E kad smo kod pedijatara, da napišem najnovije iskustvo. Evo mi već 100 godina tražimo pedijatra i najzadovoljnija sam dr. Vuković. Ali kako trebamo podnijeti zahtjev za prebacivanje kartona sa Vojničkog u Omer Maslić, i kako ona radi samo ujutro, a kako mi je Ema dobila temp i morali je odvesti jučer popodne, odlučimo otići na Vojničko. I dr. nas primi, sve objasnimo (da je primila 4 antibiotika u 4 mjeseca, različita, da su dijagnoze bile od gnojne angine, preko upale grla do bronhitisa), ona je presluša - pluća skroz Ok, uši ok, ali gnojna angina desni krajnik i kaže Sumamed. Zanebesalo mi se . I onda ja kažem: pa jeste li sigurni da mora, da nije nešto virusno jer nam je dr. Mandilović rekao da su joj krajnici jako "naborani" i da se mogu i ostaci hrane učiniti kao bijele točkice, te da je ne bismo toliko kljukali ako ima ikakva, ikakva alternativa. I tu ona pristane na nalaz leukocita, jer smo je "pokolebali". Leukociti 4,3, dakle blago sniženi (što može biti od temperature ili tolikih antibiotika koje je nedavno popila), a po njenom "dobro da nismo dali Sumamed, jer za njega je indikacija leukociti preko 10,000". Pa hebote, moram te pokolebati da bi ti ne bi eksperimentisala s mojim djetetom . Kao moguće da je nešto virusno, pa da bez nalaza CRP-a ne dajemo antibiotik.
Elem, ja znam da nije pametno ni vodati dijete okolo, jer onda niti jedan od tih pedijatara ne može imati potpunu sliku o djetetu, ali kako naći pravoga .