Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Kod nas je jutros za sehur, za mm bila piletina sa vrhnjem, i zasladio eurokremom. Kod mene su bile žitarice sa jogurtom i voćem. Tu sam kombinaciju prosle godine otkrila i toga se drzim sa sehure. S obzirom da imam problema sa zelucem, uvijek do podne skoro imam mucninu i zgaravicu kada jedem nesto konkretno, a ovo mi tako prija, a i poprilicno me drzi sitom. Iftar prvi tradicionalno kod svekrve
20.07.2012, 10:38
Anoniman
Iftar prvi tradicionalno kod svekrve user posted image
drage zene, razmisljam sta cu za iftar navratih da pokupim kakvu ideju volim kad ima onako , razlicitih jela iako smo samo nas dvoje, ne bacimo ako ostane , po nesto ide za sehur a kad se nakupi po tanjir imamo iftar -od iftara al nejse
nego imal neko recept , za neku tortu brzinsku, moze i od keksa , nesto lagano , vocno ako ima neka pise , linkuje
20.07.2012, 10:42
Hanady RR
18727
triputmama... jesi ikada radila tortu za lijenu ženu mislim naziv je ružan..al brza je i fakat ukusna...
20.07.2012, 10:49
Medi_87
1472
kod nas veceras za iftar kao i svake godine ide prvo obavezno supa ne znam zasto ali sam ovisnik o supi kompot sigurno a ostatak jos moram smisliti
20.07.2012, 10:50
Hanady RR
18727
jah...i topa... kako je zaboravih mislim bez tope niko ne broji da je Iftario
20.07.2012, 10:51
Anoniman
nisma za tu tortu nikad ni cula al mogla bih je probati , da trazim po netu recpet ili ????
< Poruku je uredio triputmama -- 20.7.2012 10:55:24 >
20.07.2012, 10:53
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
triputmama... jesi ikada radila tortu za lijenu ženu mislim naziv je ružan..al brza je i fakat ukusna...
Svaka čast na ideji, ovo ću ja večeras napraviti!
20.07.2012, 10:58
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: triputmama
nisma za tu tortu nikad ni cula al mogla bih je probati , da trazim po netu recpet ili ????
torta za lijenu ženu
trebaju tii 6 dl kisele vode 250 gr mljevene plazme 200 grama čookoldae za kuhanje 6 šlag krema od čokoldae... 200 gr putera
izumutiti 3 šlag kreme kreme sa 3 dl kisle mikserom, 100 gr putera i u to dodati plazmu i staviti u torten pleh...
izmuiti ostale 3 plag kreme sa 3 dl kisele vode, 100 gr putera i u to dodati naribanu čokoladu ( 1 red naribane ostavi za dekoraciju ) stavit¡ preko prvog dijela u torten pleg...preko stav¡ti naribanučokoladu i neka se ostisne jedno 20 minuta u frižideru.. ukusna za nepovjerivati
20.07.2012, 11:00
palachinken
5397
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
20.07.2012, 11:00
Hanady RR
18727
triput mama...možeš između ova dvije smjese narezati bananu recimo pa je smao polimuni da ne pocrni... il brusnice suhe potopiš u toplu vodu pa staviš... il dvježe voće između narežeš koje hoćeš ovo mekše sada il ako je jabuka , kruška...izreži malo na vodi pordinstaj sa šećerom...
ja sma stavljala svašta između... svaki put druga torta zua lijenu ženu
20.07.2012, 11:01
Anoniman
torta za lijenu ženu
trebaju tii 6 dl kisele vode 250 gr mljevene plazme 200 grama čookoldae za kuhanje 6 šlag krema od čokoldae... 200 gr putera
izumutiti 3 šlag kreme kreme sa 3 dl kisle mikserom, 100 gr putera i u to dodati plazmu i staviti u torten pleh...
izmuiti ostale 3 plag kreme sa 3 dl kisele vode, 100 gr putera i u to dodati naribanu čokoladu ( 1 red naribane ostavi za dekoraciju ) stavit¡ preko prvog dijela u torten pleg...preko stav¡ti naribanučokoladu i neka se ostisne jedno 20 minuta u frižideru.. ukusna za nepovjerivati
kasnije a.B.d pokusam pa cu javiti posle iftara hvala ti hanady
20.07.2012, 11:01
SailorMoon
1300
Hanady kakav je to slag krema od cokolade. Imas li sliku da vidim sta ovde mogu naci slicno ili mozda cak isto
20.07.2012, 11:02
Nunny
655
palachinken tvoj mi se stav jako dopada...zaista je zalosno bacati u, pogotovo kad vas je dvoje...opet porodice sa vise clanova moraju imat razlicitija jela da ugode svima :)... Za iftar uvjek pravim ono sto postaci zazele..pa ako je vise vrsta jela onda budu manje kolicine da ne ostaje.. Za danasnji iftar mm je pozelio grasak sa teletinom pa je u planu: hurma domaca supa, topa, somuni, grasak sa teletinom, salata, sutlija, limunada.. meni se jedu lazanje...pa vidjecemo
20.07.2012, 11:04
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: SailorMoon
Hanady kakav je to slag krema od cokolade. Imas li sliku da vidim sta ovde mogu naci slicno ili mozda cak isto
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Drugar je dobio turu,hB nije mnogo visoka,nadam se da ce brzo proci...
Ljubimo Vas najvise
20.07.2012, 11:44
Nunny
655
dusa slatka ljubimo ga da brzo ozdravi..ako treba nesto zovi tu sam :)
20.07.2012, 11:50
lejla80
1495
Ramazan Šerif Mubarek Olsun svima..da ga hairli ispostite i uživate sa svojim najmilijima...
Ja još nisam skontala šta za iftar..standardno topa i supica a o glavnom jelu još uvijek razmišljam..super pa postoji ova tema...
20.07.2012, 12:05
Dzenana_G
1024
Triputmama ja imam jedan super jednostavan, lagan i ukusan vocni kolac. 1l jogurta s eposeceri po zelji i u njega se onako rukama na krupnije komade nalomi 450 g petit keksa. To se stavi u tepsiju. preko stavis svjeze voce ili vocni zele po zelji i premazes šlag kremom od vanilije. Ostavis u zamrzivac najmanje 3 sata. Ja ovaj kolac bas volim jer je gotov za 15 minuta...
20.07.2012, 12:07
Hanady RR
18727
dženana... ima 5 godina nisma napravila ovaj... a savršen je sa ledo šumskim voćem onim zamrznutim...mljac... samo ja sma dodoala u njega izmjene... uzmeme vrhnje za kuhanje i šlag fix stavim umutim i umješam voće i stavim da se stisne fino
20.07.2012, 12:09
palachinken
5397
dženana... ima 5 godina nisma napravila ovaj... a savršen je sa ledo šumskim voćem onim zamrznutim...mljac... samo ja sma dodoala u njega izmjene... uzmeme vrhnje za kuhanje i šlag fix stavim umutim i umješam voće i stavim da se stisne fino
Ono obično vrhnje za kuhanje?
20.07.2012, 12:12
damma
1281
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
Triputmama ja imam jedan super jednostavan, lagan i ukusan vocni kolac. 1l jogurta s eposeceri po zelji i u njega se onako rukama na krupnije komade nalomi 450 g petit keksa. To se stavi u tepsiju. preko stavis svjeze voce ili vocni zele po zelji i premazes šlag kremom od vanilije. Ostavis u zamrzivac najmanje 3 sata. Ja ovaj kolac bas volim jer je gotov za 15 minuta...
mmmm....moj omiljeni kolac....a i on bi se mogao nazvati kolac za lijene zene
20.07.2012, 12:22
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ono obično vrhnje za kuhanje?
ma jok ovo za kuhanje...jesam hajvan ono za šlag..hula hula