IZVORNA PORUKA: Emica_sa
IZVORNA PORUKA: animagical
meni nije jasno..nasjedstvo se valjda ostavlja kad umres, a ovdje se prica o poklonima djeci za zivota? u nasljedstvo cu mu/im valjda ostaviti sve sto imam, a za zivota...koliko sam u mogucnosti... mislim da djeci ne treba pretjerivati u skupim poklonima, jer se uce nematerijalnim vrijednostima, ali isto tako ne vjerujem da bih pokvarila momka od dvadeset i kusur, zrelu licnost, ako bih ga stambeno obezbijedila, da ne rinta 20 godina za stan...
Ti si upravu,ali ovdje neki kupuju djeci stan,cim se rode i onda citav zivot ta djeca znaju da oni imaju svoj stan,
ja imam stan...
svoj lično i personalno...kupljen...
moje dijete može znati za taj stan....
al ga svojim zvati neće dok ja tako ne kažem za života ...il nakon moje smrti ako ja nešto ne pormjenim
ja mogu...
a možda i hoću...
a to mi je i plan...da im svakom koje budem imala obezvjedim krova nda glavom...
aliiiiiiii....
ja ne mogu to sada reći...
što nosi dan a šta noć ja uz najbolju volju i trud kao majka/roditelj nemam pojma...
stan mogu kada bude imala/iamo 24-25 godina( uz redovno školovanje)
ako ne posrne...
ako me sipoštuje kao roditelja....
e to je dio temelja koji dajm tada...
al pod vrlo explicitnim uvjetima...
Jer ja neću da neko računa imama stan, auto, mobitel...
mogu se udat sa 18 i sve imam...
ne moram se školvat...a radit ću ako mi se radi...
ima da se obazauje, radi i stiče i inasn bude...i na stečeno ja ću te pogurat ako mogu
sad je smješno i ovo pisati...imam malu djecu...
al ono što znam...
ne smatram greškom mojih roditelja iste ovkve korake u životu...
ja bih sebi glavu macolom razbila kad bih smao jednom rekla da je kuća u kojoj moja mama živi moja ( iako po očevoj smrti 173 je upisana na mene)
il vikendica il novac oročeni
nikada al nikada nisma svojim nazivala niti razmišljala šta koga sljeduje ...majka je živa...ona stavrala...njeno je...
ne zanim me dal će za života pordati, ako proda dal će pare pokloniti , portraćiti...
njeno je ...na to ne računam...ni sada ni nikada
ja stičem...
ona mi dala temelje ...ja nisma portraćila ni mladost ni vrijeme...tjerla me ko Bog maglu da hsvatim vrijdneot života...i hvala joj...
mobitel sma imala među zadnjima u raji...
al prav od svih sam ga sama sebi kupila i riključila kad je rpiključak 1999 godine bio 1200 KM...
mama mi račun do 40 KM plaćala...sve prkeo tvoje moja je briga bila...
i šta mi fali...ništa...
niko sa sobom u grob neće ponijeti...svakog nas čeka 2 metra bez giometra...
al bogami ako mi je volja...ako mi djeca ne budu insani, ako zglajzamo ko roditelji ili oni ko djeca...
sve raspodat...pare pocjepat...
hebe me se za materijalno....