IZVORNA PORUKA: shejla
IZVORNA PORUKA: muby
mama2009 i meni se u pocetku desavalo da hoce stalno da doji. Cini mi se da je dojio svakih sat, podoj je trajao od 15 min do pola sata. Bilo je i situacija kakvu spominjes da samo hoce da doji, a place ako se odvojim od njega. Ja sam ga u tim situacijama dojila i po dva sata, dok ne zaspi. Znam da je bilo bas iscrpljujucih situacija ali istrajali smo. Poslije sam citala da postoje skokovi u razvoju kad beba vise doji da bi se povecala proizvodnja mlijeka.
A koliko je jeo kolicinski stvarno ne znam to procijeniti. Nisam ja to previse analizirala.
i kod nas je bilo isto ovako...Nisam htjela da dajem flasicu do prve kontrole, sa mjesec. Kad smo na kontroli vidjeli da je sve OK, vise nisam uopce razmisljala o flasici... Ne sjecam se do kada je trajalo to cjelodnevno dojenje
Kod nas je bilo ovako puna četiri mjeseca. Dijete je jelo svaka dva sata, po sat, a ako uzmemo u obzir da se vrijeme između dva podoja računa od početka zadnjeg podoja lako se da izračunati da sam po cijele bogove dane hodala sa (.)(.) na izvol'te. Ta četiri mjeseca nije bilo govora o spavanju bez sike. Doduše bila sam mirna noću jer je sa mjesec prestao tražiti noćni podoj. Nikada nisam razmišljala o flašici, jer mlijeko je lilo na sve strane. Jednostavno moja beba je bila lijena i već nakon par minuta na siki on bi zaspao. Pa povuci malo, pa spavaj malo i sve tako. No istrajali smo i isplatilo se, a ja sam beskrajno ponosna na oboje. Moj Benjamin sutra puni 11 mjeseci i još siki.
mama2009 moguće je da i ti imaš malu ljenjivicu, a imaj na umu i da je bebama puno lakše piti mlijeko iz flašice nego iz sike. Ona je još jako mala i jednostavno daj objema vremena, a na prvoj kontroli koja nije tako daleko sve će ti se samo kazati. Do tada ne odustaj, nudi, nudi i nudi, posebno ako imaš mlijeka.
bambi09 mene je ispočetka izluđivala svekrva koja nije dana dojila ni jedno od svojih dvoje djece. Smatrala je da moje mlijeko ne valja, a muževa tetka mi je čak rekla da moje dijete raste i napreduje samo od sebe, a ne od mog mlijeka
Stavi sve na ignore i uživaj