writing-img

RE: pekac za hljeb iliti kruh

clock-img

15.07.2009, 23:50

clock-img

Anoniman

hahahaha, mi ko da radimo za konkurentske firme pa savjetujemouser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.07.2009, 13:51

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Mi smo u subotu kupili pekač hljeba, Moulinex od 1,0 kg. Pravila sam jednom francuski hljeb i ispao je suuper. To je bilo prvi hljeb koji sam napravila u životu user posted image  Danas ako Bog da pravim kolač po nekom od ponuđenih recepata pa javim šta sam uradila.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

17.07.2009, 14:01

clock-img

Anoniman

Super ziki, javi kakav je kolac, mi evo danas pravili integralni, tj, jos se praviuser posted image
Tri put ura za pekac - ura,ura,ura!!!!!!user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.07.2009, 14:24

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

Opasno se bavim mišlju da i ja ovu spravicu nabavim, još samo da premuntam muža i svekrvu, hahahaha

clock-img

17.07.2009, 14:32

clock-img

Anoniman

ja sam naprosto odusevljena, koji je to ukus covjece,mmmm,mi vise necemo kupovati hljeb definitivno,samo razna brasnauser posted image i sad sam makar sigurna sta jedem

clock-img

17.07.2009, 14:33

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

baš mije drago, meni svekrva često napravi domaći hljeb i zista je to užitak, a mogu misliti još ti iz aparata kakvi su. 

clock-img

17.07.2009, 14:44

clock-img

Anoniman

kazem ti isplati se ako mislis prestati kupovati,a ako ce to biti jos jedan aparat koji smeta u kuci - nemoj, mi ko djeca se nadvirujemo nad prozorcic od pekaca i gledamo dokle je pravljenje hljeba stiglo,hahahahahaahh

a ukus je stvarno nevjerovatan, ovo ne lazem majke miuser posted image

< Poruku je uredio sahara -- 17.7.2009 14:45:01 >

clock-img

17.07.2009, 14:47

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Ma  Alma samo ih nagovori. Ja baš nisam probala al sam više vremena provela isčitavajući uputstvo user posted image al opcija odgoženog starta je super, ujutru te čeka gotov hljeb, miriše kuća

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

17.07.2009, 15:02

clock-img

Suzana

pencil-img

1698

Joj i ja sam se nafurala na pekač i domaći hljeb...
Sad kad smo bili na moru, svekar nam je svaki dan pravio!
Inače volim sve domaće, pa tako i domaći hljeb. user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

clock-img

17.07.2009, 15:52

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pekač sam kupila prije nekoliko mjeseci. Od tada hljeb ne kupujem. Pravim ga svaki drugi ili treći dan, od raznih cjelovitih vrsta brašna, dodajem sjemenke... Svi u kući sada jako volimo taj hljeb i ako se nadjemo negdje da jedemo uobičajeni čini nam se bljutavog ukusa. Zato - svi koji misle stvarno koristiti - samo naprijed, vrijedno je. 

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

20.08.2009, 11:50

clock-img

merima_s

pencil-img

398

Jest da dolazi sezona somuna i necu prije bajrama hljeb praviti ali evo da vam otkrijem novi recept...rezultat mog experimenta s kojim sam prezadovoljna
U zadnje vrijeme uvijek pravim hljeb na brzom programu i mijesam razne vrste brasna. U posljednji koji sam napravila stavila sam sve sastojke kao za brzi hljeb samo sam umjesto 640 g bijelog brasna stavila 600 g bijelog i 40 g mekinja...i odusevila se. Hljeb je bio super mekan, imao je finu boju i ukusan samo tako . Moji su pola za dorucak pojeli (mm i Halima, bez mene)user posted image user posted image user posted image   Probajte necete pozaliti.

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

clock-img

20.08.2009, 12:06

clock-img

seli

pencil-img

109

može li mi neko objasniti?!
da li se u taj pekač stavi samo brašno ili se stavi tijesto?
Ako se stavlja već napravljeno tijesto kakva je onda razlika u odnosu na hljeb iz rerne?

clock-img

20.08.2009, 12:21

clock-img

Anoniman

seli, u pekac stvaljas brasno, vodu, so, kvasac i po zelji sjemenke, znaci sve samo istreses, namjestis program i cekas da on sve zavrsi, znaci tvoje je samo da izvadis kad je pecen, divotauser posted image

clock-img

20.08.2009, 13:53

clock-img

seli

pencil-img

109

i koliko se peče hljeb? Kako to izleda?da li se mogu peći i druga tijesta npr.lepine,zemičke...?
baš mi zvuči zanimljivo.
i koliko otprilike košta?

clock-img

20.08.2009, 13:58

clock-img

seli

pencil-img

109

sada sam čitala predhodne postove.i vidim da je netko rekao da se hljeb peče i do 4 sata.pa koliko to onda potroši struje? pa u rerni ga mogu ispeći za 1 sat?

Kakva je razlika hljeb iz rerne i pekača?
a sve u svemu šmiga mi se user posted image

clock-img

05.09.2009, 23:08

clock-img

fanamatik

pencil-img

51

Što se tiče potrošnje struje, mislim da nije veća od uobičajene, jer on zapravo većinu vremena ne radi ništa, zavisno od programa, povremeno promješa i onda u finalnoj fazi je potrošnja velika. Imam taj pekač već 3 mjeseca i nisam primjetila neku razliku na računu za el.energiju.
Ipak, moje početno oduševljenje ovom spravom splasnulo je. Hljeb mi se mrvi! Iako ga pravim najmanje 3 put sedmično, i u principu nisam izbirljiva, voljela bih da je malo kompaktniji. Ima li neko neki savjet? Zaista mjerim sve regularno. Nisam oduševljena ni korom, iako stavim na najjače bude mi ipak blijeda i ne hrska, barem za moj ukus.
Heeeeelp! Zaista ne želim da ovo bude jedna od onih sprava koje sam kupila i ćušnula u neki zabačeni kutak, a takvih je mnogo user posted image .

OK, na skali od 1 do 10 zadovoljna sam 7.

I je li iko pravio čokoladni kolač u Moulinexu od 1 kg?

AIŠA, 27.06.2006.
MERJEMA, 17.07.2008.

clock-img

30.10.2009, 11:17

clock-img

shpagica

pencil-img

574

Zna li neko koliko kosta ovaj pekac (Moulinex Home Bread XXL)  i gdje da ga potrazim u SA?

[img=http://img340.imageshack.us/img340/9417/pekac.th.gif]

< Poruku je uredio shpagica -- 30.10.2009 11:18:13 >

clock-img

30.10.2009, 12:12

clock-img

Anoniman

shpagica, mi imamo taj pekac i kupili smo ga u Merkuru na Stupu, a cijena, pa ne sjecam se tacno mislim izmedju 250 i 270 KM, a li ako ne mislis praviti bagete nemoj onda ovaj ni kupovati kupi onaj samo za hljeb, mislim iz iskustva ti govorim, mi jednom napravili bagete, zapravo su vise nalik vecim kiflamauser posted image

clock-img

30.10.2009, 12:21

clock-img

merima_s

pencil-img

398

Ja sam kupila u Merkuru 160 KM, XXL je samo sto nema dodatak za bagete. S tim je dosta skuplji. Pogledaj jos u Mercatoru.

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

clock-img

30.10.2009, 13:47

clock-img

Suzana

pencil-img

1698

Evo gdje sve možeš kupiti Moulinex pekače za hljeb:

www.tefal.ba pa Gdje kupiti.
Gdje ima Tefala, ima i Moulinexa.

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

clock-img

09.01.2010, 17:26

clock-img

mama2009

pencil-img

2192

evo da se javim i ja......danas je "legao" moulinex pekac...mm i ja smo kao djeca od radnje do radnje isli dok nismo nasli.....

Na karaju je EŠ kompani najjeftiniji bio u odnosu na druge radnje (tehno market, robot, merkur, merkator).....

sad kao djeca nadvirujemo se i pratimo na prozorcicu sta se desava......

javim vam kakav je ispao

Princeza dosla 05.02.2010

clock-img

09.01.2010, 17:35

clock-img

Anoniman

Super, i mi smo tako viriliuser posted image , samo da kazem da mi vise ne kupujemo hljeb nikako, samo domaci njopamouser posted image

clock-img

12.01.2010, 00:03

clock-img

mama2009

pencil-img

2192

zanima me dal vi dobijete zlatnu boju hljeba, ja sam pokusala na sve moguce nacine, al zlatnu boju ne dobije user posted image , ako neko zna kakav savjet molim vas napisite.......da ne bude 2 dan razocarenje

thnx user posted image

Princeza dosla 05.02.2010

clock-img

12.01.2010, 00:09

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

m i isto imamo mulinex-ov onaj srebre ne boje. u pocetku smo stalno pravili, probali skoro sve recepte, al se dosta mrvio,rasipao. mm je takodjer imao problema sa zgaravicom pa smo skontali da mu nesto ne odgovara taj hljeb jer kad smo ga prestali praviti prestala je i zgaravica. meni nije bio los, al mi se sad ne isplati da ga pravim samo za sebe

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

12.01.2010, 00:11

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: fanamatik

Što se tiče potrošnje struje, mislim da nije veća od uobičajene, jer on zapravo većinu vremena ne radi ništa, zavisno od programa, povremeno promješa i onda u finalnoj fazi je potrošnja velika. Imam taj pekač već 3 mjeseca i nisam primjetila neku razliku na računu za el.energiju.
Ipak, moje početno oduševljenje ovom spravom splasnulo je. Hljeb mi se mrvi! Iako ga pravim najmanje 3 put sedmično, i u principu nisam izbirljiva, voljela bih da je malo kompaktniji. Ima li neko neki savjet? Zaista mjerim sve regularno. Nisam oduševljena ni korom, iako stavim na najjače bude mi ipak blijeda i ne hrska, barem za moj ukus.
Heeeeelp! Zaista ne želim da ovo bude jedna od onih sprava koje sam kupila i ćušnula u neki zabačeni kutak, a takvih je mnogo user posted image .

OK, na skali od 1 do 10 zadovoljna sam 7.

I je li iko pravio čokoladni kolač u Moulinexu od 1 kg?

sve gore navedeno potpisujem, i nama se mrvio, isli smo sve po receptima, pa smo kasnije u experimentisali malo al nismo uspjeli, pa smo ga na kraju prestali praviti

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Zadnji članci

article-img