Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
pocahontas, linea negra neće ostati zauvijek sigurno. ALI meni je ostala sigurno još pola godine nakon poroda, zamisli........ Sada već nema ni traga od nje. Ma šta te briga, svi vide da imaš malu bebu
21.08.2009, 12:54
pocahontas
2546
ma naravno ne smeta mi jer ne hodam okolo golog pupka niti je to najvaznija stvar na svijetu ali eto, bas me onako zanimalo...stomaka nemam, vratio se koliko toliko u normalu odmah prve sedmice poslije poroda ali ima tu jos posla
21.08.2009, 12:57
Skvo RR
4542
Kod mene se jos malo vidi linea negra,,,,,malo, ali se vidiiiii..
I mene nervira!
21.08.2009, 13:01
bebano
759
Meni se stomak jako brzo vratio u normalu, a linea negra se vidjela mozda jos neka 2-3 mjeseca bas ono prilicno, a kasnije je nekako posteteno blijedila tako da nisam ni primjetila kada je potpuno nestala. Mislim da je vec nakon 4-5 mjeseci uopste nisam imala. Ostati nece sigurno .
21.08.2009, 15:02
Suzana
1698
Hoće li se ko mijenjati sa mnom - ja uzimam linea negru a zauzvrat dajem mlohavi stomak sa dosta strija?*
* Uf što grozno zvuči, ovo samo na oko, ali kada se obučem dobro izgledam
21.08.2009, 16:08
pocahontas
2546
hahaha...dobra si..ja prodjoh bez strija hB...ali sam bila manja od tebe za jednu citavu bebu...:)
24.08.2009, 13:03
bebano
759
IZVORNA PORUKA: Suzana
Hoće li se ko mijenjati sa mnom - ja uzimam linea negru a zauzvrat dajem mlohavi stomak sa dosta strija?*
* Uf što grozno zvuči, ovo samo na oko, ali kada se obučem dobro izgledam
Hej ba Suzi suti ne zezaj. Izgledas k'o grom, imas dvoje krasne djecice, a stomak kakav je god, kamufliras ga . Ja sam prosla bez strija, stomak mi je isti kao prije trudnoce, ali sam ostala bez sika , tako da svako mora imati nesto da ga podsjeca na onaj divni period trudnoce/dojenja.
24.08.2009, 16:11
Suzana
1698
E hvala ti drugo bebano na komplimentima. Evo ti jedna ruža! Ma zezam se i ja, evo baš smo se pocahontas i ja lijepo nasmijale mom mlohavom stomaku. U svakom slučaju, bilo bi dobro da je drugačije, ali mi baš toliko i ne smeta da npr. ne bih obukla dvodijelni kostim. Al' sad ozbiljno - može li se kako mlohavi stomak dovesti u red koliko-toliko? Imaju one GUAM kreme za stomak + trbušnjaci (ahaha, nikad ih nisam radila...)? Možda šta pomogne kad bih još našla živaca da se tim bavim...
24.08.2009, 16:25
veeseelaa
20552
meni je linea negra nestala vrlo brzo, čini mi se nakon petnaestak dana nakon poroda a stomak se bio zalijepio za ledja nakon poroda odmah strija nije bilo al sam ja malo kasnije nabacila kilogramčića al sam zadovoljna jer strija nemam, mali stomačić sam uzgojila onako za trbušnog plesa
24.08.2009, 16:26
bebano
759
IZVORNA PORUKA: Suzana
Al' sad ozbiljno - može li se kako mlohavi stomak dovesti u red koliko-toliko? Imaju one GUAM kreme za stomak + trbušnjaci (ahaha, nikad ih nisam radila...)? Možda šta pomogne kad bih još našla živaca da se tim bavim...
A garant da se moze nesto malo korigovati. Strije ne mogu, to znas i sama, a stomak se sigurno moze malo zategnuti nekim vjezbama. Znam da su neke zene nosile steznike za stomak, meni nije trebao pa nemam pojma pomaze li to sta.
24.08.2009, 16:27
veeseelaa
20552
ja opet vjerujem da kad se smrša ode i stomak pa i taj mlohavi
24.08.2009, 16:33
Suzana
1698
bebano, nosila sam ja steznik dva puna mjeseca non-stop poslije poroda, i on mi je pomogao da se stomak vrati, jer ja kad sam rodila sam imala stomak kao da sam 5., 6. mjesec. vesela, mislim da kod mene neće otići i kada smršam. Jbg moj se rastego i popuc'o k'o lud, samo je u bebama bilo 6 kg... tako da... Strije strijice moje drugarice.
Uglavnom, probaću te kremice i vježbice kad mi ne bude mrsko.
24.08.2009, 16:59
pocahontas
2546
Suzana hmmm ne znam sta da ti kazem ali probaj za pcoetak drzati stomak stalno uvucenim...ja recimo nisam radila trbusnjake ali mi je stomak stalno bio uvucen i imala sam poprilicno tanak strukic pa evo i sada osjetim da mi je stomak tvrd kao i prije trudnoce...prakticiram istu vrstu "vjezbe"...tako su mi stomacni misici stalno zategnuti..nije ni lako misliti stalno na to ali eto, bolje i to nego da se previjam po podu od vjezbi sto se tice strija ja imama jako malo, par pubertetskih, kao sto rekoh u trudnoci nisam fasovala niti jednu..ove pubertetske su jako izblijedjele vise se i ne naziru...tako da mislim da ce i te tvoje na stomaku proci...probaj se mazati striamentom, pomaze i kod vec nastalih strija..eto...
< Poruku je uredio pocahontas -- 24.8.2009 17:00:24 >
24.08.2009, 17:13
Amela V.
512
Kod mene se stomak vratio odmah nakon poroda, isto kao da je ispuhao.... kako je meni bilo neobicno bez stomaka, da vi samo znate.... Ostala mi je koza, koju je trebalo zategnuti. I to sam uspjela, ali vjezbama... jako sam zadovoljna ucinkom... ali moj problem su strije, koje se i dan danas vide i to me jaaaaako nervira. Mazem ja kremom za ublazavanje strija (mustela), ali cini mi se da nema velikog ucinka. Jos uvijek su tamne i dosta se vide.... A sto se tice linee negre, skoro pa je nestala....
25.08.2009, 10:43
Suzana
1698
IZVORNA PORUKA: pocahontas
...tako da mislim da ce i te tvoje na stomaku proci...probaj se mazati striamentom, pomaze i kod vec nastalih strija..eto...
Ma nema šanse ženo, znaš koliki je to stomak bio... pukla koža k'o... Ma hajde, neću na reviju kupaćih kostima.
Amela V. znam o čemu pričaš. Neću zaboraviti 20-ak dana poslije poroda, prvi put izašla da prošetam do trafike, granapa... Idem ja bez stomaka, FRAEKY.... ne znam da hodam, ne znam da dišem. Baš treba vremena da se navikneš.
15.11.2012, 18:11
Daliyah92
644
Da podignem temu malo
Meni je 5 mj. od poroda. Stomak jos uvijek tu, ali priznat cu da se ni ne krecem bas nesto. Steznik sam nosila dan i noc od pocetka 2. mj. ili od prije - i nista mi nije pomogao osim sto sam se ja tako osjecala bolje, nije mi stomak visio na sve strane. I jos ga nosim, i to onaj iz top-shopa. Linea negra se jos uvijek blijedo vidi ali samo izbliza. Strije su, naravno, jos uvijek tu. Al one me ne brinu bas previse jer nisu one debele dugacke, nego male i tanke. Tacno kao narancina kora mi izgleda stomak. I izblijedile su. Tako da, sve je od osobe do osobe, al opet kad se neko potrudi moze se vratiti u bar priblizno stanje od prije. Evo ja vjerujem da ako bi ja setala svaki dan i pila dosta tecnosti da bi se za mjesec-dva vidjeli dobri rezultati, jer u mene je sav visak kilaze u stomaku i butinama, nekih 6-8 kg.
16.11.2012, 09:02
veeseelaa
20552
meni nikakvi tragovi nakon prvog poroda nisu ostali, hB, nisam imala ni gđu negru tokom trudnoće, niti strije, niti mlohan stomak, za deset dana nakon poroda stomak mi se zalijepio za ledja obzirom na "izgled" druge trudnoće nadam se da će sve isto biti kao i prvi put
užasno me strah mlohavog stomaka
16.11.2012, 09:58
bumbica
42
meni je osam mjeseci od poroda,drugog,i mislim da sam jedina koja je presretna što su ovaj put ostali nakupljeni kilogrami,jel sam cijeli život bila mršavica.sad se važem svakih sedam dana ali samo da provjerim da nije koji gram spao.koliko god da je teško "debelim" da skinu kilažu,toliko je teže mršavim da pokupe koji gram.i uvjek sam zavidila tim popunjenim ženama kako su lijepe,a ja uh,sama kost i koža.sad mi nesmeta ni stomak,jedino me muče strije po grudima,sad su veće za dva broja,al još dojim pa neznam šta da mažem i dali će proći...zna li neko možda neku dobru kremu,iz iskustva...
12.12.2012, 17:55
Pantera.
28
menij e 10 mj od poroda... stomak se vratio... strie ostale nekaih nema veze sike se malo spustile na dole ne smeta ni to... meni smetaju moja bolna ramena tačnije desno... ubiše me žigovi moram fizioter. ići izgleda...
02.01.2013, 01:31
cicy
15
DA LI JE KASNO NAKON 40 DANA OD CARSKOG REZA POCETI SA STEZNIKOM??HVALA
02.01.2013, 10:04
vjestica
4335
a što će ti steznik?
02.01.2013, 23:49
veeseelaa
20552
stomak mi se vratio nakon par dana poslije poroda
druge promjene i nisam imala, dobivenih 5-6 kg u trudnoći su otišle odmah nakon poroda
02.01.2013, 23:52
M kao Mama
5536
pored stomaka, i kila koje su mi baš problem nakon druge trudnoće, u miraz iz preve i dan sanas ima slabo spavanje, i ustajanje da morkim po 5,6 puta,
02.01.2013, 23:52
veeseelaa
20552
i ustajanje da morkim po 5,6 puta,
stvarno? a što li?
02.01.2013, 23:57
M kao Mama
5536
ne znam, očito ružna navika mi ostala , ali tako već haman evo 6 godina