Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
da mi je znati s cime elita brise guzicu, da izvinete
jooooj tebe... pa, oni ne vrse veliku nuzdu da prostis
07.08.2012, 23:38
Anoniman
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Znate li šta snobizam? Imate li takve ljude u svom okruženju? Šta mislite o njima? I kakav je vaš odnos naspram njih.
Po definiciji: Snob je ona osoba koja želi sve one "iznad" njega da impresionira, a one "ispod" svog nivoa da baci u još dublje ponore. Ukratko, snob se trudi svim silama da učvrsi svoj status u društvu, a to ide uvek na račun nekog drugog.
Za mene je snob osoba koja će platiti teleću šnicu 50 maraka u gradu gdje istu takvu šniclu ( ako ne i bolju ) može pojesti za 1/3 te cijene.....osoba koja ne vozi Audi 6 zato što je jedan od najsigurnijih auta na evropskim cestama, nego zato da komšije vide kako se " uspjelo " u životu....
Ja sam uglavnom imuna na ovakve ljude....nekako me čitav život izbjegavaju. Ali kako ovaj snob po definiciji voli one " iznad " sebe impresionira, a one " ispod " sebe baci u dublji ponor, nije ni meni mrsko da iste nazovem pravim imenom kad se kojim slučajem nadjemo u istom društvu. Bez obzira da li me snob želi impresionirati, ili ne daj Bože potopiti.
snobizam??? vise idiotizam
da bar poznajem kakvog , to sto poznajem sve prica o necemu a nema pojma o cemu a toliko tvrdnji
kad smo se vratili iz egipta kaze jedan opasni su oni tamo u egipat svasta znaju
rekoh kako mislis
pa znaju te magije i to ma rekoh ima to svugde
da ali u egipat pogotovo
o Boze , kao o n zna , bio , vido , cito , proso da je bar pa nek se prci i ponizuje me al kad nema pojma o pojmu i kad lupa nesto o nicemu eh to mi dize pritisak bude mi krivo sto n epoznajem nikakvog snoba
može misliti sa bezimenim patikama hej nije ti šala ona kraj nje sjela
08.08.2012, 01:42
Medić*
29
Strasna kategorija "ljudi "
Snob je osoba koja je impresionirana ljudima, kojima ni po čemu nije slična.....
snob nema autentičnost.....ne bira prijatelje ili sagovornike po senzibilitetu ili kvalitetu komunikacije sa njima, već po tome...ko je glavni u društvu, čoporu ili grupi....ko ima novca..ko je zaista autentičan i privlačnog izgleda....
snob se prilepluje i ulizuje...
snob če vas sa prezirom pogledati od glave do pete ukoliko niste obučeni kao njegov vođa iz grupe....a najčešće se događa da je taj isti snob grdoba, ali pošto ima čast da pripada određenom sloju ljudi, on na to ima pravo...pritom glavni majmuni iz čopora jedva i da primećuju, svog samoproklamovanoog pripadnika...
Snob sa zadovoljstvom ponižava i povređuje one koji ne jure za legendama, već u ljudima traže, emociju, prijateljstvo, dobru komunikaciju....
Snob stagnira i ne radi na sebi....on imitira život....nema elementarno obrazovanje i širinu duha..ne poseduje i ne radi na sticanju mudrosti.....živi u lažima i iluzijama...
08.08.2012, 06:50
leona81
6373
ma ovaj snimak je namjesten...
08.08.2012, 09:12
nanika
1399
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: MAMA MA
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
meni su najgori opet oni koji provjereno nisu neki lovatori, stan im ko 41 uredjen a one sve tip top de ba rasporedi to kako Bog zapovijeda
eeeeee..u stan slabo ko ulazi al nju svako vidi....
a izbaci slike na fejs, pa se slučajno nadje na istoj koji komad namještaja
može misliti sa bezimenim patikama hej nije ti šala ona kraj nje sjela
Samo joj jos drzavna firma fali
Izgleda mi namjesteno ali opet moguce i istinito ...
Ima decka isto stomatologa i bz zlatene cetkice nista. Aman sto se ismmijah
< Poruku je uredio medic slatki -- 8.8.2012 9:18:27 >
08.08.2012, 11:34
Anoniman
Pa ne treba baš tako plitko na to gledati.
Evo recimo, meni je ljudi sa kompleksima niže vrijednosti često žao, i često za takve nalazim opravdanje ( neimaština, teško odrastanje, težak život.....) Za snobove nemam nikaka opravdanje, vrlo otvoreno ih kritikujem.
Smeta mi šta bi se na silu utrpali u elitu. A elitizam je pak nešto sasvim drugo od snobizma.
A ja opet nekako vidim snobove kao osobe nize vrijednosti koji se zele izvuci iz vlastite koze bas tim snobizmom. Meni je to skroz usko povezano, preplice se...
08.08.2012, 12:18
aazra
2141
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Snob stagnira i ne radi na sebi....on imitira život....nema elementarno obrazovanje i širinu duha..ne poseduje i ne radi na sticanju mudrosti.....živi u lažima i iluzijama...
Ovo definitivno nije tacno, ako se misli na skolsko obrazovanje. Uglavnom zavrsavaju najbolje skole...Ali su nesretni, jer to sto misle da ih cini sretnim su uglavnom materijalne stvari, ali kad im zivot priredi neko iznenadjenje, gube tlo pod nogama - jer funkcioniraju samo kad im je sve potaman, kad misle da mogu imati sve i da upravljaju svime - ali kao sto rekoh, zivot ih uglavnom iznenadi s nekim stvarima na koje ne mogu uticati, nekim gubitcima...i onda shvate, ili ne shvate pa furaju dalje svoj film... Najtuznije je sto im ponekad zavidimo, ali kad bi imali priliku zaviriti u njihov zivot vidjeli bi koliko su plitke osobe koje znaju uzivati samo u povrsnim stvarima
Ima ih svuda oko nas...
08.08.2012, 13:58
koka i po
7309
Znate li šta snobizam? Imate li takve ljude u svom okruženju? Šta mislite o njima? I kakav je vaš odnos naspram njih.
Po definiciji: Snob je ona osoba koja želi sve one "iznad" njega da impresionira, a one "ispod" svog nivoa da baci u još dublje ponore. Ukratko, snob se trudi svim silama da učvrsi svoj status u društvu, a to ide uvek na račun nekog drugog.
Za mene je snob osoba koja će platiti teleću šnicu 50 maraka u gradu gdje istu takvu šniclu ( ako ne i bolju ) može pojesti za 1/3 te cijene.....osoba koja ne vozi Audi 6 zato što je jedan od najsigurnijih auta na evropskim cestama, nego zato da komšije vide kako se " uspjelo " u životu....
Ja sam uglavnom imuna na ovakve ljude....nekako me čitav život izbjegavaju. Ali kako ovaj snob po definiciji voli one " iznad " sebe impresionira, a one " ispod " sebe baci u dublji ponor, nije ni meni mrsko da iste nazovem pravim imenom kad se kojim slučajem nadjemo u istom društvu. Bez obzira da li me snob želi impresionirati, ili ne daj Bože potopiti.
tebe izbjegavaju a od mene bjeze...kazu teska sam im za "probavu" po meni su to ljudi koji nisu vrijedni moje paznje a i nerviranja radi njih samih. neka zive u svom "ruzicnjaku" jer im je tako lakse da podnesu i sebe i zivot koji zive. teze je prihvatiti sebe i stvarnost nego zivjeti zivot gosp.ministarke ili gosp.ministra. svugdje ih ima i nazalost sve vise. nije mi ih zao...meni su oni smijesni
08.08.2012, 14:02
aazra
2141
I jos kad se na sve to ufuraju da imaju visok IQ, tj. natprosjecan
< Poruku je uredio aazra -- 8.8.2012 14:03:10 >
08.08.2012, 14:17
Blue rose RR
4361
Znam da ih ima, ponekad ih gledam - i apsolutno ne želim da imam dodira sa njima, sem onog nužnog. Meni moje, njima njihovo - i rahat sam.
08.08.2012, 15:16
sara.at
2183
Jao dobivam Jak poriv i zelju da kazem da ovakva tema vec postoji, Doduse nosi drugaciji naziv
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
08.08.2012, 15:23
Mirkica
6978
IZVORNA PORUKA: sara.at
Jao dobivam Jak poriv i zelju da kazem da ovakva tema vec postoji, Doduse nosi drugaciji naziv
hahaha koja li je koja li je :))))
08.08.2012, 15:25
sara.at
2183
IZVORNA PORUKA: Mirkica
IZVORNA PORUKA: sara.at
hahaha koja li je koja li je :))))
Zar Sam napisala Jedna
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
08.08.2012, 15:31
veeseelaa
20552
snob se prilepluje i ulizuje...
08.08.2012, 16:05
mamine oci
4300
Milenijum slažem se s tobom. Ovo nije tema o tračanju, nego o snobizmu. Isto tako se slažem s Višnjom, moj frižider je Gorenje, i biće sve dok radi. Znači može da stane sutra, prekosutra, za godinu za 20. Što ću ga mijenjati ako radi?!
Snobizam je puno kompleksniji pojam. ROdice iz nečije priče za mene nisu snobovi, nego osobe s kompleksom niže vrijednosti.