IZVORNA PORUKA: koka i po
ma ja....ko hebe zakon...ko i uvijek
koko zakon je jedno
...zakon koji definiše šta zu konkursu smiju tražiti su opšti i posebni uvjeti...
ako je pitanje posbenih uvjeta to zavisi od onoga ko konkurs objavljuje...u parvilu zakosnki gledamo državne institucije ovo u posebnim usvjetime ne smiju navoditi...čisto jer bi to bio vid dikriminacije...
ti možeš priložiti potvrde, možeš i na eventulanom razgovoru pričati o tome o pripadnaju određenoj skupini boračke ili šehidnsek populacije..no ako ista nije tražena posbenim uslovima ona neće imati utjecaja na bodovanje pri odabisru kandidata prijevljenih na konkursu...
čak će ti se ta potvrda mstrati viškom dokumentacije...pri otvaranju koverti prate konkurs službenici i slažu dokumente po redosljedu traženja u konkuru..oni komsiji za odabir kandidata mogu uoće da ne dostave sve ono šro u konkursu navedeno nije
sad dali je ti pravedno ili nije ja sa svog čovječnoga stanovišta imama svoj stva
ali formlano-pravno gledano ovako je kako ti rekoh...
ako nisu tražili potvdu, ako posbeni uvjeti s ene pozivaju na član zakona o boračkoj zašitititi i daje s eprednost pripadnicima polučacija demobilisani borac, član porodic demobilisnaoga borca, član šehidske porodice...onda nažalost ne bih se nadal da će ti isto pomoći...