IZVORNA PORUKA: jasmin
IZVORNA PORUKA: Galicia
Zato, sto su nam roditelji u vecini slucajeva bili u neznanju.
To mozes pricati za svoje roditelje, ali moji su bili jako stabilni i NElabilni ljudi i nadasve roditelji. I ne nisu suncokreti, koji su se okrenuli vjeri preko noci. Uvijek su bili i ostali ono sto su uvijek i bili. I zato ih jako volim i cjenim i postujem.
Gali,ona je svakako napisala u vecini slucajeva,sto znaci da tvoji roditelji mogu izostati iz tog pravila. Uostalom,ona govori o roditeljima koji su imenom muslimani,ali su zivjelu u neznanju kad je islam u pitanju. Mozda ces vremenom nauciti da je u dosta slucajeva najbolje biti suncokret,dakle okrenuti se...od necega u datom trenutku,jos kad se okrenes u smjeru u kojem te ceka nesto sto ti zivot promjeni na bolje,postojanje ucini logicnim i dobijes sasvim jedan novi smisao zivota koji te apsolutno ispunjava,onda te to okretanje ucini vrhunski uspjesnom osobom . I zaista budes u stanju da vise cijenis ljude zbog njihove promjene,ne iskljucivo zbog toga sto su se promjenili...nego sto su tom promjenom dobili jednu novu osobenost,sto osjetis pozitivnosti te promjene. Bez obzira da li ti ljudi bili roditelji ili neko drugi,ti ih neizmjerno cijenis i s odusevljenjem uputis cestitke za ono sto su postigli. Bas kao kad nekog zadesi bolest...pa se bori i zeli da se bori,nadje lijek i ozdravi,pa ti bude drago sto je zdrav i sto je iz svega toga izasao ne samo zdraviji,nego pozitivniji i spremniji za sve druge zivotne prilike. Tada tu osobu vise cijenis i ponosan si sto si svjedok svemu tome.
Svidja mi se izraz "suncokreti"
ja volim biti obasjana
Ja sam od 1-6 razreda zivjela u Svici, i sad osjetim u srcu radost i drago mi je sto sam se javno deklarisala kao muslimanka sto nije bio slucaj za vecinu Bosnja(negdje s 10-tak godina) dakle JA, ne moji roditelji, sam otisla ucitelju i rekla "ja sam muslimanka i ne zelim ici na vjeronauku( kod njih nije vjeronauka kao kod nas vec ukljucuje i molitve i odlazak u crkvu) i bio mi je merak sto sam imala manje casova od ostalih
takodjer svi i susjedi, skolski drugari su znali da smo mi muslimani, kod nas se ni u Svici nisu kitile jelke, ni obiljezavao Bozic i sl, i nismo primali paketice
nesto sto se npr nije moglo izbjeci kao pjevanje u horu za njihove praznike to sam prisustvovala a ostalo jok niti mi je bilo tesko i mucno
toliko o tome koliko je djeci vjernika "MUCNO" zbog jednog paketica
Veoma rano sam naucila da se nosim s "razlicitoscu" od mase, i tako je ostalo, kasnije sam uzivala da se istaknem u masi
< Poruku je uredio Bebica11 -- 6.1.2013 18:59:18 >