Svaka crta tvog lica, svaka nit tvog tijela, svaka misao tvog uma i svaki kutak tvoje duše dok ti dah prolazi tijelom će biti krik.
Na žalost.
Na tugu.
Na bol.
Ali...
Uvijek postoji "ali" i hvala Stvoritelju na tome.
Ali tvoje lice će biti milovano njenim malim rukicama, tvoja misao će bježati iz tuge, bježati prema njoj, tvoja duša će puniti se njenom ljubavlju, tvoj dah će prožimati njenu sreću, a tvoje ruke čežnjivo traži njene kose, njeno nevino maleno lice - lice malene Ajše koja sada negdje tu oko tebe trči malenim korakom, osmijehom ti plijeni pažnju, traži da ti sjedne u naručje i zagrli te malenim ručicama željnim tvoje ljubavi...
I ona, tvoja malena djevojčica Ajša je smisao tvog putovanja života i razlog tvoje borbe za sutra, za dan poslije, i dan poslije...
A maleno biće koje Svevišnji uze Sebi - uvijek će biti tu, gledati vas negdje odozgo, i smijati se vašim osmijesima, uživati u vašoj ljubavi, osjećati vaše zagrljaje. Zato, zbog nje koja više nije sa vama, nemojte biti tužni.
S. ne moram ti reći da budeš jaka, - jer to ti jesi.
I ustajem, u stavu mirno, i divim ti se, kao insan, kao žena, kao majka, kao sestra ...