Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Triputmama ja imam jedan super jednostavan, lagan i ukusan vocni kolac. 1l jogurta s eposeceri po zelji i u njega se onako rukama na krupnije komade nalomi 450 g petit keksa. To se stavi u tepsiju. preko stavis svjeze voce ili vocni zele po zelji i premazes šlag kremom od vanilije. Ostavis u zamrzivac najmanje 3 sata. Ja ovaj kolac bas volim jer je gotov za 15 minuta...
mmmm....moj omiljeni kolac....a i on bi se mogao nazvati kolac za lijene zene
Ovo nisam nikada probala, zvuci dobro i bas lagano, jedva cekam u ove ramazanske dane
20.07.2012, 12:29
mala_sa
1353
IZVORNA PORUKA: damma
hanady ti bogme svasta nabroja kod mene ce biti veceras burek od sjeckanog mesa filovane paprike s krompirom hurmasice lubenica dinja a vidjet cu kakve ce zelje bit mm
Damma moze li recept za ove "paprike filovane s krompirom"??? Cula sam da je to jako ukusno; al ja nisam nikad pravila jer ne znam recept
20.07.2012, 12:35
damma
1281
ogulim krompire, potrebno ih je malo vise, zavisi od broja osoba za koje spremas. isjeckas na kockice sitno ko za krompirusu, ja stavim i luka i mrkve, isto sitno isjeckam. dodam zacine u to, ulje, po kasiku kajmaka i brasna. paprike pripremi za filovanje i filuj ovom smjesom. redta u tepsiju, prelit s malo mlijeka i stavit da se pece. ja stavim odmah u rernu, preko stavim foliju. kad je skoro peceno skines foliju prelijes kajmakom domacim ili vrhnjem, jos zapeces i davis se jeduci najbolja mi je svjeza mijesana salata uz to. jos domaca pogaca, uh ogladnih..
20.07.2012, 12:39
mamine oci
4300
kod mene veceras za iftar: domaca pogaca ,sataras,salata,,topa, hurme i ima kolac sa jabukama
20.07.2012, 12:39
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
dženana... ima 5 godina nisma napravila ovaj... a savršen je sa ledo šumskim voćem onim zamrznutim...mljac... samo ja sma dodoala u njega izmjene... uzmeme vrhnje za kuhanje i šlag fix stavim umutim i umješam voće i stavim da se stisne fino
Ono obično vrhnje za kuhanje?
ma jok ovo za kuhanje...jesam hajvan ono za šlag..hula hula
Hahaha, ma znam da je Niobe jednom pravila kremu za tortu baš s ovim vrhnjem za kuhanje, ali jos nisam čula da ga je ko mutio mikserom Uglavnom, odustala sam od lijene žene, pravim ovu tortu, ali s jogurtom i keksom, kao Dzenana i unutra cu ubaciti šumsko voće, kao Hanady, odozgo voćni preljev. Njam!
20.07.2012, 12:41
Super Beba
1291
I ovdje da zaželim Ramazan Šerif Mubarek Olsun. Lijepe ramazanske dane vam želim i da lako ispostite.
Kod nas je standardno da za sehur bude mazanje i to kajmak i nutela u vrućem somunu + čaj/bijela kafa + jogurt sa žitaricama...MM nije ljubitelj kuhanog i prženog u ta doba...Nekad znamo topu za sehur, ali ona nam je većinom rezervisana za iftar..
A danas tradicionalno prvi iftar kod svekrve Sutra mi je dan dug, pa imam vremena za sitni ćevap...Vjerovatno ću uz njega krompir, prije toga supa, topa..standardno salata...a napraviću čokoladni mus za desert :)
I lejla80 - tražim te po forumu, nigdje te nema, kad evo te ovdje :))) Ako si za - na pp mi pošalji kontakte za FB (ako si online)
20.07.2012, 12:41
mala_sa
1353
Eh hvala ti puno , nas je samo dvoje; tako da cu oko 6 paprika; al i ako ostane malo krompira iskoristit cu ga djecaku za veceru Ako nije problem; molim te napisi mi koliko vremena otprilike peces u rerni, i na koliko stepeni
20.07.2012, 12:51
real mama
88
Citam vase ideje za iftare i parike sa krompirom cu isprobati ali ne veceras :) Imam pripremljene filovane paprike uz to cu neki prilog napraviti. Kupila bih malo puretine, medaljone npr, sa bijelim sosom i to je dosta pored supe i tope. Kolac cu napraviti sa piskotama i malinama cim dođem s posla da malo stane do iftara. Nadam se da ce taj kolac posluziti i za sutra :)
20.07.2012, 12:58
amanullah
463
Pozdrav i selam svim domaćicama, nadam se da cu vam se moći prikljuciti i ove godine sa kojim receptom. Tu sam i citam vas
20.07.2012, 12:59
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: amanullah
Pozdrav i selam svim domaćicama, nadam se da cu vam se moći prikljuciti i ove godine sa kojim receptom. Tu sam i citam vas
ma gdje si ti hanuma , jedva cekam tvoje recepte i ideje za iftar
20.07.2012, 13:02
damma
1281
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Eh hvala ti puno , nas je samo dvoje; tako da cu oko 6 paprika; al i ako ostane malo krompira iskoristit cu ga djecaku za veceru Ako nije problem; molim te napisi mi koliko vremena otprilike peces u rerni, i na koliko stepeni
oko 45 minuta na 200 stepeni..prijatno
20.07.2012, 13:03
damma
1281
ziva si zeno..nema te na receptima..nedostajes..
20.07.2012, 13:04
amanullah
463
IZVORNA PORUKA: mamine oci
ma gdje si ti hanuma , jedva cekam tvoje recepte i ideje za iftar
tu sam djeca i obaveze pratim tvoju kuhinju i recepte pa eto da znas ako bude kakvih pitanja baska
20.07.2012, 13:04
amanullah
463
ziva si zeno..nema te na receptima..nedostajes..
e hvala draga ziva sam
20.07.2012, 13:07
*pcelica*
1815
IZVORNA PORUKA: medic slatki
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
Triputmama ja imam jedan super jednostavan, lagan i ukusan vocni kolac. 1l jogurta s eposeceri po zelji i u njega se onako rukama na krupnije komade nalomi 450 g petit keksa. To se stavi u tepsiju. preko stavis svjeze voce ili vocni zele po zelji i premazes šlag kremom od vanilije. Ostavis u zamrzivac najmanje 3 sata. Ja ovaj kolac bas volim jer je gotov za 15 minuta...
mmmm....moj omiljeni kolac....a i on bi se mogao nazvati kolac za lijene zene
Ovo nisam nikada probala, zvuci dobro i bas lagano, jedva cekam u ove ramazanske dane
Ja sam jednom pravila ovu tortu, ali sam kasnije izgubila recept. Meni je ona super, jer nije previse slatka a onaj jogurt joj daje svjezinu. Pravi ljetni kolac
20.07.2012, 13:11
Super Beba
1291
E baš ću i ja sutra isprobati ovaj kolač :) Meni je bitno samo da se ne peče, ovaj je idealan :)
20.07.2012, 13:15
palachinken
5397
Oficijelni kolač Ramazana 1433/2012
20.07.2012, 13:15
amela2208
3060
ja sam veceras sama na iftaru Mm dezura. tako da jos nisam odlucila sta za iftar. Ne kuha mi se nista
20.07.2012, 13:16
damma
1281
bit ce ga pravit za vecerasnji iftar..a nisam bila u planu. kontala hurmasice s pekmezom.
20.07.2012, 13:18
damma
1281
IZVORNA PORUKA: amela2208
ja sam veceras sama na iftaru Mm dezura. tako da jos nisam odlucila sta za iftar. Ne kuha mi se nista
Jel ti mama blizu ili neko bliznji? Ja ne volim sama iftarit
20.07.2012, 13:24
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
uf al lijepo zvuci , osvezavajuce mislim da ce sa jagodama biti hvala dzenana
< Poruku je uredio triputmama -- 20.7.2012 13:25:59 >
20.07.2012, 13:27
amela2208
3060
IZVORNA PORUKA: amela2208
Jel ti mama blizu ili neko bliznji? Ja ne volim sama iftarit
Nije mi mama blizu. Imam neke rodjake ali mi se ne ide na iftar kad nisam pozvana Uh ne volim ni ja kad sam sama
20.07.2012, 13:30
riba78
3255
Raduje me ova tema ,i drženje s vama uvijek pokupim ideja za iftar
Ramazan mubarek olsun
kod nas večeras ,supica ,burek i kadaif ,naravno voće ,i sokovi
< Poruku je uredio riba78 -- 20.7.2012 13:43:43 >
20.07.2012, 13:35
DM
2408
Ma hajde amela uživaj-ja baš nekad poželim da sam sama na iftaru(omrsim se, pa klanjam, pa onda iftarim i to sve lagano)u svakom zlu je neko dobro
20.07.2012, 13:50
niki83
2113
Jao kako je lijepo citati ovu temu Kod nas za iftar insallah: pileca supica mali bataci sa povrcem na kockice zapeceno u rerni paradajz salata I za desert griz na mlijeku sa pekmezom.. Poslije ima lubenice... elhamdulillah, i previse!