u Sarajevu dok mi neko nije rekao da dijete odvedem njemu. Nadavali mu injekcija, inhalacija, sirupa, i ništa dok čovjek nije rekao da je samo timus u pitanju.
< Poruku je uredio draguljče -- 8.3.2011 19:32:15 >
14.03.2011, 08:58
amy09
77
jel mi zna neko potvrdit kad je pauza u vrazovoj na pedijatriji jel od 10 do pola 11 :-**
14.03.2011, 17:02
Super Beba
1291
Mi bismo za koji dan trebali na našu 1. kontrolu, pa me zanima sljedeće (ako neko zna odgovor): - Ako bih išla kod dr. Vuković u Omer Maslić, da li se moram unaprijed najaviti, tj. zakazati termin ili je dovoljno da se pojavim u njenoj smjeni? - i da li iko zna koja je smjena ove sedmice (ako imaju smjene uopšte)?
Hvala
14.03.2011, 17:46
Almaa
1983
IZVORNA PORUKA: Super Beba
Mi bismo za koji dan trebali na našu 1. kontrolu, pa me zanima sljedeće (ako neko zna odgovor): - Ako bih išla kod dr. Vuković u Omer Maslić, da li se moram unaprijed najaviti, tj. zakazati termin ili je dovoljno da se pojavim u njenoj smjeni? - i da li iko zna koja je smjena ove sedmice (ako imaju smjene uopšte)?
Hvala
ne moras se najavljivati, a dr. Vukovic je uvijek prva smjena
14.03.2011, 18:03
Malenaoduvijek
5237
IZVORNA PORUKA: amy09
jel mi zna neko potvrdit kad je pauza u vrazovoj na pedijatriji jel od 10 do pola 11 :-**
nema pauze
14.03.2011, 18:27
Anoniman
Mi inace idemo od kako se rodila kod dr Vukovic, ali vidim kritike na racun dr Penave. Kod nje smo bili jednom i jedina ona, a prije toga je cetiri, pet pedijatara pogledalo moje dijete je ustanovila jaku upalu usiju i hitno nas poslala ORL. Tako da sam i ja sa njom prezadovoljna, a da dodam da je bila i preljubazna i bas pristupacna. To je nase misljenje, tj iskustvo naravno
14.03.2011, 18:38
Super Beba
1291
IZVORNA PORUKA: Almaa
ne moras se najavljivati, a dr. Vukovic je uvijek prva smjena