Evo i mene konačno na ovoj temi..
Već dugo razmišljamo o lukinoj sobici, ali smo tek nedavno krenuli u potragu, i evo šta smo našli.
E da, da kažem da imamo na raspolaganju sobicu dimenzija 3mx2,8m i ne bismo je puno pretrpavali pošto hoćemo da mu ostane dovoljno mjesta za igru.
Sve u svemu, našli smo dvije solucije sobica. Cijena im je skoro ista, ali funkcije nisu
Evo sobice br. 1
Mislili smo uzeti ovaj krevet i ormar...
Krevet mi je predivan, baš zato jer je autić, i Luka je bio oduševljen u radnji i odmah htio da se penje.
Dobra strana je što ima uzdignute bočne stranice, pa mi taman dođu kao zaštita da ne padne.
Ormar mi je isto presladak, dimenzije su 1,40 x 2m, taman za njegovu garderobicu.
I sobice br. 2
Sa ove slike bi uzeli samo ovaj ormar sa krevetom i most iznad, s tim da ne bi mogli uzeti ni sve dijelove ormara jer nema mjesta. Ne bismo ovu boju, već vjerovatno zelenu ili žutu, ali nije bilo druge slike u katalogu.
i morali bi naći nekoga da nam napravi zaštitnu ogradu.
Rekla sam već da je cijena tu negdje, skoro ista...To će mu baka i deda kupiti, tako da o tome ne brinem
MM i ja nikako ne možemo da se odlučimo, jer je prva sobica, po meni, puno ljepša za dječaka i vjerujem da će mu biti puno zanimljivija, dok je druga soba praktičnija i funkcionalnija, i ima više ormara i mjesta za sitnice.
Pošto stiže druga bebara, i u neko buduće vrijeme ćemo ih zajedno u sobicu, a tada namjeravamo da im ustupimo našu spavaću, pa ne znam da li se sad isplati namjenski praviti za ovu njegovu sobu (sobica br. 2) ili uzeti neku opciju koja bi odgovarala i tamo i ovamo (soba br. 1)
Šalu na stranu, ako neko ima neki korisan savjet, prijedlog, bilo šta....
Amrino,
kako ide Hamzino spavanje u svojoj sobici?Je li se navikao na novi krevet?