cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Trudna sam!!!

clock-img

24.01.2013, 13:51

clock-img

Medi_87

pencil-img

1472

Hvala drage moje, Levce ljubim ja tebe puno, i naravno hvala svima na cestitkama ja presretna s obzirom da smo pokusavali evo haman godina user posted image
Bambina vise o testovima za trudnoću imas na temi http://www.ringeraja.ba/forum/Test_za_trudno%C4%87u/m_1819/tm.htm tu se vise razmjenjuju iskustva o tom pitanju a ovdje samo objavljujemo nove plusice, kako i sam naziv teme kaze, u svakom slučaju znaš kako kazu test je 99% pouzdan ili čekaj devet mjeseci da budes 100% siguran user posted image

< Poruku je uredio Medi_87 -- 24.1.2013 13:52:03 >

clock-img

24.01.2013, 14:28

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

IZVORNA PORUKA: Bambina.

Pozz svima. Nova sam na forumu. Danas sam radila test za trudnocu i bio je pozitivan. Apotekarka kaze da je taj pouzdan ali ja sam opet nekako sumnjicava. Menstruacija mi kasni 7-8 dana i imam neke simptome kao sto su : bol u stomaku kao da cu da dobijem svaki cas posebno pri fizickom naporu, ucestalo mokrenje ( sto mi i nije neki simptom jer inace ucestalo mokrim ali mi se sad cini da jos cesce) nekakva bol tipa pritiska u zelucu, kao da je tvrd zeludac, ne mogu puno da jedem... Pitala sam sestru u Skerlicevoj da li trebam da radim nalaz krvi da bih bila sigurna da sam trudna, ona je rekla da nema potrebe jer je ovaj test pouzdan. Cekam sad 11. februar jer mi je tad termin kod dr. Izvinjavam se zbog eventualnih gramatičkih grešaka ... to je od silnog uzbudjenja. Godinu dana sam u braku i beba nam nije jos bila u planu jer sam ja tek na drugoj godini fakulteta ali eto. Bog najbolje zna kad je pravi trenutak.. Moze li mi neko reci je li imao iskustva sa greskama testa npr. da pokaze da je pozitivan a on negativan ili obratno. Koliko je pouzdano zapravo ono sto pise na kutiji 99%?

mislim da RIJETKO test moze biti lazno negativan, al ne brigaj, dok si trudna iskoristi da ispolazes koji ispit kasnije dok se oporavis od poroda uz dobru organizaciju sve se moze stici, a neprocjenjivo je bogatstvo postati majka aBd vidjeces, sretnouser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

clock-img

24.01.2013, 15:52

clock-img

dincica

pencil-img

119

cao! evo i ja da s e prijavim.trudna sam 7+5, danas isla ginekologu prvi put ;)

pahulja moja Emin stigao 25.11 2008

clock-img

24.01.2013, 15:55

clock-img

Full Moon

pencil-img

534

Cestitam novim trudnicama, sretnouser posted image

clock-img

24.01.2013, 16:19

clock-img

sunce27

pencil-img

1546

IZVORNA PORUKA: lejla80

Čestitam novim trudnicama..da vam aBd prođe sve hairli i rodite zdrave bebice user posted image user posted image user posted image
Bambina ma ne sikiraj se..ovo je vjerovatno bila slučajnost..a na ovom ćeš forumu sigurno naći mnogo korisnih stvari user posted image

Medi, cestitam od srca, bas lijepe vijesti user posted image
lejla vidim ja ti ovdje pisala uh reko da necemo dobito rodjaka ili rodicu?

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

clock-img

24.01.2013, 16:29

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

medi čestitam od srca user posted image user posted image
prelijepe vijestiuser posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

24.01.2013, 16:40

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Cestitke svim trudnicama.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

24.01.2013, 17:12

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: Medi_87

Evo mene ponovo, tri sam uradila testa user posted image user posted image i sva tri pozitivna user posted image narucila sam se na pregled 4.2. pa cemo da budemo sigurni

divno user posted image bas si me obradovala, cestitam i sretnouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

24.01.2013, 17:42

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Čestitam novim trudnicama!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

24.01.2013, 18:44

clock-img

Alfa

pencil-img

109

Pozz moje drage ženice!
Molim vas pomozite mi ili me uputite na dr forum...
Da li je iko od vas imao baš povišen HCG na početku trudnoće (5, 6, 7 i 8 nedelja)?
Naime, trudna sam 8 nedelja i dva dana (zadnja mens. je 28.11.2012).Prvu betu, tj HCG sam uradila u 5 nedelji i 3 dana i iznosila je 29258 mlU/ml ( našto je dr rekao: pa ovo je baš visoka beta). Ponovim nalaz u 5 nedelji i 6 dana i HCG iznosi tada 51010 mlU/ml. Takođe, na insistiranje dr, ponovo uradim HCG u 7 nedelji i 3 dana (nakon 10 dana) i HCG iznosi 144990 mlU/ML. Samo da napomenem da sam bila na UZV i da postoji samo jedan plod, veličine 17,3 mm (u 8 nedelji i 1 dan), srce uredno kuca, sa žumanjčanom kesom urednom, dr kaže nalaz uredan. Obzirom da mi je ovo prva trudnoća (33 god.,), a borili smo se sa sterilitetom 4 pune godine, mnogo se brinem, jer dr stalno ponavlja kako je baš visok HCG ( iako je prema saznanjima sa interneta u okviru parametata, npr. 7-8 ned od 7650-229000 mlU/ml, što je veliki raspon).Naravno kad dođe vrijeme da ću raditi dabl i tripl test, ali do tad, da li i na šta može da ukazuje ovako povišen HCG u ovim nedeljama, i koji može biti uzrok što je povišen.
Mnogo se plašim i nikako ne mogu da se opustim u uživam u trudnoći koju sam jedva dočekala, već samo ružne misli i briga...
Molim vas odgovarajte mi...

clock-img

24.01.2013, 20:50

clock-img

Bambina.

pencil-img

95

Jecer mi je ginekolog potvrdio da sam trudna. Izvinjavam se na iskrenosti ali sam se stvarno osjecala izignorisanom.user posted image

clock-img

24.01.2013, 21:43

clock-img

dincica

pencil-img

119

znaci bambina ja i ti smo tu negdje sa trudnocom ,bas mi je drago !

clock-img

24.01.2013, 22:28

clock-img

ananas_ze

pencil-img

317

IZVORNA PORUKA: Bambina.

Jecer mi je ginekolog potvrdio da sam trudna. Izvinjavam se na iskrenosti ali sam se stvarno osjecala izignorisanom.user posted image

molim forumasice da obrate paznjuuser posted image : bambina je trudna i ja joj iskreno cestitam i zelim sve najljepse narednihuser posted image user posted image user posted image
a kad vec pisem i ostalim trudicama zelim isto user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

clock-img

24.01.2013, 22:33

clock-img

Amam

pencil-img

659

Cestitke okruglicama najljepsih user posted image i zdrave i zive bebice aBd

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

clock-img

25.01.2013, 08:35

clock-img

Bambina.

pencil-img

95

Cestitam i ja svim trudnicama i zahvaljujem se na cestitkama. Dincice, kako mislis 7+5. Mislis na 7 sedmica i 5 dana? Ja sam 6 sedmica. Mada bezze mi je to njihovo racunanje od prvog dana posljednje menstruacije. Prema tome se racuna i sedmica menstruacije koju bih ja otpisala a sumnjam da bih uzela i slejdecu (u mom slucaju). Meni je zadnja m. bila 16. decembra.

clock-img

25.01.2013, 09:00

clock-img

dincica

pencil-img

119

Da Bambina , meni je rekla jucer da sam 7 sedmica , a imala sam zadnju menstruaciju 8 decembra , a prema mom proracunu sam i ja 6 sedmica ali eto tako oni kazu 7+5 :)
Kako se ti osjecas,imas li mucnine ?

clock-img

25.01.2013, 09:08

clock-img

Bambina.

pencil-img

95

Nemam mucnine, imam samo neki cudan osjecac u gornjem dijelu stomaka, tvrdo...neki pritisak... ne znam Meni je prva trudnoca pa sam malo izgubljena. Nekako me sve zanima odjednom, vec razmisljam o imenima, nervozna sam, sve me to jako plasi ali se tjesim da je to normalno. Kako se ti osjecas? Je li termin poroda o kojem je pisano na drugim temama termin koji mi izracunamo ili onaj koji nam doktor kaze. Meni je onda 23. semptembar ako je po ovom racunanju.

Bio sam svima simpatičan oko jedne sekunde. Već sljedeće mnogima nisam bio simpatičan baš zato što sam svima simpatičan... Đorđe Balašević

clock-img

25.01.2013, 09:26

clock-img

dincica

pencil-img

119

bambina imas pp od mene ...

clock-img

25.01.2013, 10:12

clock-img

Medi_87

pencil-img

1472

Dincica, Bambina cestitam od srca na trudnoći, uzivajteuser posted image
Vještice ja tek vidjeh tickeru user posted image cestitam i ja tebi od srca i zelim ti sto ugodniju i skolsku trudnoću, i aBd zdravu i veselu bebicuuser posted image user posted image user posted image , kiss za tebe i princezu

clock-img

25.01.2013, 10:31

clock-img

niki83

pencil-img

2113

Novim trudnicama zelimo sve najljepse narednih 9 mjeseci, a narocito poslije user posted image

N&N

clock-img

25.01.2013, 10:32

clock-img

Bambina.

pencil-img

95

Hvala Niki. Hvala
Medy nego, koliko si dugo ti trudna? Izvini, mozda si i rekla a ja kako sam izgubljena a još se en snalazim dobro na forumu nisam skontala.

< Poruku je uredio Bambina. -- 25.1.2013 10:33:39 >

Bio sam svima simpatičan oko jedne sekunde. Već sljedeće mnogima nisam bio simpatičan baš zato što sam svima simpatičan... Đorđe Balašević

clock-img

25.01.2013, 10:37

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

Mediiiiiiii, cestitam user posted image user posted image user posted image  user posted image
Bambina dobrodosla i tebi cestitam user posted image
Dincice i tebi takodje user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

25.01.2013, 10:39

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Cestitam bambina...user posted image user posted image user posted image ..zelim ti ugodno tipkanje na RR-u.user posted image   Cestitke dincice na maloj bebariuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 25.1.2013 10:40:02 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

25.01.2013, 10:39

clock-img

Bambina.

pencil-img

95

Hvala puno Lady 26user posted image

clock-img

25.01.2013, 10:46

clock-img

dandi84

pencil-img

2568

Bambina i od mene nek je sa srećom trudnjačo....user posted image user posted image user posted image

Zadnji članci

article-img