IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ja se sjećam da smo ja i mm kad smo doveli Ajšu u kuću rekli da je ona mali uljez, uvalila nam se poštenski
a kad bi joj moja mama tepala meni su sve upitnici bili iznad glave
sramota, zar ne? al trebalo mi je par mjeseci da se nas dvije zgotivimo do bola
u iščekivanju drugog djeteta, moja su čula bila drugačija, jasnija, valjda svjesna činjenice šta dijete znači u životu majke....
nemojte me samo pogrešno shvatiti....
u iščekivanju drugog djeteta, moja su čula bila drugačija, jasnija, valjda svjesna činjenice šta dijete znači u životu majke....
prvo sam te pogresno shvatila, al kad malo bolje razmislim, kad sam rodila prvo dijete ja sam ocekivala da ce to biti ljubav na prvi pogled, da ce mi biti najljepsi na svijetu, a u stvari ... normalno da sam ga voljela, al to nije bila ona "filmska" ljubav, i nije mi bio toliko lijep, bio je sav modar, crn, napacen. i kako su prolazili dani, da vise ne pricam o toj ljubavi.
A kad sam rodila moju Ajšu, odma sam briznula u plac( tako sam i na prvom porodu), uzela je na prsa i krenula joj tepat rodila je majka, i bila mi je najljepsa na svijetu, njoj je bila modra guza(hematom), mamin zadak,
nazvala sam mm i rekla kako je prelijepa,,, nekako sam odmah sa njom kliknula. Ali, ljubavi majka stvarno ima dovoljno i ona se mnozi, volim ih beskrajno , i podjednako, i svako naredno cu ako Bog da voljeti podjednako, i posvetim se oboma, samo je stvar organizacije.