Eh, upravo se ovo i meni desilo. I baš zato mislim da nisam fulila temu, htjela sam naglasiti da agresivno propagiranje dojenja toliko optereti novopečenu doilju, da je na određen način i to sabotiranje dojenja.. I mene je stigao svaki problem koji se mogao desiti sa dojenjem, svaki dan sam plakala jer sam mislila da je to kraj ne dojenja, već mog majčinskog staža, da sam grozna osoba i blabla, znam kad se mm vratio sa posla i zatekao me u suzama i sav preplašen pitao šta se desilo a ja mu rekla - dala bih 10 godina svog života da mogu normalno da dojim. I tad je obavio sa mnom "informativni" razgovor i desio mi se klik u glavi kao kod Nece (dobro, još neke ružne stvari, ali nebitno).
Recimo, kako bi izgledalo da sam ja Selminji rekla kao Lejli Ka kad me pitala čega se bojim, a ja rekla svega se bojim, moja mama nije dojila, njena mama nije dojila, kako ću ja, bojim se mastitisa, ravnih bradavica, ragada, svega. Otprilike bi mi rekla "pa nisam budala moralisati i trošiti svoje riječi na nekoga ko misli da je dojenje nasljedno. " I nek mi neko kaže da to nije sabotaža? A Lejla Ka je uz osmijeh razjasnila sve moje dileme i bila velika podrška, nikad joj neću moći do kraja zahvaliti. Takav stav treba da imaju svi promotori.