IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Nije cinizam majkemi moje...fakat sam te pitala...
recimo ja sma sad u tom dumanu...
ja se jedna do rijetkih izjavšnjavam jedino ''opsravno'' a ustav nam kaže dreugačije...
znači ja sma bosankohercegovka...a gdje me pitaju za vjeosipojvjest islamska je...
i šta sad djetetu da radim...
mislim odgajaš individu u tom društvu , moraš deverat...
neću ni ja da namećem...nisu ni meni moji , sama sam birala...
al moraš priznati d ai meni kojoj je moje dijete važnije i do škole i mhale mora i u školu i kroz mahlau porć do nje...
i socijalizovat se...
i imatid rugare...
djeca su to 6 godinica...
šta ja njoj sad da kažem...
sem da ide za rajom svojom...kud on tu i ona pa kosi se to sa mojim željama...al bolje po nju u društvu i situaciji u kojoj smo...
a zasmili sad da selimo...
imamao dva stabilna posla..
imama majku koja je sama...
imama sestru i sina njenoga...
imama mezare i grobove koje čuvati moram...
da selim jer mi dijete u školu kreće...
šat misliš možda joj i to bude trauma...
i preseliti dijete iz škole u školu je zezenuto...
ma kažem ti...svaki dan novi belaj u glavi...
evo maloprije sma saznala da mi dijete ide u prvu msjenu...fino i lijepo ujutro od 8 u školu...ona rano moja u to doba kod nane godinama kunjala na uglu kad je ja dovedem na čuvanje...
a sad sine sjedi i uči u to doba
Nije lako djecu odgojiti u normalne insane. Mene je strah da poslije ne bude "to si TI htjela, ne ja". Kako to djetetu objasniti? Kako djetetu izbaciti neke nase ideale, zelje, ciljeve? To je ono hiljadu zasto, hiljadu zato.
I ne krivim nikoga, mogu samo da se suosjecam sa vama da na ovom ludom vremenu nije lako ni za nas odrasle, a kamoli za djecu, kako ih usmjeriti.
Ne zelim im ni da budu, ni dileri, ni narkomani, ni bez zuba, ni sa strahom u zivotu.
A ne zelim im ni da moraju biti ni doktori, ni arhitekte, ni filmske zvijezde.
Zelim im samo da budu normalni, da imaju obzira na sve, da postuju i cijene i svoje i tudje.
Ali od svega im zelim da budu sretni, ma sta god, i da im mogu reci, sam si sebi izabrao u zivotu.