Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Prvi put cujem da ima obicaj i za prohodavanje, ja znam kod nas u familiji se dartivalo onome ko djetetu vidi prvi zubic, tj taj ko vidi uhvati mustuluk, pa majka daruje gosta a gost dijete i to je to
potpisujem.
10.09.2010, 13:55
amarilis
141
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ja sam zaista čula ranije...kod mamine prijateljice jer smo se intenzivno družili pa su njeni dječaci kao nasi...
elem..ja nisma niti jedan običaj provela jer me neko tjerao na to... to je bila moja želja kao i moga supruga očito neko je to smislio...tradicija je ostala i nekako nisma imala niti volju niti želju da ja budem ta koja će radi tepsije hurmasica tradiciju označiti nepotrebnom.
Ja sam svojoj djeci sve obavila, bez nekog velikog zahmeta u krugu onih kojima je nesto značilo kada sam ih rodila....od davanja imena, do busenja usiju, 1 rođendana, prvih koraka...samo dragog Allaha molim da budem živa toliko dugo da ih po pozitivnim tradicionalnim običajima i odgojim a i udam...
Toliko mi se dopalo ovo što si napisala, upravo i ja na ovakav način sam razmišljala. Svojoj Selmici sam provela tu tradiciju oko prohodavanja, pa onda akoBogda i rođendan za jedan mjesec i nešto, pa i sve ostalo što bude trebalo...