IZVORNA PORUKA: ciciban26
U potpunosti razumijem pitanje bejbibi i bez razloga drzite predavanje zeni. Majka sam jednogodisnje djevojcice koja je toliko vezana za mene da je nekad zovem moj priljepak .. I vise puta sam razmisljala sta aBd kad bi dobili drugo dijete da li bi se ona osjecala zapostavljeno jer normalno da se tom malom bicu trebas vise posvetiti. Ima svu moju paznju i ljubav i odjednom treba dijeliti i paznju i mamino krilo,zagrljaj,sve.. Ljubav uopste nije upitna,ko moze ne voljeti bice koje mu je pod srcem raslo,bilo da je 1 ili 10 ,svako dijete je dio tebe.
Ja se opet jezim na majke sa dvoje ili vise djece koje mi pametuju o odgoju djeteta ,ona toboze ne ljulja drugo dijete,ne drhti nad njim bla,bla,bla i poznata recenica "Vidjet ces sa drugim djetetom"
A jel ti misliš da evo mi koje imamo dvoje djece nismo našle balans za oboje isti...
Ili misliš da smo dolučile roditi drugo jer nam prvo nje bilo priljepak naš...
ja tebe razumijem zaista...
i razumijem planiranje porodice i uopće ne mislim da nekome mogu reći de ili nemoj...niti sebi dajem to pravo...a posebno ne mogu reći razlika veća je bolja ili razlika manj do moje je bolje...jer ja znam da smao moja je ''savršena''...pričam o onome što doživjela jesam
al onda isto tako smatram da niko meni u mojoj odluci ne može prigovoriti da sma zapustila starije dijete jer sam rodila mlađe, da sma joj uskartila bilo što ...ako ništa ja imam dokaz u moje dvje da to istina nije...dok svaka ona koja jedno ima samo nagađa kako je to...
ja znam za čim sma noćima plakala...
i znam kako me moja majka tješila jer je imala isksutvo...hvala joj
ne vidim ništa loše u tome da ja koja to poršle jesam kažem tebi ili nekoj drugoj...ne brini...nema razlike i nikoe neće biti zapostavljen...truda.vrmena i organizacije treba...al je jedna istina...na neke stavri koje su ti bila velika briga s aprvim djetetom drugačije regiraš sa drugim jer si to poršla...recimo ja sma na svaku temperaturu i lsinjenje nosića letila doktoru...sada to ne činim...mlađa je manje puta bila kod doktroa a više puta bila slinava i sa turom od starije...
nije to pametovanje...to je savjet više...iz iskustva...
niko ne želi loše nikome...
kao što ti ne želiš uvredu majčinskoga osjećaja sa jednim djetetom ne želim je ni ja koja ima dvoje u razlici 2god i 8 mjeseci po svojim željama i htjenjem...
i neskromna da budem imama dvoje razmažene djece mojim rukama...