IZVORNA PORUKA: Anoniman
drage forumasice, ne mogu da nadem temu 'Nezeljna trudnoca' pa cu ovdje pisati.Eh ovako imam troje djece u dobi od 9-13god. samo ja radim i trenutno iscekujem papire za preseljenje u drugu drzavu.S muzem sam se sporazumno razvela i vjencala 'za papire'.Cista formalnost i nista drugo.Ovdje zaista je pretesko sa 600km obezbijediti bilo sta za 5ero clanu porocicu.Medutim prije 10dana uradm test na trudocu i on je bio pozitivan!!!Jucer mi je to i dr. potvrdila trudnocu od 6,5 nedelja.Za mene ne postoji druga opcija nego zadrzati dijete jer sam bogobojazna i bilo bih me strah od Boga da mi ne vrati na drugoj djeci neko zlo.Dr. me je iznenadlia svojim stavom rekavsi mi 'Ako samo zbog bogobojaznosti zelim roditi to dijete da nije to rijesenje,zene sa hidabom dolaze na abortus jer navodno u nekom hadisu stoji da je dozvoljen abortus do 8 nedelja.Pa bih zamolila forumasice koje su upucene u vjeru da mi ovo potvrde ili demantuju jer ja u to ne mogu da povjerujem.Ono sto od vas trazim je podrska i neke pozitivne primjere jer ne znam kako cu ovo sve pregourati psihicki,financijski ali znam da cu zadrzati ovo trugnocu uz Boziju pomoc.
Draga Anonimna
Prvo zelim da ti pozelim hajirli trudnocu i porod ako Bog da.
Sto se tice tvoje situacije,i ja bih rekla pr rijeci. Ja licno sam bivala i situacijama kada mi se nesto desavalo u datom momentu,i ja sam to tada snatrala kao nesto tesko,lose,medjutim malo kasnije se uspostavilo da je to bilo najbolje za mene i da je u tome bilo hajr...Tako isto mislim da bi moglo biti i kod tebe,dragi Allah zna sta je najbolje za nas,i kad je nesto najbolje za nas,i sve se desava sa razlogom.
Moze da bude da je upravo ta trudnoca razlog da te se sprijeci da se selis na drugo mjesto,jer mozda to nije dobro i nije hajr za tebe,iz nekih razloga,koje ti mozda trenutno ne vidis.
Ja sam svjesna situacije u nasoj drzavi,i ssama s muzem razmisljam o odlasku,al vjeruj da se nama do sad par puta desilo uvijek nesto sto nas je sprijecilo kada smo samo i pokrenuli nesto na tom planu,...
Ja licno sam ubjedjena da dragi Allah daje nafaku koliku kome hoce,tako da ona nas nece zaobici.
U svakom slucaju ja ti od sveg srca zelim sve najbolje,svu srecu i svaki hajr ovog svijeta,i ono sto ce biti najbolje za tebe i tvoju porodicu.
I da ti dragi Allah podari olaksanje.