cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Djecija soba

clock-img

13.11.2010, 17:15

clock-img

N_N

pencil-img

1860

Duša moja draga user posted image user posted image  Jesmo te namučili? user posted image

Hvala ti punoooooooo, veliki ljubac za "drugaricu" koja ti je pravila društvo u kupovini user posted image

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

24.11.2010, 10:48

clock-img

H...

pencil-img

230

IZVORNA PORUKA: lejlaze

bebacha, ima tema vec negdje, znam jer sam pitala isto. ja sam tu ljepljivu traku nasla u fisu i ima negdje u mojim albumina, pokusat cu prebaciti ovdje sliku
user posted image

evo uspjela sam. nadam se da si mislila na to.

Ako neko treba ovakve bordure za zid djecije sobe ima u Magma Home  trgovinama 5m kosta samo 1,70KM imaju bordure sa medama sa auticima i dr.

clock-img

24.11.2010, 10:58

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

I mi smo kupili tu traku, ruzicastu, pa mozda nekad ukrasimo sobu...user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

29.11.2010, 13:09

clock-img

klipica

pencil-img

20

da ja sam kupila neku zelenu s vozicima, auticima,... E sad ima li neki standard za visinu postavljanja bordure ili se to odredjuje prema namjestaju?

clock-img

29.11.2010, 13:28

clock-img

muby

pencil-img

730

I ja sam kupila borduru sa auticima u magma home.
Ne mogu da vjerujem da je bilo 19 km pa snizeno na 1,70 KM.

Ne znam dal postoji standard za postavljanje. Meni je super da se napravi prelaz, donji dio zida da se oboji u jednu boju, gornji u drugu.

clock-img

29.11.2010, 15:56

clock-img

klipica

pencil-img

20

e da to je super prelaz, ali kod mene zid sav u jarko crvenoj boji. Ovo 19 KM je smijesno user posted image . U Caparoll-u u Sentadi 35 KM user posted image user posted image , ali ima diiivnih.

clock-img

05.12.2010, 15:33

clock-img

vila.vilica

pencil-img

501

Drage iskusne mame, molim za objasnjenje vezano za ovo pitanje koje slijedi..posto ja bas nemam neka iskustva:

Naime, nasa buduća baby sobica je prčvonjak user posted image , posebno nakon sto smo juce ubacili novi krevet na kojem cu ja da spavam. Posto u njoj ne postoji nikakva ostava za bebeće stvari ostaje nam jedino da napravimo komodu ali ne onu bebeću, već malkice veću da se maksimalno iskoristi naš minijaturni prostor koji će biti duzine mozda 1 m i imace ladice i vratasca.
Onda planiramo na njega staviti dasku za presvlačenje koja sigurno nije duža od jednog metra, ali me zanima način na koji se ona montira, tj da li mora dubina moje komode biti odgovarajuca da bih ja stavila dasku bez da se ona miče dok presvlačim bebu??? Znam da se ona moze staviti na krevetac ali on mi nije pored komode.

Znači...koje su dimenzije daske? jel ona mora da se uklopi na komodu? (nemam kad sad da zagledam dimenzije po radnjama, posto mi prekosutra dolazi stolar da uzme mjere pa da mu dam prave upute a ne da bubnem dubinu komode od 70 cm pa da daska bude ni tamo ni vamo)

Druga stvar...vi koje imate komodu sa daskom...koliko su one visoke...ja sam do sad nalazila na netu da je visina 76 cm? Pitam se je li to standard i ako jeste kako moze biti standard isti za zenu visine 1.60 m i zenu visine 1.80 m?

Treća stvar...Kako vidim...svaka komoda koja ima dasku na sebi je postavljena tako da je duza strana daske okrenuta recimo prema majci/sobi tj. ispod nje su ladice a da su krace strane daske zapravo bočne strane komode ..Sad me zanima..jel se tako i beba presvlaci? Tj da mama stoji pred komodom a da je beba postavljena poprečno

Valjda treba beba biti naspram mame? Tj. onda mama treba da ode sa bočne strane komode da bi bila naspram bebe jer beba ne može poprečno stati na dasku ???

Zanima me jel to tako funkcioniše ...da ja onda smislim neko drugo rješenje....tj. šta ako ja nemam mjesta da prođem sa bočne strane u tom slučaju mi taj sklop samo odmaže!!!

Da li je ikome jasno šta sam pitala

Molim vas pomagajte dok nisam napravila glupost prije vremena

pozzz

clock-img

05.12.2010, 15:57

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

Ako mi je jasnouser posted image user posted image user posted image , ovako:

Na tu komodu trebas staviti onu podlogu, ako tu mislis presvlaciti bebu.
Posloga to je komad spuzva, presvucen nepromocivim platnom.
To bi prvo trebala kupiti zbog dimenzija i dezena.
Kosta od 15 KM pa vise...
Ali,...
Ti moras stati s bocne strane da presvuces bebu ako tako okrenes podlogu, jer ja poslije 4 godine iskustva nema sanse da stavim pelenu ako je beba bocno ispred mene... znaci moras gledati u rasirene noge...user posted image
Ako ne mozes prici toj komodi s bocne strane, onda ti ne treba ili mora biti duboka koliko je ta podloga za presvlacenje duga...

< Poruku je uredio tajra -- 5.12.2010 16:04:34 >

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

05.12.2010, 16:01

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

Evo ti ideja:
user posted image
Na ovu komodu ide ovo, zbog pi-pi
user posted image

clock-img

05.12.2010, 16:41

clock-img

vila.vilica

pencil-img

501

IZVORNA PORUKA: tajra

Ako mi je jasnouser posted image user posted image user posted image , ovako:

Na tu komodu trebas staviti onu podlogu, ako tu mislis presvlaciti bebu.
Posloga to je komad spuzva, presvucen nepromocivim platnom.
To bi prvo trebala kupiti zbog dimenzija i dezena.
Kosta od 15 KM pa vise...
Ali,...
Ti moras stati s bocne strane da presvuces bebu ako tako okrenes podlogu, jer ja poslije 4 godine iskustva nema sanse da stavim pelenu ako je beba bocno ispred mene... znaci moras gledati u rasirene noge...user posted image
Ako ne mozes prici toj komodi s bocne strane, onda ti ne treba ili mora biti duboka koliko je ta podloga za presvlacenje duga...

Draga Tajra hvala ti za odgovor,

A sad ovako..posto mi radimo komodu po mjeri, cija ce povrsina znaci, sigurno biti veca od dimenzija jedne klasicne podloge za presvlacenje  poput ove brevi koju si stavila, (iako ne znam koje su dimenzije i ako neko zna nek mi napise)..zanima me da li ta podloga s donje strane ima nesto sto se uklopi na komodu da ne šeta? Znaci, ona je oblika pravougaonika. Moja komoda ce biti duza od njenih duzih strana, ali zato mislim da se ove krace strane podloge za presvlacenje moraju podudarati sa dubinom komodeuser posted image valjda da se uklope sta li? Je li to tako ili nije?

Dalje, koja je visina ovih komoda za presvlacenje, ja licno mislim da mi je visina koju sam nasla od 76 cm prenisko?!

I trece, ono sto si ti napisala za polozaj bebe tokom presvlacenja...ako sam dobro shvatila...na ovom primjeru

user posted image

mama mora da se zavuce tamo gdje su one igracke ili ovamo na drugu stranu gdje je ovo nesto žuto da bi presvukla bebu? user posted image
Ili ako nista da napravi ovo sa ovim folom na prvoj slici koju si mi dala. Za sad mi se to cini jedinim rjesenjem, jos da vidim kako je izvodljivo sa čika stolaromuser posted image

< Poruku je uredio vila.vilica -- 5.12.2010 16:45:01 >

clock-img

05.12.2010, 17:13

clock-img

Anoniman

Ja sam na obicnu komodu (pod obicnom, mislim da nije kupljena kao namjestaj za bebe) samo  stavila tu podlogu...nisam je pricvrstila...i ne klize mi se ...imas na str.2 sliku sobe pa ces mozda skontati kako stoji ta podloga...jest da je prekrivena pelenom...ja bocno prilazim...i nije mi nikakav problem...sada kada je Andrej veci svakako se uglavnom presvlacimo na krevetu...a to ces malo kasnije skontati i zastouser posted image a dimenzije ove moje podloge su 82 x 48...mislim da je to neki standard...nemam pojma koja je ova moja

clock-img

05.12.2010, 17:45

clock-img

Anoniman

Evo ti ideja:
user posted image
Na ovu komodu ide ovo, zbog pi-pi
user posted image

joj jest ova komoda slatkauser posted image kako su napravili da je ovako debelauser posted image

clock-img

05.12.2010, 17:50

clock-img

vila.vilica

pencil-img

501

IZVORNA PORUKA: dadada

Ja sam na obicnu komodu (pod obicnom, mislim da nije kupljena kao namjestaj za bebe) samo  stavila tu podlogu...nisam je pricvrstila...i ne klize mi se ...imas na str.2 sliku sobe pa ces mozda skontati kako stoji ta podloga...jest da je prekrivena pelenom...ja bocno prilazim...i nije mi nikakav problem...sada kada je Andrej veci svakako se uglavnom presvlacimo na krevetu...a to ces malo kasnije skontati i zastouser posted image a dimenzije ove moje podloge su 82 x 48...mislim da je to neki standard...nemam pojma koja je ova moja

e hvala ti draga dadada user posted image
vec sam sama ocijenila koju cu visinu komode bez obzira na neke standarde, a prostor koji imam predvidjen za komodu cu maksimalno iskoristiti pa kad kupim tu podlogu vidjecu hoce li se setati ili nece, ako bude onda cu je staviti na krevetac i cao user posted image

vidjela sam ti sobicu i preslatka je..taman sam skuzila police, koje imam i ja na umu naruciti da mi napravi kao i komodicu, super fol sa onim kutijama user posted image

hvala jos jednom!

clock-img

05.12.2010, 17:56

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

I ja otisla na 2. stranu... da mahalam...
Tacke su super.
Je li jos uvijek isto?
Ja sam pretjerala sa ljubicasto-ruzicastom bojom i sad ne mogu sarati po zidu.
Mogla sam postaviti koju slicicu da vidite taj haosuser posted image user posted image user posted image

clock-img

05.12.2010, 17:58

clock-img

Anoniman

Hvalauser posted image

ja sam stvarno minimalno investirala u onu sobu...iskoristila sam staru komodu, samo sam je prefarbala..jedino sto sam kupila je krevetic i to je kostao smijesnih 120 KM...doduse madrac jos 50...i one drzace za police..boje sam imala...boja uvijek imamuser posted image moj ti je savjet da napravis nesto sto ces moci i kasnije koristiti, jer ces za 1 god. opet htjeti mijenjati...barem je to kod mene slucaj...sretno tebi...uzivaj u trudnociuser posted image

clock-img

05.12.2010, 18:00

clock-img

Anoniman

I ja otisla na 2. stranu... da mahalam...
Tacke su super.
Je li jos uvijek isto?
Ja sam pretjerala sa ljubicasto-ruzicastom bojom i sad ne mogu sarati po zidu.
Mogla sam postaviti koju slicicu da vidite taj haosuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

haj...ubrzo ce proljece...a nama jos sve stoji ovako isto...jedino druge zavjese i jos sam mu stavila itison...doduse i krevet je kod nas u sobiuser posted image ...sada je tamo igraona...a ove mi tacke dobro dodju kada "ucimo boje"user posted image

clock-img

23.12.2010, 18:30

clock-img

bix76

pencil-img

1

Kako mi je samo ova kupovina uljepšala danuser posted image A i Adrian je presretan - pa mama, mama, ja danas visok 83cmuser posted image user posted image user posted image !

Imaju svašta nešto lijepog, evo im i web-a: www.tvornicasnova.co.ba
Ja birala pola sata ali Wini je pobjediouser posted image

http://www.mypicx.com/12232010//

Pokušala sam staviti sliku, ali ne ideuser posted image user posted image user posted image Moželi mi neko objasniti kako?

< Poruku je uredio bix76 -- 23.12.2010 18:34:06 >

clock-img

23.12.2010, 23:04

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

Imas temu kako postaviti sliku, a ja cu ti poslati na pp objasnjenjeuser posted image

clock-img

04.01.2011, 17:57

clock-img

H...

pencil-img

230

hej drage moje jos uvije razmisljam kako da uredim djeciju igraonicu (kucna varijanta) sta sve da stavim u istu??? jel imate neke ideje??? osim kucice koja sigurno ide u igraonicu imate li jos nekih ideja? i da jel znate gdje da kupim bazen s lopticama??? ili same loptice za bazen a bazen posebno?????????

clock-img

04.01.2011, 21:37

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

Kako mislis igraonica?
Za jedno ili vise djece?

Evo ideja:
1.Na pod onaj itison sa auto stazama i/ili sa igrom skolice
2.Na zid neki materijal kao skolska ili magnetna ploca da se moze pisati
3.Bazen mozes napraviti ili staviti neki veliki za plazu, a loptice mozes kupiti u Interexu...
3.tobogan
4.autici, konjici i ostalo za guranje i jahanje
5.kutak za djevojcice
(kuhinja ili "sminkeraj")
6.kutak za djecake (garaze ili radionica)
7.ogledalo...

Ovo mi je palo na pamet, a ti izaberi sta ti odgovara nakon odgovora na moja dva pitanjauser posted image

clock-img

04.01.2011, 21:38

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

tajra kakve su to loptice u interexu,koliko komada za koliko KM

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

04.01.2011, 21:42

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

One sarene od tanke plastike sto budu u igraonicama...
Cijena je 15KM, a dodje ih, mislim, pedesetak...

clock-img

04.01.2011, 21:46

clock-img

Anoniman

cuj touser posted image ...moj bi poludio od srece...samo ko ce te loptice skupljatiuser posted image

clock-img

04.01.2011, 21:49

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

ma kako ja to nisam vidjela.a mozda i nema u nasem interexuuser posted image user posted image bum ja provjerila.trazim ih evo vise od dvije godine

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

04.01.2011, 21:59

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

U Interexu je bilo...
znam 100% jer sam se x puta zakacila sa mm da mi i ta plastika ne treba...

Sad mislim da sam vidjela i u Peny plus, ali nisam sigurna...

Zadnji članci

article-img