Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ljubicice28 hvala puno draga jedan za tebe nema te dugo,sad ce nam Ramazna insAllah pa cemo se vise druziti
Tu sam ja, mila, samo u ''prikrajku'' ABd jedva čekam da nam dođe, prošle godine nisam postila tako da sam baš poželjela osjetiti njegovu draž
08.07.2012, 23:03
milenium
6133
ljubičice hvala na lijepim željama
09.07.2012, 09:36
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: new mama
Iskrene cestitke trudnicama,sve najbolje vam zelim Mamine oci poseban
hvala draga pusa maloj princezi
09.07.2012, 14:01
malamalena
18
Pozdrav svima! Ja sam nova na forumu, i trudna sam!! sad sam 7. sedmica. Svaki dan citam i pretrazujem sajtove, sve me zanima! Je li imao neko iskustvo da dobije injekcije progesteron depo, naa 4 dana, i dabroston? pravo me to uplasilo, iako mi vecina trudnica kazu da je to danas svakodnevnica. Strah me pomalo. I ne znam da li smijem imati odnose, doktor mi nije nista rekao, a sestrica mi kaze da se cuvam bar do 12. sedmice...
09.07.2012, 14:05
Bebica11
4324
IZVORNA PORUKA: mamine oci
evo i mene da se prijavim na listi trudnica
aaaaa tek sad sam ugledala
Barekallah nek ti je sa srecom aBd
09.07.2012, 14:16
jasmina_ze
35
progesteron depo
cestitke na trudnoci i zelim ti da imas skolsku za te inekcije progesteron depo ne znam iskreno cula sam al ne znam za sta su ali za dabroston ti mogu reci da sam ja pila vec dvije kutije sam popila jer sam ja imala malo i krvarenja....za odnose mi je dr. rekla da nesmijem imati tako da se mi strogo pridrzavamo a ti opet na slijedecem pregledu pitaj...ne znam zbog cega primas te inekcije i pijes dabroston ja sam koknretno pila da se bolje plod PRIMI a poslije zbog krvarenja....... u glavnom zelim ti lijepih mjeseci....pozdrav
09.07.2012, 14:23
Bebica11
4324
IZVORNA PORUKA: malamalena
Pozdrav svima! Ja sam nova na forumu, i trudna sam!! sad sam 7. sedmica. Svaki dan citam i pretrazujem sajtove, sve me zanima! Je li imao neko iskustvo da dobije injekcije progesteron depo, naa 4 dana, i dabroston? pravo me to uplasilo, iako mi vecina trudnica kazu da je to danas svakodnevnica. Strah me pomalo. I ne znam da li smijem imati odnose, doktor mi nije nista rekao, a sestrica mi kaze da se cuvam bar do 12. sedmice...
ako si dosla do inekcija ne smijes imati odnos dok se stanje ne smiri,ne znam kako ti dr nisu rekli, nema istezanja, dizanja teskog i moras mirovati ako primas injekcije
btw i ja sam ih primala i pila dabroston i sve je proslo ok hB
09.07.2012, 14:30
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: mamine oci
evo i mene da se prijavim na listi trudnica
aaaaa tek sad sam ugledala
Barekallah nek ti je sa srecom aBd
09.07.2012, 14:38
ziki
1815
AAAAA mamine oči, tek sad vidim. Neka je sa srećom mila, želim ti laganu trudnoću, i još laganiji porod, da na svijet doneseš živu zdravu i divnu bebicu. P.S ovo mi popravi dan
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
09.07.2012, 14:39
mamine oci
4300
hvala ziki pusa pacicima
10.07.2012, 16:03
malamalena
18
Hvala Jasmina_ze, hvala Bebica11. Samo mi je rekao da su za ucvrscivanje ploda nista drugo. Sestra mi je rekla za odnose, i cuvam se, nemam odnose, ne dizem nista... Ja se hB odlicno osjecam, nikakvih mucnina nemam jos uvijek, nista... Samo me povremeno stomak zaboli u predjelu jajnika, ali to traje 2-3 min. i prestane. Nadam se da ce sve biti ok aBd.
10.07.2012, 16:13
sretna sam jako
362
Hvala Jasmina_ze, hvala Bebica11. Samo mi je rekao da su za ucvrscivanje ploda nista drugo. Sestra mi je rekla za odnose, i cuvam se, nemam odnose, ne dizem nista... Ja se hB odlicno osjecam, nikakvih mucnina nemam jos uvijek, nista... Samo me povremeno stomak zaboli u predjelu jajnika, ali to traje 2-3 min. i prestane. Nadam se da ce sve biti ok aBd.
Čestitam i zelim ti urednu trudnocu u kojoj ces uzivati!
10.07.2012, 16:18
mama_mo
104
Čestitke prije svega Ja sam pila tablete progesterona jer sam dobila krvarenje (da plod ne bi otišao). Pripazi se malo sad, suzdržite se od seksa dok se stanje ne stabilizira i sretno!
10.07.2012, 20:05
malamalena
18
Hvala puno zene, bas lijepo sto ste me primili, i super sto postoje forumi, pa s ljudima mozes podijeliti sretne trenutke, a da ih i ne znas... Kako je bilo nasim majkama u onaj vakat :( Cestitam i ja od srca svima koje su trudne i zelim da sve prodje u najboljem redu. Moj bebac je sad velik 1 cm masalah :)))
10.07.2012, 23:24
Dalia_88
238
Malamalena cestitam ti i zelim da ti sve prodje bez problema. Dabroston nije nista strasno, cak se moze piti i kod menstrualnih tegoba, ko ima problema sa zatrudnjivanjem itd. Ja sam sad usla u 4 mjesec, imam jos jednu tabletu da popijem i gotovo. Znaci pila sam ga od kako sam saznala da sam trudna.
Predpostavljam da si cula otkucaje srca, ja sam plakala kad sam cula, nevjerovatno je
05.01.2013 23:50 Moja Dalia Znaš li milo moje da te volim najviše na svijetu, da dok dišem, tako će biti... Kad posustajem i počnem gubiti nadu, pogled na tebe, na tvoj osmijeh vraća mi vjeru u bolje sutra..
10.07.2012, 23:40
M kao Mama
5536
draga ja sam 34 pune dnedjljeje bila na dabrastonu, depo prog. na drugi dan, kasnije ginipralu, infuzijama, sada gledm u moju curu koja sutra puni mašala i u dobar čas akobogda mjesec,
odnose zaboravi, dok god si pod terapijom,
sretno svim trudnicama,
11.07.2012, 00:19
SelmaK
126
Draga malamalena,
Moje iskustvo sa prvom trudnocom je bilo od samog pocetak do kraja sa dabroston tabletama, pa onda neko vrijeme i gyniprala, pa je on iskljucen, a onda apaurin skoro do 9 mjeseca. Sve je na kraju proslo ok.
Evo i druga trudnoca slicna, od 6. sedmice utrogestan i 3x2 apaurina na dan. Ja nisam ni protiv drugih savjeta doktora (kao sto je izbjegavanje seksulanih odnosa i slicno) jer milsim da je u ovim trenucima najbitnija buduca beba.
Sve ostalo moze sacekati. Cak sam i na nekom polu-mirovanju, te sam poslusala doktora i otklazala odlazak na more do daljnjeg, kao i poslovne puteve.!
Mislim da ne bi trebala da se sekirs oko primanja terapija, jer kao sto vidis iz iskustva MameAlme, sve se se to hairli sretno zavrsi!
Puno pozdrava i uzivaj u trudnoci koliko god mozes!
11.07.2012, 09:28
zagy
351
Evo da se i ja prijavim na ovoj temi, 11 sedmica
11.07.2012, 09:29
veeseelaa
20552
čestitke
11.07.2012, 09:37
mamine oci
4300
zagy cestitke ugodnu i laku trudnocu zelim mozda se i skupa porodimo
11.07.2012, 10:03
Skvo RR
4542
Hajmo sa teme...prosetajte na Mucnine u trudnoci.
11.07.2012, 17:59
švrćko
7
već duzi niz godina vas pratim ... možda čak od kada postojite ali nikako da se registrujem ...
e pa sada je krajnje vrijeme za to ...
upravo sam uradila test i TRUDNA SAM !!!
11.07.2012, 18:08
sretna sam jako
362
IZVORNA PORUKA: švrćko
već duzi niz godina vas pratim ... možda čak od kada postojite ali nikako da se registrujem ...