Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Vec duze vrijeme trazim onaj komplet bajki...i ne mogu da ga nadjem . Cetiri knjige- cvena, plava, zelena i narandjasta...Bajke (plava), zivotinje (zelena)...To sam imala kao dijete i uzivala sam u njima......Znate li na sta mislim?!
Meni je moja mama sačuvala taj komplet,jest da nije u najboljem stanju al moja djevojčica ga ima,a ima i neke simbolike,nasljedila je moj!
04.11.2008, 20:21
Amrino
2613
Hocu i jaaaa
23.11.2008, 15:36
najjda
336
obicno to bude novac jer mislim da svaka mama zna sta treba uraditi ili kupiti ....ja dam novac pa brate neka konta sat ce sa njima ...
23.11.2008, 16:16
anitaMO
1384
ne znam i mojoj je rodjendan ubrzo.ali ne valja datum.istrose se svi oko bozica i nove godine.ali opet ima snizenje.
25.11.2008, 14:54
kristijan
126
moj stariji je rođen na badnji dan pa možeš misliti svi se istroše ali opet dobije brdo poklona jedino bake i deda daju money money i mama se jako obraduje pokrijem božićne troškove
25.11.2008, 15:14
anitaMO
1384
bas mu je dobar datum
25.11.2008, 21:03
hanabanana
4435
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
meni je najgluplja i najbeskorisnija stvar kupovati zlato djeci... .
Potpisala bih...i dodala, beskorisno je i za odrasle, a kamo li za djecu. I potpuno se slažem da su pokloni bez duše. Moja Hana ima nešto zlata, dobila je sve, a ako bude voljela nakit na mamu onda je to zaista propala "investicija". Žali Bože para.
Ja bih kupila knjigu za djecu. Hani je tata kupio u Turbolimaču knjigu " Prvih 1000 riječi sa medom " - uživala je u toj knjizi. Stalno smo je morali čitati. TOliko je riječi uz tu knjigu naučila, sačuvali smo je i za mladju.
25.11.2008, 21:07
Romali
2753
IZVORNA PORUKA: hanabanana . [/quote
Ja bih kupila knjigu za djecu. Hani je tata kupio u Turbolimaču knjigu " Prvih 1000 riječi sa medom " - uživala je u toj knjizi. Stalno smo je morali čitati. TOliko je riječi uz tu knjigu naučila, sačuvali smo je i za mladju.
Sviđa mi se ova ideja. Morat ću pogledati u TL. Je li je iko vidio negdje u zadnje vrijeme ?
25.11.2008, 21:14
žana o8
707
I moja je , kada se rodila,dobila kojekakvih zlatnih narukvica , lančića , a nenamjeravam joj to uopšte staviti. Hvala svima , al ni ja nisam taj tip pogotovo ne za zlato, pa mi se to uopšte ne sviđa na djetetu. I ja mislim da je bolje da su joj kupili pampers pelena za to para što su dali na zlato al eto. Jedna kolegica mi je kupila Chicov sterilizator za flašice i to mi je super , jer je to nešto što će mi sigurno trebati. Nakit mi je malo seljast.
25.11.2008, 21:25
lejlašh
698
Merjem najviše uživa u slikovnicama, imamo one kartonske da ih ne može poderati, i imaju one gumene igračke u sredini - kada ih pritisneš - puštaju zvukove. Poklona je dobila raznih - odjeće, igračaka, lutaka najviše, ruksačić, konju za jahanje, biciklo, nešto i para ,naušnice i narukvice, a mi smo joj kupili 365 priča za laku noć. Sve u svemu - i to je prošlo
Ovako,blizi se prvi rodjendan jednom djecaku koji zivi u Njemackoj,ali ce proslaviti svoj rodjendan ovdje...Dakle to je djete koje ima SVE,apsolutno sve... I nedavno nas je zvao otac djecaka i pitao MM hoce li mu biti kum djetetu ...Jako smo dobri prijatelji,pazimo se,ali nas je ipak malo iznenadilo.... Rodjendan je u subotu i treba mi sto prije "pametna" ideja sta da kum(MM) kupi tom djetetu.....Moja je ideja u svakom slucaju dobra knjiga,ali smo u dilemi na kojem jeziku(ja bih se ipak odlucila na nasem....ali sta dodati jos???? Pomagajte,pliz!!!!!
Hvala!!!
24.12.2008, 14:48
bebacha
1170
definitivno knjiga prilagodena uzrastu djeteta i obavezno na nasem jeziku.ona knjiga sto je hanabanana spomenula cini mi se dobra ideja.i mozda neke crtice(na nasem jeziku) ili nesto tipa baby einstein.
24.12.2008, 15:31
mamyca
1657
Bebacha ti je dala fine ideje,a mozes ako imas ijednu sliku tog djeteta uvecati je pa uokviriti,to mi je bas fino.Ili da kupite,onaj kao motorcic za dijete,koliko sam skontala mali ce sad napuniti godinu dana,jel de?I naravno,knjiga da bude na nasem jeziku.
< Poruku je uredio mamyca -- 24.12.2008 15:32:19 >
24.12.2008, 16:17
Ilhana RR
6113
hmm... sve zavisi koliko sam vezana za tu osobu.
Namprimer kad je mojoj braticni bio rodjendan prvi, kupila sam joj zlatnu narukvicu sa natpisom, igracku iz Fisher Price-a za hodanje posto jos nije bila prohodala i jos nekakvih igracaka.
Dok sam malom jednom uzela neki kompletic i igracku... ipak nemogu svima kupovati zlato... bankrutirala bih...
24.12.2008, 21:09
sarayka
832
Meni nijedan poklon nije "seljast" bilo to zlato, knjiga ili kineska igračka, jer poklonu se u zube ne gleda!!! Kao sto moja mama zna reci niko ti ne poklanja od straha vec iz dobre namjere prema tome svako prema svojim mogućnostima. Ja licno vecinom poklanjam garderobicu i igracke, ako je neko blizi pitam ga sta mu konkretno treba i tako mi je lakše. Za prvi rodjendan Lamija je dobila jako puno garderobice kvalitetne koju smo nosili čitavo proslo ljeto, od moje mame npr.tortu iz Fantazije naravno i Bambi baletanke jer sam to tražila, zatim biciklo, bebe razne ali i narukvice itd. Ma hvala svakome na poklonu jer kao sto rekoh poklonu se u zube ne gleda bitno je da se ipak ljudi sjete a danas i nije Bog zna kako dobro vrijeme za džep prema tome...koliko ko može!
26.12.2008, 18:51
batterfly
915
Ok!!Hvala vam na idejama!!!! Skontala sam sta cu!!!
23.03.2009, 23:19
veeseelaa
20552
sta ces kome kupiti ovisi koliko ste blisko a naravno i u kojoj si finansijskoj mogucnosti. Kad sam isla bratovoj malenoj na rodjendan kupila sam joj nausnice bijelo zlato + 500 KM a nekon drugom to naravno ne bi, znaci ovisi ko je u pitanju i koliko novca imas na raspolaganju a ima i ona mjesta koliko su oni potrosili na tvoje dijete i ti toliko na njihovo
26.07.2009, 18:40
leli§
1201
eh evo sad i mene u dilemi. naime jednoj maloj mojoj princezi je sad rodjendan u petak ako Bog da, a kao da se juce rodila maca mala. to je kcerkica od blizih na prijatelja Bosanaca u tudjem svijetu odnosno prva "nasa" bosanska bebica:) i ja sam sad u veeeeelikoooj dilemi. od garderobice da joj nesto kupujem--nju njena mama oblaci kao malu princezu i ima apsolutno sve. od knjiga---to je problem jer sve dostupne knjige nisu na bosanskom, a nesto sam i gledala nikako mi nisu sadrzane izbor je bas bezveze. helem imam par stvarcica u uzem izboru:
- neki lijepi album za slike - komplet cetka i cesalj iz mamas and papas http://www.mamasandpapas.co.uk/product-brush-comb-set-millie-borris/4890453/type-i/ - srebrena kutijica za cuvanje prvog uvojka http://www.mamasandpapas.co.uk/product-first-curl-box-millie-boris/484545302/type-i/ (postoji maleni problem djevojcica i nema bas puno kosice--ne znam ni hoce li joj kosus jeci za rodjendan, a ovo mi je bio izbor broj 1, bas onako za priliku) - custom made cupcakes, znaci ne tortu niti one vece cupcakes nego maje maje pormjera oko 2.5 cm...kolegica radi po narudzbi i odlicne su joj a nisu nikako ni jeftine, a onda se skontam to ce sve odrasli pojesti ne znam ni smije li djete od godinu pojesti kolac? - ili ono "zadovoljstvo" sto se okaci na zid i sluzi za mjerenje visine djeteta
???????
< Poruku je uredio leli§ -- 26.7.2009 18:42:47 >
26.07.2009, 19:39
Anoniman
ne znam gdje zivis ...skontala sam da nisi ovdje..meni je recimo super poklon patchwork deka..'vako nesto...ili inace neka dekica mekana za gledanje tv-a ...suskanja i uzivanja
26.07.2009, 19:41
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamy RR
IZVORNA PORUKA: Amrino RR
Vec duze vrijeme trazim onaj komplet bajki...i ne mogu da ga nadjem . Cetiri knjige- cvena, plava, zelena i narandjasta...Bajke (plava), zivotinje (zelena)...To sam imala kao dijete i uzivala sam u njima......Znate li na sta mislim?!
Meni je moja mama sačuvala taj komplet,jest da nije u najboljem stanju al moja djevojčica ga ima,a ima i neke simbolike,nasljedila je moj!
imam i ja to ako mislite na one walt disney...samo mi fali pjavaaaa
27.07.2009, 10:44
mamin sin
440
I meni je taj komplet ostao u lijepom sjećanju i stalno zagledam hocu li ga negdje vidjeti. I bas sam prosle sedmice ušla namjenski u Svjetlost i pitala tetu, ona kaze da to nema nigdje više. Ako me je zaista skontala na šta mislim, a kaže da jeste... Ali ja ću gledati i dalje...
27.07.2009, 10:51
Lulu_
1444
IZVORNA PORUKA: mamin sin
I meni je taj komplet ostao u lijepom sjećanju i stalno zagledam hocu li ga negdje vidjeti. I bas sam prosle sedmice ušla namjenski u Svjetlost i pitala tetu, ona kaze da to nema nigdje više. Ako me je zaista skontala na šta mislim, a kaže da jeste... Ali ja ću gledati i dalje...
hocu i jaaaaaa sjecam ih seeeeee
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
27.07.2009, 12:27
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: sarayka
Meni nijedan poklon nije "seljast" bilo to zlato, knjiga ili kineska igračka, jer poklonu se u zube ne gleda!!! Kao sto moja mama zna reci niko ti ne poklanja od straha vec iz dobre namjere prema tome svako prema svojim mogućnostima. Ja licno vecinom poklanjam garderobicu i igracke, ako je neko blizi pitam ga sta mu konkretno treba i tako mi je lakše. Za prvi rodjendan Lamija je dobila jako puno garderobice kvalitetne koju smo nosili čitavo proslo ljeto, od moje mame npr.tortu iz Fantazije naravno i Bambi baletanke jer sam to tražila, zatim biciklo, bebe razne ali i narukvice itd. Ma hvala svakome na poklonu jer kao sto rekoh poklonu se u zube ne gleda bitno je da se ipak ljudi sjete a danas i nije Bog zna kako dobro vrijeme za džep prema tome...koliko ko može!
27.07.2009, 13:39
Suzana
1698
IZVORNA PORUKA: dadada
ne znam gdje zivis ...skontala sam da nisi ovdje..meni je recimo super poklon patchwork deka..'vako nesto...ili inace neka dekica mekana za gledanje tv-a ...suskanja i uzivanja
WOW što je ovo slatko, gdje si kupila ili vidjela da ima kupiti dadada?