Danijel, alejhisselam, je vjerovjesnik od vjerovjesnika Benu Israila (Israelćana) čije vrijeme vjerovjesništva se pouzdano ne zna osim što se zna da je bio u vrijeme poslije Davuda, alejhisselam, a prije Zekerijjaha i Jahja, alejhimasselam.
Jeste,jeste bio je Poslanik Danijal a.s :)
Idris- pa negdje je Idriz negdje Idris sve zavisi , slično imenu Aiša, negdje Ajše,Ajša :) Od mjesta do mjesta :) Meni je ljepše Idris nego Idriz :)
26.11.2015, 20:18
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
meni samo jedno nije jasno zasto je odjednom toliko bitno da je ime Arapskog porijekla i to se uvijek naglasi
Kako misliš odjednom? Možda u BIH. Nisam odavdje pa ne znam kako je prije bilo. Kod nas je oduvijek bitno da ima lijepo značenje i većinom se tur i arapski daju
26.11.2015, 20:19
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Hannica
Nisam čula za poslanika Danijala. Od kuda on iskoči.
Jeste jedan je od vjerovjesnika.
26.11.2015, 20:23
Emica_sa
1463
IZVORNA PORUKA: Medić*
meni samo jedno nije jasno zasto je odjednom toliko bitno da je ime Arapskog porijekla i to se uvijek naglasi
Kako misliš odjednom? Možda u BIH. Nisam odavdje pa ne znam kako je prije bilo. Kod nas je oduvijek bitno da ima lijepo značenje i većinom se tur i arapski daju
ne znam medic to ja onako jer se to naglasi,a prije se nije naglasavalo ,a mislim da nije ni bitno to toliko ,sa mnom su u razred isle 4 Sanje, a sve iz muslimanskih porodica
< Poruku je uredio Emica_sa -- 26.11.2015 20:24:52 >
26.11.2015, 20:37
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Medić*
ne znam medic to ja onako jer se to naglasi,a prije se nije naglasavalo ,a mislim da nije ni bitno to toliko ,sa mnom su u razred isle 4 Sanje, a sve iz muslimanskih porodica
ma imalo je i kod nas medjunarodnih imena i sada ih ima ni moje sestre nije bas muslimansko, ni brata mi, ali eto moje ejset arapsko, id rugog brata, ali se uvijek govorilo o tom lijepom znacenju imena i vecinom tur ili arapska, bitno je uglavnom to lijepo znacenje... Meni je bitno to znacenje kao i zvucnost imena
22.02.2016, 18:12
Enisa1989
20
Meni je najljepše muško ime HAMZA :) Ne znam zašto ali nekako mi je baš zvučno
22.02.2016, 21:17
teacher75
5394
Alan je najljepse ime
22.02.2016, 21:19
MicoTico
340
I meni je vala najljepse ime mog sina. Inace bih ga drugacije nazvala.