IZVORNA PORUKA: Visnja RR
Asja evo ima 16 mjeseci i prohodala je ali je jako nesigurna... sama hoce po kuci ali vani se plasi... eto cemu sluzi kais ! da se oslobodi moje ruke i osjecaja sigurnosti koji joj moja ruka daje... dakle kais je samo za pridrzavanje za slucaj da zabrza i poleti naprijed...
i meni je to nekad bilo smjesno ali kad nemam izbor onda cu prihvatiti sve pa cak da me drugi gledaju s negodovanjem jer je moje djete na povodcu kao psic...
ipak drugacije je kad djete prohoda sa 10 m a drugacije sa 16... jer je teze , jace je i padovi su tezi... pogotovo ako je beton u pitanju...
Draga Višnja, meni nije bilo smješno kada sam vidjala roditelje kako vode djecu na povodcu kao cuke, ja sam se zgražavala, čak i negodovala tako da me se može čuti........a sada tražim gdje da te kajševe nabavim.
Neime, moja je malena prohodala sa 12 mjeseci, ali ja imam problem što ona neda ruku. A ne hoda, nego trči. A ima jedva malo više od 10 kg, pero laka kategorija, glava joj je sva u modricama ( toliko o tome koliko je pažljiva ).
Zato će meni kajs služiti da sprečavam padove da se ne ubije negdje.
A svaki pokušaj da nam da ruku završi tako što čučne na sred ulice, ili počne vrištati koliko je grlo nosi.
Hana je bila sušta suprotnost. Prohodala sa 13 mjeseci, nikada ali NIKADA nije pala. Uvijek je davala ruku u tom nekom uzrastu.
Ja sam svoju lekciju naučila: flaster na usta i nikada ne reci više - ja ne bih nikada, moje neće nikada....
< Poruku je uredio hanabanana -- 13.8.2009 13:53:01 >