IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
E ovako meni bi hitno trebao jedan pravni savjet i zahvaljujem se unaprijed na odgovoru.
Ovako, radi se o sljedecem:
Osoba je zaposlena u ugostiteljskom objektu, prijavljena, znaci sve uredno. E sad vlasnik tog objekta vise zakonski ne moze imati pravo raditi i u drzavnoj ustanovi i imati vlastiti objekat.
Pa sad zeli da stavi ime firme na svog radnika. E sad mene zanima:
ako radnik to prihvati sta time gubi ( zanima me najvise ako mu iskrsne posao u nekoj drzavnoj firmi koliko vremena i procedure treba da raskine taj ugovor da bi mogao biti prijavljen u drugoj firmi)????
I ako se desi neki problem u vezi poslovanja objekta tko snosi odgovornost???? Vlasnik kaze da ce potpisati da sva odgovornost u vezi bilo cega ide na njega! Je li to moguce, znaci da se novi vlasnik oslobodi bilo kakve odgovornosti.
Radi se o meni jako vaznoj osobi, molim Vas za savjet ako ga itko imaa. Hvala velika!!!!
P.s. napominjem radi se samo o usluzi, radnik tim ugovorom ne dobiva nikakve pogodnosti...
ovo nebih nikome sugerisla...
očito da vlasnik ugostiteljskog objekta podliježe zakonu o državnoj službi...
on se vodi vlasnikom i direktorom kafića i sve osgovornosti prema državi su na njemu...
u slučaju da želi ostaviti posao taj radnik koji bi ovo prihavtio može lako ući u problem da se ne može odjaviti za PIO/MIO i zdravstvenog ako neke obveze nisu redovno plaćane...
ili čak dugovanja prema dobavljačćima...sve spada na radnika koji daje svoj potpis kao vlasnik....
odjavljivanje sa tog posla može biti jako teško za regulisanje kasnije papira ako sadašnji vlanik ima bilo kakv dugovanja prema državi...
ja nebih nikome sugerisla ovakav oblik poslovne saradnje jer je on manje više zavala za radnika...
on nrćr imati uvida u knjigovodstvo i računovodstvo vlanika a sve će potpisivati...
čak i virmine za plaću i doprinose...virmane za plaćanja dobavljačima itd...