IZVORNA PORUKA: Hannah
Cigarete su kancerogene pa opet nije zabranjena prodaja.
Automobili ispustaju otrovne izduvne gasove, koriste se kancerogeni dezodoransi,...
Sad trebamo ici iz krajnosti u krajnost, pa tako npr ne davati bebama dudu jer nije preporucljiva za desni bebe, ne davati im sokove jer mogu izazvati karijes, ne davati im da piju/jedu iz plasticnih posudica jer toboze plastika sadrzi otrovnih materija, koje mogu narusiti zdravlje bebe,.....
To su sve stvari koje mogu izazvati neku reakciju kod pojedine djece! Sve ovo pa i jos mnogo toga vise je negdje spomenuto kao ne preporucljivo, pa tako i hodalica! Ja samo kazem da mislim da je svako dijete osobeno za sebe, tj da ce svako dijete prohodati kad ono osjeti da to moze. Moja sestra i drugarica su stavljale svoju djecu u hodalicu od 6,5 mjeseci. Od sestre mali prohodao sa 10,5 mjeseci, a od drugarice sa 8 mjeseci maleni se dize i hoda drzeci se uz namjestaj, dok moj ljenjivac ne zeli jos ni da puze, a pocela sam ga stavljati u hodalicu tek sa skoro 8 mjeseci. Sto znaci po knjigama da je on vec trebao pomalo i da puze i da se dize na rukice, a on to nije! Ni u cemu ga ne forsiram, sve ce nauciti aBd kad on to osjeti da moze!