IZVORNA PORUKA: ajla86
IZVORNA PORUKA: vjestica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
da li visina žene ima veze s porodom?
il se samo radi o uređenosti dijela gdje je beba i uredjenosti porodjajnog kanala
ja mislim da nema veze ako si visočija i krupnija da ćeš bolje proći na porodu u odnosu na sitniju ženu
jel to neko nedje povezao?
nema veze sa visinom, ali ima veze sa mjerama karlice i elastičnosti iste nrp kod sportiskinja
znam da nije tema al ste me prepali opasno...
ovo pucanje,sivanje da nije mogla vjestica sjesti 3 mj
a ja citavu trudnocu prelezala fizicka aktivnost mi je jedino odlazak u wc sta ce sa mene uraditi mogu misliti
evo ti drugarice
i ja sam 9mj prelezala i samo do wc-a isla i nazad
ne brini se ti za porod, gore je poslije kad pocnes bebu nosati po stanu pa ko krepana zaspes navecer jer nemas kondicije, al evo nakon 9mj od poroda povratila sam kondiciju ponovo
porod je vise stvar genetike, srece, situacije, ne mora znaciti da ces imati tezak porod...meni su inducirali, vise me napatilo otvaranje jer su me vjestacki otvarali nego sam porod, za porod ti i ne trebaju misici, vec pribranost, i saradnja sa dr i babicom, ja sam za porod bila bas psihicki spremna, i uopce se nisam dernjala ni izvodila, tako da ne brigas