Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja imam problem sa bojama zidova. Rado bih napravila neku kombinaciju, ali jednostavno nemam osjećaja za to, i onda ostaje bijelo. Treba mi neko da kaže "uradite ovaj u ovoj boji, onaj u onoj", a da mu ja 100% vjerujem i da to onda bude SUPER
Slijedeće godine ćemo, aBd, raditi veliko krećenje i ozbiljno razmišlam da razveselim dječiju sobu, naročito što je planiram prilagoditi i vizuelno za korištenje i brata i sestre (mali se sad još računa sa nama)
Pretpostavljam da je sobica zajednicka za djecaka i djevocicu, dakle Barbi varijanta ne dolazi u obzir. Neutralne kombinacije su npr. plavo i zeleno (naravno pastelno). Npr. zidove do pola obojiti zelenom, a od polovine do plafona plavom bojom, s tim da je prelaz valovit pa izgleda kao da su brda i nebo. Mozda ubaciti jos neke oblake i sunce u cosku. Ili mozes se odluciti da zidove dekorises kao podmorje (plava podloga sa naljepnicama ribica, morskih konjica, itd. mislim da se to moze naci u onoj novoj prodavnici Tvornica snova). Meni su fine jos i kombinacije crvene-bijele ili narandzasto-bijele. To je neutralno. Ma u svakom slucaju, cim se malo potrudis, to ce biti super.
19.10.2010, 13:03
Anoniman
Lejla...ima da se kupi vec gotovih boja...bez mijesanja...odlicne su...barem meni ovako naoko ...ja cu ti vrlo radopomoci
19.10.2010, 13:04
Lejla Ka
5544
Barbie kod mene i onako ne dolazi u obzir
Ma i ja nekako zamišljam da tim bojama "podjelim" sobu. Negdje sam vidjela krevet na sprat, i onda jedna boja do visine donjeg kreveta, druga do plafona, a naljepnice određuju onaj "muško- ženski" fazon (ako nije baš Tvornica snova). Ma imam još vremena, ali definitivno, ovaj put neću sve u bijelo.
19.10.2010, 13:08
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada
Lejla...ima da se kupi vec gotovih boja...bez mijesanja...odlicne su...barem meni ovako naoko ...ja cu ti vrlo radopomoci
gdje ima tih boja, i kako se zovu ja sve kontam kako dobiti onu lijepu zelenu da nije ni blaga a ni jaka??? Zentaš hajd kad nađem sliku postavit ću pa ćeš znati o kojoj zelenoj govorim
19.10.2010, 13:11
muby
730
IZVORNA PORUKA: Breskva
gdje ima tih boja, i kako se zovu ja sve kontam kako dobiti onu lijepu zelenu da nije ni blaga a ni jaka??? Zentaš hajd kad nađem sliku postavit ću pa ćeš znati o kojoj zelenoj govorim
jupol junior
vec sam koristila jupol trend i znam da su bas ovakve kao na slici za djeciju cu, aBd kad se nakanim izabrati ove dvije zadnje, i to kao sto sam vec rekla jedan zid ce biti na siroke pruge :)
< Poruku je uredio muby -- 19.10.2010 13:12:57 >
19.10.2010, 13:29
Anoniman
IZVORNA PORUKA: muby
IZVORNA PORUKA: Breskva
jupol junior
vec sam koristila jupol trend i znam da su bas ovakve kao na slici za djeciju cu, aBd kad se nakanim izabrati ove dvije zadnje, i to kao sto sam vec rekla jedan zid ce biti na siroke pruge :)
to je to
19.10.2010, 13:33
Lejla Ka
5544
Čovjek se uči dok je živ
Ja bih kombinovala ovu pastelno naranđastu i pastelno zelenu. Hm, ali itison mi je tamnije plav . Onda će ipak ići neka plava nijansa sa nekom malo više za djevojčice.
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 19.10.2010 13:35:47 >
19.10.2010, 13:40
juni
1102
Evo i Emilove sobe
19.10.2010, 13:44
juni
1102
Hahhahah, ove zadnje tri slike su slucajno uletile A evo i mog medenjaka
Radi se o veoma maloj sobi, cini mi se 6 ili 8 metara kvadratnih
19.10.2010, 14:03
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: Neca xxx
Npr. zidove do pola obojiti zelenom, a od polovine do plafona plavom bojom, s tim da je prelaz valovit pa izgleda kao da su brda i nebo. Mozda ubaciti jos neke oblake i sunce u cosku.
opisivaš sobu moje kume, zeleno-plavo ,između valovito da izgleda kao brdo,na dnu su cvijetovi,drveća i razne životinje(samo se prikače na zid)jer su od one pjene što je adana jučer fino objasnila na temi tvornica snova, a na nebu oblaci
19.10.2010, 14:09
Anoniman
Juni soba tvog Emila je ljepša nego ove sa googla što su dizajnirane od kojekakvih stručnjaka, baš je medena
19.10.2010, 14:16
muby
730
IZVORNA PORUKA: juni
Hahhahah, ove zadnje tri slike su slucajno uletile A evo i mog medenjaka
Radi se o veoma maloj sobi, cini mi se 6 ili 8 metara kvadratnih
divno divno da li je zirafa naljepnica ili je nacrtana
sobica je zaista topla i vesela, za svaku pohvalu a djecak, masala, veliki porastao :)
19.10.2010, 14:23
juni
1102
Hvala vam na komplimentima Zirafa je naljepnica, a Ikea cuda cini
19.10.2010, 15:51
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Čovjek se uči dok je živ
Ja bih kombinovala ovu pastelno naranđastu i pastelno zelenu. Hm, ali itison mi je tamnije plav . Onda će ipak ići neka plava nijansa sa nekom malo više za djevojčice.
Lejla...haj ti uslikaj taj itison i namjestaj pa da malo smisljamo
19.10.2010, 17:55
Lejla Ka
5544
Dok pospremim
Ma namještaj nije bitan, sadašnji jednostruki krevet je glomazan i ići ćemo na varijantu ili na sprat ili će biti dječiji krevetac i kauč na razvlačenje, tako da namještaj još nema uticaja na boje zidova. A pošto je itison odličan i isti u tom spavaćem dijelu stana nećemo ga mjenjati pa ćemo morati njega uzeti u obzir.
19.10.2010, 21:54
Amrino
2613
Super su vam sobice . juni....i vama djecija plaho prostrana kao i nasa . Mi aBd planiramo da se preselimo u ovu malu pa od nase velike spavace napraviti djeciju....Ma lako je i za namjestaj u razmjestaj kad se ima para... .
19.10.2010, 22:02
mamine oci
4300
juni super sobica al bezim sa teme da Fatih ne vidi vozice onda nema mira ali sobica je ekstra
19.10.2010, 22:04
new mama
2578
Juni sobica je superrrrrrrrrrr ,nisam ni sumnjala da ce to mama odlicno napraviti,,kako je samo uredno,moja Ajna mi za dvije minute ovdje napravila haos
19.10.2010, 22:56
juni
1102
Hvala drage moje! Mi i kad bi imali dobru volju da predjemo u malu sobu ne bi stali iz tehnickih razloga, krevet ne bi stao I Emil napravi u sekundi haos ali mora i sam da pokupi. Sad mu je faza prevoznih sredstava
19.10.2010, 23:18
Ilhana RR
6113
Juni sobica je super... bas sam htijela reci da je dosta stvari iz Ikeje =)
U moje Lamije u kuci je soba ogromna, moram nesto cool uraditi da je sredim jer nekad je to bilo dvije sobe a sada jedna ogromna pa mi rijesili da je nesmanjivamo nego da ostane onolika kolika je pa da im sluzi kao igraona... ako Bog da =)
19.10.2010, 23:22
Nunichi
4125
Juni sobica je preslatka! Bas mi se svidja...a ovaj medenjak pravi djecak mashala. Ljubi mi ga!
Breskva jesil smeknula gdje fine zidne satice, neke djecije i ogledala manja sa nekim blesavim okvirima? Ti svasta razaberes, pa rekoh mozda si vidjela gdje...
19.10.2010, 23:34
Anoniman
Nunichi bilo je u Bagateli u tržnom zanimljivih satića, nisam dugo dole razabirala , možda ovih dana navratim pa ti javim... Neki dan odem u Babilon sjoooooooooooj oči su mi ostale , svašta sam našla samo još da je kakvog keša da se ima trošit . Jesil vidjela one naljepnice i tapete a tek lusteri
20.10.2010, 14:17
Amrino
2613
IZVORNA PORUKA: juni
Hvala drage moje! Mi i kad bi imali dobru volju da predjemo u malu sobu ne bi stali iz tehnickih razloga, krevet ne bi stao I Emil napravi u sekundi haos ali mora i sam da pokupi. Sad mu je faza prevoznih sredstava
Ma suti- ne moze ni nas...ali smo skontali da napravimo po mjeri- od zida do zida...I ono s vrata skocis u krevet Na sta li ce to liciti Boze...
20.10.2010, 14:43
Mala Selma
779
juni, sobica je super, svaka cast Molim te jesi li u sa kupila ladice na izvlacenje ( sa slike cetiri) i ako jesi gdje??ako ne , vidim da si kupovala u ikeji, jeli si narucila pa ti oni dostavili? i da, krevetic je super, vidim jednu stranu si "probusila" da emil izlazi (to si negdje cvec spominjala), jeste li to sami uradili, ili ste odnijeli negdje snajderu
Hvala na odgovru.... nama je takodjer mala soba i volila bih da je malo preuredim, pa mi treba ideja
20.10.2010, 16:35
juni
1102
Hvala Mala Selma
na zalost ladice sam kupila u Ikei. Ljetos smo bili u Budimpest pa smo se opremilli i natovarili u auto tako da nije rijec o dostavi. Ladice su vrlo prakticne i zauzimaju malo mjesta. Krevetic smo mi "preuredili" i onaj donji dio smo ostavili visok nekih 10 cm i taj dio opsili, nismo nosili snajderu, nema potrebe. Ako vam je mala soba ja bih ti savjetovala da kupis samo najnuznije. Mi smo ormar pravili po mjeri, zauzima malo prostora a svasta u njega stane jer je do plafona.