IZVORNA PORUKA: visnjica1
Moja beba nece da doji, evo vise od mjesec dana od rodjenja je dojila i na jednom mi je mlijeko smanjilo nekih par dana kada izmuzem po 10ml u obje grudi, ona bi se uvijek nervozila, vukla bradavicu izvijala se i na kraju bi pocela plakati neutjesno, i nakon par dana bezuspjesne borbe kulila sam Aptamil 1 , odmah ga je prihvatila, stin da je uvijek stavljam na sisku ali ona konstanstno odbija, bile smo u Bolnici par dana i ponadala sam se da ce tu opet.
ptihvatiti jer cemo imati vremena ali opet nista sada kad dtavi bradavicu u usta hoce da povraca .Sta da radim, grudi me vec bole a sve sam atome snahe izgubila da se s njom.borim.i dalje
Hvala
Količina koja se izdoji nije mjerilo koliko ima mlijeka, u dojkama je uvijek puno više od toga, beba posisa uvijek više od onog što se izdoji. Zato što naše dojke nisu napravljene sa se izadaju bilo ručno bilo izdajalicom.
Da li si izdajala samo da provjeriš ima li mlijeka ili si i prije izdajala?
Da li se ta kriza sa dojenjem dogodila negdje oko bebine 6. sedmice života?
Da li si slučajno u tom periodu dobila menstruaciju?
Zašto ste bili u bolnici?
Da li je beba i prije ove krize dobivala nešto na flašicu, da li upotrebljavate cuclu?
Da li beba i u kojoj situaciji prihvata dojku, npr. u snu ili polusnu?
Počni redovno izdajati, ne znam kako izdajaš pumpicom ili ručno, da bi održala proizvodnju. Ne dozvoli da ti se napravi zastoj ili da rizikuješ mastitis. Izdajaj redovno i do kraja obje dojke. Svoje mlijeko možeš bebi ponuditi ali bi trebalo preći na neki alternativni način hranjenja tipa kašićicom ili špricom. Flašica vam je neprijatelj broj 1, i ako je nastavite često koristiti od dojenja neće biti ništa.
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja