27.01.2010, 01:49
18727
pišem ti ovo pismo pri svjetlu svijeće, dok ti spavaš u spavaonici u kojoj zajedno spavamo otkako smo u braku.
…
Gledam pred sobom ovaj plamen svijeće što me podsjeća na vatru prije više desetljeća, kad sam bila u tvojoj mekoj odjeći, a ti u svojim trapericama. Tad sam već znala da ćemo zauvijek ostati zajedno, iako sam se sutradan donekle pokolebala. Srce mi je zarobio, osvojio jedan južnjački pjesnik, a znala sam duboko u sebi da ono oduvijek pripada njemu. Tko sam uopće bila ja da dovodim u pitanje ljubav što leti na repaticama i huči poput morskih valova?
…
Ti si mi i najbolji prijatelj i ljubavnik, i ne znam koja mi je od tih tvojih strana draža. Podjednako su mi obje drage, baš kao i naš zajednički život. Ti nosiš, Noah, nešto u sebi, nešto lijepo i snažno. Dobrotu, to je ono što vidim kad te gledam, to je ono što svi vide. Dobrotu. Ti si najpomirljiviji i najmirniji čovjek od svih koje poznajem. Bog je uza te, i mora tako biti, jer si ti najbliže pojmu anđela od svih ljudi koje sam srela.
…
Ako sačuvaš ovo moje pismo pa ga budeš prečitavao, vjeruj svemu ovome što ti sad pišem. Noah, gdje god bio i kad god budeš ovo čitao, znaj da te volim. Volim te dok ti ovo pišem, i volim te sad dok ovo čitaš. I žao mi je ako ti to više ne mogu reći. Volim te, mužu moj, od sveg srca. Ti si uvijek bio i ostao moj san.
Allie