ovo je bilo nepotrebno s ljudske strane, ali eto izgleda da je opet potrebno.... ne volim ni ja namet, ali ovo nisam ni shvatala kao namet, ništa me dosad osiromašilo nije...u neku ruku sam tužna, evo dok sam čitala šta ste pisale, vidjeh i nik od chuchi i sjetih se da je žena učestvovala ne samo markicom, nego i svojim radom i trudom na nekim akcijama, kuhala i donosila, stvarala sebi dodatnu obavezu da bi nekome pomogla, chuchi svaka ti čast,..
sjetih se da su ženice vozikale gdje je trebalo malenaa je x puta svratila do mene da uzme moj nijet jer ja nisam mogla sa djecom, selebriti, mama2009,emi 7908 itd.itd...ono čega me je strah jeste da će i ovim koje su navikle pomagati splahnuti volja za istim, jer će vidjeti da nemaju podršku ostalih... i onda postajemo gori i gori...
slažem se da treba sve biti bazirano na dobroj volji, ali volju da dam marku hum. uvijek imam, pogotovo kada znam kome je dajem..i kada znam da je nekome neophodna ta marka... i nije me stid ubaciti 1, 2 ili 3, s halalom je, i ne treba nikoga biti stid ubaciti 1 KM, jer možda zbog tog stida se skupi manje 10-20 KM, koje bi nekome itekako značile...
zbog toga možda i bi bilo lijepo ovo pravilo da se ubacuje po 1 KM, da bi svi bili isti i da ne bi bilo tog "stida"..a ko hoće i može više, uvijek postoji mogućnost uplate na ŽR...radije ću uplatiti tu hebenu markicu nego popiti kafu..