cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Djecija soba

clock-img

19.10.2010, 12:58

clock-img

Neca xxx

pencil-img

1126

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ja imam problem sa bojama zidova.
Rado bih napravila neku kombinaciju, ali jednostavno nemam osjećaja za to, i onda ostaje bijelo.
Treba mi neko da kaže "uradite ovaj u ovoj boji, onaj u onoj", a da mu ja 100% vjerujem i da to onda bude SUPER user posted image

Slijedeće godine ćemo, aBd, raditi veliko krećenje i ozbiljno razmišlam da razveselim dječiju sobu, naročito što je planiram prilagoditi i vizuelno za korištenje i brata i sestre (mali se sad još računa sa nama)

Pretpostavljam da je sobica zajednicka za djecaka i djevocicu, dakle Barbi varijanta ne dolazi u obzir. user posted image user posted image  Neutralne kombinacije su npr. plavo i zeleno (naravno pastelno). Npr. zidove do pola obojiti zelenom, a od polovine do plafona plavom bojom, s tim da je prelaz valovit pa izgleda kao da su brda i nebo. Mozda ubaciti jos neke oblake i sunce u cosku. Ili mozes se odluciti da zidove dekorises kao podmorje (plava podloga sa naljepnicama ribica, morskih konjica, itd. mislim da se to moze naci u onoj novoj prodavnici Tvornica snova). Meni su fine jos i kombinacije crvene-bijele ili narandzasto-bijele. To je neutralno. Ma u svakom slucaju, cim se malo potrudis, to ce biti super.user posted image

clock-img

19.10.2010, 13:03

clock-img

Anoniman

Lejla...ima da se kupi vec gotovih boja...bez mijesanja...odlicne su...barem meni ovako naokouser posted image ...ja cu ti vrlo radopomociuser posted image

clock-img

19.10.2010, 13:04

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Barbie kod mene i onako ne dolazi u obzir user posted image

Ma i ja nekako zamišljam da tim bojama "podjelim" sobu. Negdje sam vidjela krevet na sprat, i onda jedna boja do visine donjeg kreveta, druga do plafona, a naljepnice određuju onaj "muško- ženski" fazon (ako nije baš Tvornica snova). Ma imam još vremena, ali definitivno, ovaj put neću sve u bijelo.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

19.10.2010, 13:08

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: dadada

Lejla...ima da se kupi vec gotovih boja...bez mijesanja...odlicne su...barem meni ovako naokouser posted image ...ja cu ti vrlo radopomociuser posted image

gdje ima tih boja, i kako se zovu ja sve kontam kako dobiti onu lijepu zelenu da nije ni blaga a ni jaka??? Zentaš hajd kad nađem sliku postavit ću pa ćeš znati o kojoj zelenoj govorim

clock-img

19.10.2010, 13:11

clock-img

muby

pencil-img

730

IZVORNA PORUKA: Breskva

gdje ima tih boja, i kako se zovu ja sve kontam kako dobiti onu lijepu zelenu da nije ni blaga a ni jaka??? Zentaš hajd kad nađem sliku postavit ću pa ćeš znati o kojoj zelenoj govorim

jupol junior
user posted image

vec sam koristila jupol trend i znam da su bas ovakve kao na slici
za djeciju cu, aBd kad se nakanim izabrati ove dvije zadnje, i to kao sto sam vec rekla jedan zid ce biti na siroke pruge :)

< Poruku je uredio muby -- 19.10.2010 13:12:57 >

clock-img

19.10.2010, 13:29

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: muby

IZVORNA PORUKA: Breskva

jupol junior
user posted image

vec sam koristila jupol trend i znam da su bas ovakve kao na slici
za djeciju cu, aBd kad se nakanim izabrati ove dvije zadnje, i to kao sto sam vec rekla jedan zid ce biti na siroke pruge :)

to je touser posted image

clock-img

19.10.2010, 13:33

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Čovjek se uči dok je živ user posted image

Ja bih kombinovala ovu pastelno naranđastu i pastelno zelenu. Hm, ali itison mi je tamnije plav user posted image . Onda će ipak ići neka plava nijansa sa nekom malo više za djevojčice.

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 19.10.2010 13:35:47 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

19.10.2010, 13:40

clock-img

juni

pencil-img

1102

Evo i Emilove sobe

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

EMIL,7.9.2008.

clock-img

19.10.2010, 13:44

clock-img

juni

pencil-img

1102

Hahhahah, ove zadnje tri slike su slucajno uletile user posted image
A evo i mog medenjaka

user posted image

user posted image

Radi se o veoma maloj sobi, cini mi se 6 ili 8 metara kvadratnih user posted image

EMIL,7.9.2008.

clock-img

19.10.2010, 14:03

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: Neca xxx

Npr. zidove do pola obojiti zelenom, a od polovine do plafona plavom bojom, s tim da je prelaz valovit pa izgleda kao da su brda i nebo. Mozda ubaciti jos neke oblake i sunce u cosku.

opisivaš sobu moje kume, zeleno-plavo ,između valovito da izgleda kao brdo,na dnu su cvijetovi,drveća i razne životinje(samo se prikače na zid)jer su od one pjene što je adana jučer fino objasnila na temi tvornica snova, a na nebu oblaciuser posted image

clock-img

19.10.2010, 14:09

clock-img

Anoniman

Juni soba tvog Emila je ljepša nego ove sa googla što su dizajnirane od kojekakvih stručnjaka, baš je medenauser posted image

clock-img

19.10.2010, 14:16

clock-img

muby

pencil-img

730

IZVORNA PORUKA: juni

Hahhahah, ove zadnje tri slike su slucajno uletile user posted image
A evo i mog medenjaka

user posted image

user posted image

Radi se o veoma maloj sobi, cini mi se 6 ili 8 metara kvadratnih user posted image

user posted image user posted image  divno divno
da li je zirafa naljepnica ili je nacrtana

sobica je zaista topla i vesela, za svaku pohvalu
a djecak, masala, veliki porastao :)

clock-img

19.10.2010, 14:23

clock-img

juni

pencil-img

1102

Hvala vam na komplimentima user posted image Zirafa je naljepnica, a Ikea cuda cini user posted image

EMIL,7.9.2008.

clock-img

19.10.2010, 15:51

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Čovjek se uči dok je živ user posted image

Ja bih kombinovala ovu pastelno naranđastu i pastelno zelenu. Hm, ali itison mi je tamnije plav user posted image . Onda će ipak ići neka plava nijansa sa nekom malo više za djevojčice.

Lejla...haj ti uslikaj taj itison i namjestaj pa da malo smisljamo

clock-img

19.10.2010, 17:55

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Dok pospremim user posted image

Ma namještaj nije bitan, sadašnji jednostruki krevet je glomazan i ići ćemo na varijantu ili na sprat ili će biti dječiji krevetac i kauč na razvlačenje, tako da namještaj još nema uticaja na boje zidova.
A pošto je itison odličan i isti u tom spavaćem dijelu stana nećemo ga mjenjati pa ćemo morati njega uzeti u obzir.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

19.10.2010, 21:54

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

Super su vam sobice user posted image user posted image user posted image .
juni....i vama djecija plaho prostrana kao i nasa user posted image .
Mi aBd planiramo da se preselimo u ovu malu pa od nase velike spavace napraviti djeciju....Ma lako je i za namjestaj u razmjestaj kad se ima para...user posted image .

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

19.10.2010, 22:02

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

juni super sobicauser posted image al bezim  sa teme da Fatih ne vidi vozice onda nema mira user posted image ali sobica je ekstra

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

19.10.2010, 22:04

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Juni sobica je superrrrrrrrrrruser posted image user posted image ,nisam ni sumnjala da ce to mama odlicno napraviti,,kako je samo uredno,moja Ajna mi za dvije minute ovdje napravila haosuser posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

19.10.2010, 22:56

clock-img

juni

pencil-img

1102

Hvala drage moje! Mi i kad bi imali dobru volju da predjemo u malu sobu ne bi stali iz tehnickih razloga, krevet ne bi stao user posted image I Emil napravi u sekundi haos ali mora i sam da pokupi. Sad mu je faza prevoznih sredstava user posted image

EMIL,7.9.2008.

clock-img

19.10.2010, 23:18

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Juni sobica je super... bas sam htijela reci da je dosta stvari iz Ikeje =)

U moje Lamije u kuci je soba ogromna, moram nesto cool uraditi da je sredim jer nekad je to bilo dvije sobe a sada jedna ogromna pa mi rijesili da je nesmanjivamo nego da ostane onolika kolika je pa da im sluzi kao igraona... ako Bog da =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

19.10.2010, 23:22

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

Juni sobica je preslatka! user posted image
Bas mi se svidja...a ovaj medenjak pravi djecak mashala. Ljubi mi ga! user posted image

Breskva jesil smeknula gdje fine zidne satice, neke djecije i ogledala manja sauser posted image nekim blesavim okvirima?
Ti svasta razaberes, pa rekoh mozda si vidjela gdje... user posted image

clock-img

19.10.2010, 23:34

clock-img

Anoniman

Nunichi bilo je u Bagateli u tržnom zanimljivih satića, nisam dugo dole razabiralauser posted image , možda ovih dana navratim pa ti javim... Neki dan odem u Babilon sjoooooooooooj oči su mi ostale , svašta sam našla samo još da je kakvog keša da se ima trošituser posted image . Jesil vidjela one naljepnice i tapete a tek lusteriuser posted image

clock-img

20.10.2010, 14:17

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

IZVORNA PORUKA: juni

Hvala drage moje! Mi i kad bi imali dobru volju da predjemo u malu sobu ne bi stali iz tehnickih razloga, krevet ne bi stao user posted image I Emil napravi u sekundi haos ali mora i sam da pokupi. Sad mu je faza prevoznih sredstava user posted image

Ma suti- ne moze ni nas...ali smo skontali da napravimo po mjeri- od zida do zida...I ono s vrata skocis u krevet user posted image user posted image user posted image
Na sta li ce to liciti Boze...user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

20.10.2010, 14:43

clock-img

Mala Selma

pencil-img

779

juni,
sobica je super, svaka cast user posted image user posted image
Molim te jesi li u sa kupila ladice na izvlacenje ( sa slike cetiri) i ako jesi gdje??ako ne , vidim da si kupovala u ikeji, jeli si narucila pa ti oni dostavili?
i da, krevetic je super, vidim jednu stranu si "probusila" da emil izlazi (to si negdje cvec spominjala), jeste li to sami uradili, ili ste odnijeli negdje snajderuuser posted image

Hvala na odgovru....
nama je takodjer mala soba i volila bih da je malo preuredim, pa mi treba ideja user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

clock-img

20.10.2010, 16:35

clock-img

juni

pencil-img

1102

Hvala Mala Selma user posted image

na zalost ladice sam kupila u Ikei. Ljetos smo bili u Budimpest pa smo se opremilli i natovarili u auto tako da nije rijec o dostavi. Ladice su vrlo prakticne i zauzimaju malo mjesta.
Krevetic smo mi "preuredili" i onaj donji dio smo ostavili visok nekih 10 cm i taj dio opsili, nismo nosili snajderu, nema potrebe.
Ako vam je mala soba ja bih ti savjetovala da kupis samo najnuznije. Mi smo ormar pravili po mjeri, zauzima malo prostora a svasta u njega stane jer je do plafona.

EMIL,7.9.2008.

Zadnji članci

article-img