IZVORNA PORUKA: bejbibi
a da pitam sad nesto smjesno,glupo nazovite kakko hocete ....kad dodje druga beba jel se zapostavlja starije dijete...mislim jel se ima vremena za oboje.....ja kad razmisljam dda bi imala jos sve me neki strah obuzme da necu starijem dati dovoljno ljubavi,da ce bit zapostavljeno....sl.
meni koliko je tupava ova tema toliko mi je grozno ovo pitanje....
najprije rođenjem drugoga djeteta ljubav se ne djeli nego se udupla...
od pitanja kad ćeš drugo i treće djece više mrzim sve češći stav '' ja imam samo jedno ti sa dvoje ne shavataš koliko ja njega volim'' biva ja svoju djecu jer ih je dvoje menje volim...il smo ja i suprug manje kavliteteni roditelji jer ih dvije imam...
lijepo rekoh...samo će vam se kazati ko se na više djece odluči...
ja ih dvije imama u razklici 2 god i 8 mjeseci i sa namjerom sma oba puta zanijela...
moje prvo dijete je moja radost i ljubav majčinska prva al moje durgo dijete je sve što i prva ...i niti jedna ničim zapostavljena nije...
kakav bih ja majka bila da posmilim da jednu mogu voljeti više do druge...
a svako dijete svoga je karaktera svako nađe mjesto u naručju majke...
odgovorno tvrdim da moje kćerke su sretna i zadovoljna djeca koja odrastaju sa puno pažnje i ljubavi a isto tako ja sam i majka, i žena i ljubavnica i prijeteljica i kćerka i sestra i snaha i zaposlenica i drugarica i nisma sebe ni djecu ničim zaspostavila...
nisu djeca kamara drva...pa da ih prebrojavam
jedna je istina sa dvoje djece teže se iskoridnirati i stići na sve nego s ajednim...
posebno dok su manji...porđe te nekada volja da se spremiš i kreneš...
dalje dok je ejdno dijete smao se ''prepireš'' dok kreneše šta će ono ponijeti iz kuće od igrački i obući...
kad ih je dvoje sve to poduplaj pa još između njih preprika ''ti si ponijela ovo, ja to hoću itd''
treba sabura živaca i ljubavi...ko je nema ko nije spreman na'' žrtvu '' poneku nek i ne pokušava...
gdje je isto kad se jedno dijete razboli pa ne spavaš...zamislite dvije odjednom sa temepraturom jer krene virus pa vrti krugove...umjesto 10 dana nespavanja odmah zaokruži na 20 dana...
zamislite jedna želi lutku ...hajde stisni kupi smao jednu lutku...
zamislite jedna krene u školu...druga vrišti pred kućom hoće i ona u školu a nisu joj godine...
zamislite idete na rođendan nekome sa dvoje male djece i u igraonici sa njih dvije skačete...
neke majke sa jedim djetetom mirno stoje pored svoga djeteta i igraju se...zamislite da sa dvoje tako stajata moram...jedna na tobogan hoće, druga na trampolinu...kako da se kloniram ako tobogan i trampolina nisu na istom mjestu...
zamilite oznoji se jedno dijete vi fino uzemete prevučete u igraonici mirno i staloženo...a zamsilite oznoji se dvoje djece ...jednu prevučeš u obuješ ona ti druga opet na trampolini...dok ti nju skineš sa trampoline ona obuvena odletila u igraonu opet...
a majka sve sto stigne i hoće i može...pa kad one zaspu majka sjede skuha 3 u 1...i sve govori '' volim vas djeco al najljepše set mi kad spavate''
na sve ovo još smao da dodoam kako ja saburam...na sve...
'' najkraće u životu traju godine u kojima oni našu pažnnju traže...kad mi budemo htjeli njihovu pažnju oni će se već naći u svom svjetu drugara, škole, sekcija, puberteta i momaka i uadaja pa ćete pažnju koju želite djeliti sa nekim...e tako ja sebe tješim pa mi mrsko nije što mi sad 4 kilograma jezgre od oraha po kući skače jer su pokupile i ksrcakle same''