Kod mene su porcije zaista povelike. Ja sam i prije trudnoće puno jela, ali sam znala 2 ili 3 puta dnevno jesti i toliko da se prejedem pa ne mogu disati, a između obroka stalno jela slatkiše i nisam pila dovoljno vode.
Sada kako sam trudna jedem količinski velike porcije, jer zbog posla ne mogu imati tih 5-6 obroka dnevno, ali sada puno više pazim šta jedem, pijem više tečnosti i nemam potrebu za slatkišima.
Super mi dođe kada vidim jelovnik neke od vas, pa mi sine ideja šta bih ja mogla jesti. Sreća mi je što mi se ništa ne gadi, jedem sve što mi se jedem, samo stvarno nemam više tu bolesnu potrebu za slatkišima kakvu sam prije imala i pijem samo jednu kafu dnevno za razliku od prijašnjih 4-5.
Jeste mi sada malo manji apetit kako sam dobila ove grčeve, ali zato jedem češće i naravno ako nešto sitno pojedem između obroka ili sat vremena nakon obroka uzmem još malo onoga što sam jela da to ne pišem.
Normalne sam građe, 12-ta sedmica i imam 2 kg više nego sam imala prije, a prije nego sam zatrudnila sam imala 3-4 kg viška (175 cm visoka, a prije trudnoće teška 70 kg).
Današnji jelovnik-pokušati ću ubaciti i neke količine da dočaram:
D: jaja sa tikvicama i lukom (3 jajeta, 1 srednja zelena tikvica i glavica luka), hljeb, puna zdjela salate (2 paradajza, malo dobro oprane zelene salate, malo rukole i 1 krastavac), sok od 3 cijeđene naranče
U: veća kifla i malo sira+veća kifla i džem od šljiva, šolja mlijeka, 250 gr smokava
R: domaća čorba od povrća i piletine-2 tanjira, batak i krompir
U: 250 gr smokava
V: vjerovatno još malo one čorbe od ručka jer je bila odlična, voćna salata i možda šnita hljeba sa nekim slanim ili slatkim namazom
Pozzz drage moje, čuvajte se, mislite pozitivno, ne umarajte se previše i fino ručkajte