cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Predskolski uzrast

clock-img

25.02.2016, 14:23

clock-img

salmana

pencil-img

321

user posted image

totalno sam nespremna!

clock-img

25.02.2016, 14:28

clock-img

salmana

pencil-img

321

Konkurs ce biti izmedju 1. I 15. juna za polazak 1. Septembra,

Eto da znate :)

clock-img

25.02.2016, 14:29

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: dambolina

nije, 01.09. polaze u predskolsko. Oglas za upis je nekad ili u aprilu ili maju.

Pa to sam skontala..razmisljam jos da li da ga zadrzim ili da ide...helem moze li se u predskolsko dvije godine?user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

25.02.2016, 14:33

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

nije, 01.09. polaze u predskolsko. Oglas za upis je nekad ili u aprilu ili maju.

Pa to sam skontala..razmisljam jos da li da ga zadrzim ili da ide...helem moze li se u predskolsko dvije godine?user posted image

pa koliko je E. mlađi od moje L, ja sve nešto kontam oko godinu , nju kaći dogodine abd predškolsko, mada kako je bistra mašala, mogla bi i ove

clock-img

25.02.2016, 14:33

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: mama_alma

pa koliko je E. mlađi od moje L, ja sve nešto kontam oko godinu , nju kaći dogodine abd predškolsko, mada kako je bistra mašala, mogla bi i ove

pa on 3.9.2011.user posted image

clock-img

25.02.2016, 14:36

clock-img

Blue rose RR

pencil-img

4361

Ma nemojte ih ranije slati, zauhar im je godina dana rahatluka.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

clock-img

25.02.2016, 14:39

clock-img

Medi_87

pencil-img

1472

znaci po ovome mi smo obavezni

clock-img

25.02.2016, 14:39

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Mislis...?? U sam dala sa 5 godina i 11 mjeseci..a on bi krenuo sa 7 i 2 danauser posted image , nije zainteresovan za olovku, bojice, jos je sav u igri, dok je ona nekako sve to sama ucila, pisala, bojila...nekako mi se ona cinila spremna da joj skola ne bi bila sok, vec potreba, a kada o njemu mislim, kao da bi mu ukrala godinu igreuser posted image

clock-img

25.02.2016, 14:42

clock-img

Blue rose RR

pencil-img

4361

Kad bi zapela, rekla bih ti ovako: Da je U. u pitanju hajde inekako, ali pusti E. da se odmara od obaveza još jednu godinu."
Znam po svom bratu.user posted image

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

clock-img

25.02.2016, 14:46

clock-img

dambolina

pencil-img

174

moja je krenula sa 6 godina i 10 mjeseci i mislim da je to super. sve preko 6 godina mi je ok, sve ono 5 i kusur mjeseci mi je premalo. sin je krenuo sa 6 i 3 mjeseca, a ona 6 i 10 mjeseci. sestra je sina isto dala kad je skoro napunio 7 godina, rodjen je 25.09. i sada je 4. razred - nije se pokajala mislimo da je to taman.

clock-img

25.02.2016, 14:47

clock-img

malena27 RR

pencil-img

15117

U. je U., ja bih jos pricekala... i mog T ne interesuje ni bojenje, ni crtanje, samo autici, bageri & co. Mada zakonski nas kaci da krene sa 6 godina i 20 dana u skolu...u predskolsko ce ici sa 5,5 godina user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

clock-img

25.02.2016, 14:51

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Pa mi imamo dva dana spasauser posted image , kako sada razmisljam vjerovatno cu ga ostaviti....neka se igra...bas uziva u djetinjstvuuser posted image

clock-img

25.02.2016, 15:25

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

IZVORNA PORUKA: salmana

IZVORNA PORUKA: koka i po

sva ona koja do prvog marta napune pet i pol godina.
koliko sam informisana predskolako krece 15 marta

Pa zar nije u septembru konkurs za upis u obavezno pretskolsko??? Za djecu koja 1. Septembra imaju punih 5 godina?

JU Djeca Sarajeva su prosle godine ovako radila, je li se to nesto promijenilo???

ovo vazi za ZE-Do kanton.

po meni,onoj koja radi sa ovakvom djecom...velika i ogromna greska je upisati dijete u predsklosko ako nije zakonom obavezno.
cak i ova koja jesu nisu mentalno zrela za ono sto ih ceka.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

25.02.2016, 15:29

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

25.02.2016, 15:33

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Pa zar nije u septembru konkurs za upis u obavezno pretskolsko??? Za djecu koja 1. Septembra imaju punih 5 godina?

JU Djeca Sarajeva su prosle godine ovako radila, je li se to nesto promijenilo???

po meni,onoj koja radi sa ovakvom djecom...velika i ogromna greska je upisati dijete u predsklosko ako nije zakonom obavezno.

Ti si ipak kompetentna za to misljenje. Uvijek me zanima sta misle ljudi koji rade sa djecom.

clock-img

25.02.2016, 15:36

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Mislis...?? U sam dala sa 5 godina i 11 mjeseci..a on bi krenuo sa 7 i 2 danauser posted image , nije zainteresovan za olovku, bojice, jos je sav u igri, dok je ona nekako sve to sama ucila, pisala, bojila...nekako mi se ona cinila spremna da joj skola ne bi bila sok, vec potreba, a kada o njemu mislim, kao da bi mu ukrala godinu igreuser posted image

a, da kako sam zaboravila da je E. rođen kad i moj mužek, islim samo je godina različita, hahahahaha, a kod nas je obrnuta situacija, starija je bila ne zainteresovana, i danas joj to naiđe, a mlađa stalno radi neke zadaće i sl. čak je naičila svoje ima da piše, što joj sestra nije znala zadugo, ovu malu sve interesuje, al bez obrita na to, on će abd dogodine u predškolsko, a e. ima fore što ti kažeš zvog ta dva dana, a opet kontam možda i zbog ta dva dana da mu ne uzimaš godinu, bit će najstariji, al opet ti znaš

clock-img

25.02.2016, 15:38

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

koliko uopste sada djece ide sa punih 7 godina??? Kod U u razredu ih je bilo...meni nekako u zadnje vrijeme cini mi se da djeca bas rano krecu...na kraju i U je krenula, jedna je od najmladjih u razredu.

clock-img

25.02.2016, 15:42

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

koliko uopste sada djece ide sa punih 7 godina??? Kod U u razredu ih je bilo...meni nekako u zadnje vrijeme cini mi se da djeca bas rano krecu...na kraju i U je krenula, jedna je od najmladjih u razredu.

pa bogami kod nas nema ja mislim niko mimo sedam godina, a tvoja U je mimo prosjeka, da je dragi Allah čuva

clock-img

25.02.2016, 16:09

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Slazem se koko.

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

25.02.2016, 16:13

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

moja ce krenuti tacno sa 6 god.i 10 i po mj. a i od moje raje cija su djeca rodjena izmedju sept.i dec.rijetko je ko upisao dijete prosle godine. znam samo jedno a cetvoro ce sad kad i moja lana

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

25.02.2016, 16:18

clock-img

Medić*

pencil-img

29

I moj je krenuo sa nepunih 7.
6 god i 11 mj.
Vidi se razlika to sve uciteljice kažu.
Sad naravno da ima djece koja i ranije ako podju nema razlike ali malo ih je.

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

25.02.2016, 16:18

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

moja drugarica je uciteljica u osnovnoj skoli i sin joj je rodjen pocetkom sept.i kaze da joj ne pada na pamet da ga ranije upisuje i da se u skoli bas vidi razlika izmedju te djece koja vecinom kaskaju za ostalima, cast izuzecima

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

25.02.2016, 16:21

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

nekako uvijek kontam da je bolje da je najstarija i najzrelija u razredu nego najmladja i najnezrelija a godina je bas puno. dosta se dijete promijeni i sazrije za god.dana

clock-img

25.02.2016, 16:24

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

a posmatram je zadnjih par mjeseci. nakon sto je napunila 6 bas je pocela da se intenzivno interesuje za slova i brojeve. trazi da joj zadajemo zadacu, sabiranje do 20 i oduzimanje do 10.user posted image ne zna jos da cita tj.da sklopi slogove iako zna odavno sva slova da cita i pise. ne bih se ja bunila da bude vise naklonjena brojkama nego slovima, fali nam jedan inzinjer u porodiciuser posted image

clock-img

25.02.2016, 16:51

clock-img

loptica7

pencil-img

44

Ja sam curu upisala tek ove skolske godine 2015/2016, a decko ce sada. Kod nas je devetogodisnje obrazovanje. Ona je posla sa 6 god i 10 mj, a njemu ce biti 6 god i 9 mj. Nisam se pokajala, a i uciteljica mi je rekla da nisam pogrijesila. S njom je u razredu curica koja je 1 god mlađa od moje. Meni je to malo prerano. Nije imala punih 6 god kad je krenula. Ja svojoj ne bih ukrala jos tu jednu god, pa nece nigdje zakasniti...

"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."

Zadnji članci

article-img