Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Dok sam bila djevojka "znala" sam da ce mi se djeca zvati Ajša i Ali. Eh, u prvoj trudnoći, i prije nego sam saznala pol djeteta, ja sam rekla da je to Ajša. I moja curica se zvala Ajša dok je bila u pupi, čak i kada sam je prvi put uzela u ruke zovnula sam je Ajša. Onda došli kući i ja se predomislim. Imala sam još 2 imena u rezervi: Ranija i Kanita. I dam joj ime Ranija. Za drugo dijete nisam ništa ni razmišljala, dogovor bio da mm daje ime 2. djetetu. I on dade Kanita Valjda mu se svidjelo par godina prije, i ime i značenje, tako da ga je stavio u prijedloge imena, a ja i starija kcerka glasale. A da, mladja je po sestrinoj želji umalo dobila ime Alina, ali saznamo da nije muslimansko ime.
zar alina nije muslimansko ime cini mi se da su zene pisale na forumu da jeste. a ja bih prije rekla da kanita nije koje je znacenje imena kanita?
Za Alina neznam,
Kanita je arapsko ime - pokorna, pobozna.
Vesela bas lijepa imena imate u vidu.
07.08.2012, 15:56
salmy
5830
Uvijek sam zamisljala ako "budem" imala djecu....a iskreno nisam ni sanjala da ce se to desiti...ali eto desi se
djecak bi se trebao zvati Benjamin djevojcica Lajla
a mm je uvijek pricao ako,ako,ako ikada budemo dobili djete da se njemu svidja Bajazit(a potajno je zelio curicu)ali sipak frajeru....mami se zelja ispunila
kad se rodi mamin i tatin momak....oboje smo se vrlo brzo usaglasili da to bude Afan
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
07.08.2012, 16:45
MAMA MA
645
Moj sin je u pocetku trudnoce bio Adi...onda sam se prebacila na Mak...niti jedno se nije sviđalo mm...onda sam mastala o Damiru...i bas mi se to ime dopadalo....ali onda sam naletila na znacenje imena Faruk i tako smo odlucili da ce biti Faruk...Faruk=onaj koji zna rastaviti istinu od neistine/laži....kad sam ga prvi put vidjela(poslije buđenja iz anestezije od CR ujutru) dobro se sjećam da sam rekla:Oooo Faruk mašala sto si tezak i poljubila sam ga....jedino je on na odjeljenju od svih beba imao ime.i sestre kad bi nas obilazile jer smo 5 dana bili u bolnici govorile bi"Sta radi Faruk danas,jel ruckio"
07.08.2012, 21:00
InLove
538
Kad smo se tek uzeli ,pricali smo ako dobijemo curicu i decka da ce biti Erna i Ernad.. medjutim kad sam trudna bila nije nam padalo na pamet ni jedno od dogovorenih imena ... i bi to sto bi
09.08.2012, 12:45
balasgirl
972
bilo raznih opcija: Sami, Enes, Noah, Isak (za ovo smo najviše navijali), i na kraju dadosmo ono koje nikad ni "usnili" nismo (vidi u potpisu)...
za djevojčicu je odavno odlučeno (ako je budemo imali) da će biti Una, mada nam se uvuklo i još jedno ime kao opasan konkurent, a to je Ramona (o slatka, slatka mala Ramona..... )
09.08.2012, 15:18
veeseelaa
20552
Vesela bas lijepa imena imate u vidu.
pa eto ja volim takva imena, muslimanska Adem mi je npr vrh, inače drugo ime mog rahmetli oca al brat je već to ime dao svom sinu
Mi imamo dosta prijatelja Arapa i kada smo pitali za ime Alina, nekoliko njih je reklo da cak nisu ni culi za to ime. Dali nam opciju Lina, a to mi bas i nije nesto Ko zna, mozda 3. bude Alina Ili Ali KANITA (ar) - poslušna, pokorna Bogu, koja klanja
< Poruku je uredio mama75 -- 10.8.2012 10:15:40 >
10.08.2012, 12:49
fatimica09
1435
maštala sam o Mustafi, a alternativa je bila Iman
ko zna....
10.08.2012, 13:19
damma
1281
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
od početka trudnoće sam bila ubjedjena da je curica, do poroda sam je zvala Dženeta nakon poroda mislili smo dati ime Esma,Sabina il Selma.... mm je bio svima razglasio da se malena zove Esma baja odlučio sam e pa neće moći , i onda nadodjosmo na ime Ajša
mm stalno govori da sam ja dala ime Ajši, a majke mi se usaglasili, to on samo da bi dao drugom djetetu ime ako bude dječak bit će to neko zvučno muslimansko ime
možda Sulejman, Jusuf i sl
a ako bude curica nešto slično Ajši
Meni se isto svidja ovo ime, Abdulah isto. Bas volim ta stara muslimanska imena.
14.08.2012, 10:26
ziki
1815
Za Tarika se nismo ni dvomuli, to se znalo da će ako dobijemo dječaka bit Tarik. Sa dječakom br2 bilo je svašta u opticaju, nama ni jedno nije bilo toliko priraslo srcu kao Tarik. Kad sam se porodila i ugledala moje mlađe dijete, sam porođaj i oni naponi jaki, on onako glasan i mašala dug... sve mi to ličel na Hamzu. MM se složio al glavni nije dao. On je ima druga Hamzu sa kojim se lema oko igračaka u obdaništu i nije bilo šanse. Al dao je i prijedlog Teufik(valjda čuo kad smo čitali) i mi se oduševili i prihvatili. Ako Bog da i dobijemo curicu tu imamo smišljeno ime Sumeja.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
14.08.2012, 19:44
Mya_81 RR
5531
Moja curica je trebala biti Marla.
Mi imamo dosta prijatelja Arapa i kada smo pitali za ime Alina, nekoliko njih je reklo da cak nisu ni culi za to ime. Dali nam opciju Lina, a to mi bas i nije nesto Ko zna, mozda 3. bude Alina Ili Ali KANITA (ar) - poslušna, pokorna Bogu, koja klanja
meni doktor Arap rece da nikad nije cuo za ovo ime kao arapsko, jos me pita otkud mi takvo ime , a ja cijeli zivot bila ubijedjena da je arapsko
14.08.2012, 21:07
R&T@
5982
Za prvorodjenu se nismo dvoumili...iako sam ja "razglasila" da ce biti Ajša, a "pravo" ime smo skrivali...
Za drugorodjenu sam htjela Rejna, ali mm nije htio da mu se djevojcica zove kao neki golman...
Da sam rodila djecaka bio bi Tahir...
meni doktor Arap rece da nikad nije cuo za ovo ime kao arapsko, jos me pita otkud mi takvo ime , a ja cijeli zivot bila ubijedjena da je arapsko
Eh ne znam. Gdje god smo gledali pise da je arapsko. Jos se svi uglavnom oduseve znacenjem. A ja sam inace dala ime po jednoj buli koju sam upoznala jos dok sam bila mala i jako mi se dopala.
14.08.2012, 22:03
mama75
2257
IZVORNA PORUKA: tajra
Za prvorodjenu se nismo dvoumili...iako sam ja "razglasila" da ce biti Ajša, a "pravo" ime smo skrivali...
Za drugorodjenu sam htjela Rejna, ali mm nije htio da mu se djevojcica zove kao neki golman...
Da sam rodila djecaka bio bi Tahir...
Vala i jeste ljepse Riana. Nekad treba i muzeve poslusati
18.10.2012, 15:34
EEDITH
1217
IZVORNA PORUKA: koka i po
kad sam bila trudna sa mojim I.sve sam mu tepala da je moj Salko. kad se rodio mm je kategoricno bio protiv tog imena. a bas bi simpa bilo zvati ga Salkica . ovaj mali hajduk je trebao biti Dinko...aaaaaaaaaaali....kazu Dinko je ime za cuku . uglavnom prvom sam ja dala ime a drugom babo...mada sam ja bila protiv imena Sead..jer sve Seje koje znam vole flasu ...valjda ovaj moj nece.
ja imam Dinku i pravo mu odgovara,mislim da ime nekako samo dođe djetetu