Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
a da, i meni su par puta dobronamjerno predložili da bebi dam AD preije spavanja, da se naspavam, i to moji najbliži naravno da mi nije palo na pamet, iako evo cura napunila 2 g i još nije prespavala noć u komadu iako sma svojevremeno ludila zbog toga, jedna forumašica je jednom rekla što se prije navikneš na to, lakše ti bude i fakat je tako navikla sam se, i ta buđenja i noćna dojenja u neznanju odradim (iako nekad bude kriza, ali prođe i to) mada potpuno razumijem žene koje tad daju AD, da bi se malo naspavale ,ali isto tako ima i kojima ne pomogne AD da beba prespava noć
I ja sam to cula od nekih. Medjutim,ne znam koliko to ima veze sa nocnim budjenjima. Kod nas to nije uticalo uopste. 2,5 godine se budio po noci.
07.07.2012, 17:46
Sandrich
122
IZVORNA PORUKA: medic slatki
IZVORNA PORUKA: vjestica
a da, i meni su par puta dobronamjerno predložili da bebi dam AD preije spavanja, da se naspavam, i to moji najbliži naravno da mi nije palo na pamet, iako evo cura napunila 2 g i još nije prespavala noć u komadu iako sma svojevremeno ludila zbog toga, jedna forumašica je jednom rekla što se prije navikneš na to, lakše ti bude i fakat je tako navikla sam se, i ta buđenja i noćna dojenja u neznanju odradim (iako nekad bude kriza, ali prođe i to) mada potpuno razumijem žene koje tad daju AD, da bi se malo naspavale ,ali isto tako ima i kojima ne pomogne AD da beba prespava noć
I ja sam to cula od nekih. Medjutim,ne znam koliko to ima veze sa nocnim budjenjima. Kod nas to nije uticalo uopste. 2,5 godine se budio po noci.
svaki put kad pocnem kukati odmah mi to predloze i krene prica : kako ta i ta moze dat djetetu u 10 flasicu i dijete se ne budi do ujutru,i sta mu fali al eto ja jos uvijek nisam spremna na to
07.07.2012, 17:55
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: Sandrich
IZVORNA PORUKA: medic slatki
IZVORNA PORUKA: vjestica
svaki put kad pocnem kukati odmah mi to predloze i krene prica : kako ta i ta moze dat djetetu u 10 flasicu i dijete se ne budi do ujutru,i sta mu fali al eto ja jos uvijek nisam spremna na to
reci im da nije tacno ja sam moje dijete od 2. mjeseca hranila iskljucivo flasicom...imala je vise od godine kad se budikla malo prije 3 i u 5 da popije svoj dio flasice ...dakle dva puta u noci.... kasnije je presla samo na to oko 3 .... a bila je vec "klipaca" kad je izbacila i nocnu flasicu... mislim da to nema veze ni do flasice a ni do sike (jer znam zene koje podoje pred spvanje i beba im se probudi tek oko 7) vec je to stvar do "karaktera" malog sisavca
07.07.2012, 18:05
Sandrich
122
Slazem se Visnja! Moja beba, kad je ne muce zubici, se budi dvaput da jede, dakle od 9 navece do nekih 6 ujutru, dok recimo po danu ne moze biti bez sike duze od 2 sata...tako da ja mislim i da mu dam flasicu navece nebi prespavao cijelu noc bez budjenja al zato bih ja na svojim sikama osjetila posljedice
07.07.2012, 18:08
Sandrich
122
IZVORNA PORUKA: Candy
I sta sad da kazem: Doji bez problema na silikonsku bradavicu, kada mu otpadne pupak i zalijeci se hernia iznad pupka pokusacu bez silikonske... I, ima toliko mlijeka da mogu komotno dojiti jos dvoje djece...
Ali sam se zato psihicki rasteretila, i ne dam vise nikome, ali bas nikome da mi govori sta trebam-a sta ne trebam da radim...
ja skoro 5 mjeseci dojim na silikonsku bradavicu i vjeruj da nije nikakav problem....bitno je da bebac jede i napreduje pa dokle mognemo dojkiti cemo se
07.07.2012, 18:48
malena sharena
1196
Moji prvi i jedini saboteri su bile babice u porodilistu koje mi nisu ni htjele pokazati kako se ispravno doji i koje su mi na moje pitanje sta cu kad dodjem kuci, jer imam ragade, mlijeko nikako ne nadolazi, samo slegnule ramenima i dobro se sjecam rekle: pa kupi humanu!
Sto se tice bliznjih, bili su mi apsolutna podrska, mama koja mene nije dojila bukvalno mi nije dala da odustanem, prvih dana mi je samo cajeve i kompote pravila i bodrila me, jer mi mlijeko nije nikako nadolazilo, MM isto tako. Sjecam se oko bebinog drugog mjeseca cekali smo neke goste, hocu da podojim bebu, on siki i place, meni sike mekane i ''prazne'' vec nekoliko dana, uhvatila me panika (tad nisam znala za uspostavljanje ponude i potraznje). Molila sam muza da ode kupiti AD dok gosti nisu dosli, a on nije htio, govorio mi: A. imas mlijeka, cujes li? Ne brini, imas mlijeka.
Njih dvoje su mi bili podrska, a sto se tice konkretnih savjeta, tu je najvise sevapa zaradila Amrino, jer sam njene postove citala i slijepo vjerovala i pridrzavala se njenih savjeta.
Dojili smo dvije godine.
09.07.2012, 10:46
KupusLivada
-27
IZVORNA PORUKA: animagical
da,to je tipicno sabotiranje dojenja,a ti si mogla dojiti naravno...bilo sto je bilo...neka ti to bude lekcija za drugu bebu, da vjerujes u sebe i bolje izvore informisanja od patronaznih koje prepadaju mlade majke
po 100-ti put, kao sto rece animagical (mi smo izgleda na slicnim valnim duzinama am lol), cilj ove teme nije napad na majke (onda bi bio napad i na nase vlastite mame?) nego na predrasude i sve dobronamjerne i zlonamjerne savjetodavce i megakompanije zbog kojih je xy zena odustalo od dojenja i trebalo bi da sluzi kao pomoc buducim mamama da istu situaciju izbjegnu.
na temi su trebali biti navedeni konkretni primjeri sabotaze i krsenja oglasivackog koda, ako se vise dobro sjecam, a izgleda da smo zapravo jedne drugima najveci podapinjaci?
btw jedino u ishrani na sta se grozim je smoki, a to sto slucajno znam neke gadosti iz prve ruke a ostalo sta me briga, kad nisam prigovorila svojoj majci (koja danas govori joj da sam znala sto danas znam!), ne bih vala nikome!
09.07.2012, 12:38
animagical
5604
btw jedino u ishrani na sta se grozim je smoki
izvini, skroz OT, ali sto bas smoki?
09.07.2012, 12:42
KupusLivada
-27
pa s obzirom da je cijela tema OT, sta ima veze... smoki zbog nepropisnog pakovanja i nedostatka kontrole uslova u nasim fabrikama (mislim prije svega na onaj ultra jeftini kojim se bebe masovno hrane), uz to je masan i sadrzi kikiriki... eto odoh s teme, pa necu vise OT
09.07.2012, 16:04
AMELIC
1152
Što se tiče dojenja moram reći da sam se prilično napatila al sam bila ustrajna i prilično tvrdoglava(ko magarac)...Iako su me skoro svi uvjeravali(patronažna,pedijatar i većina rodbine) da mlijeka nemam dovoljno i da ga moram prebaciti na AD ja sam ustrajala...mada ne u potpunosti...Naime prvih 7 dana mlijeko nije krenulo,rodila na CR i u bolnici ga hranili na flašicu ,onda je bilo prilično teško uspostaviti dojenje ali nekako uspijevamo s tim da svaku noć pred spavanje, a poslije kupanja dobije AD, nekih 100 ml i hvala Bogu spava od 10 do 5 ujutro već od drugog mjeseca...za koji dan punimo 4 mj Sva ostala hranjenja su na siki...zasad ide dobro,nadamo se da ćemo još dugo tako
09.07.2012, 16:09
malena sharena
1196
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
pa s obzirom da je cijela tema OT, sta ima veze... smoki zbog nepropisnog pakovanja i nedostatka kontrole uslova u nasim fabrikama (mislim prije svega na onaj ultra jeftini kojim se bebe masovno hrane), uz to je masan i sadrzi kikiriki... eto odoh s teme, pa necu vise OT
OT Sjecam se i jedne ankete s pitanjem kad ste djeci poceli davati smoki, kontam . Sta to ima toliko dobro u toj namirnici da se svi toliko pricaju o njenom uklucivanju u ishranu beba i djece.
09.07.2012, 16:10
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: malena sharena
OT Sjecam se i jedne ankete s pitanjem kad ste djeci poceli davati smoki, kontam . Sta to ima toliko dobro u toj namirnici da se svi toliko pricaju o njenom uklucivanju u ishranu beba i djece.
dobar da se djeca imaju cim zabaviti u kolicima pa da mame na miru mogu popit kafu
09.07.2012, 16:14
malena sharena
1196
Ma to OK i ja ga koristim u te svrhe . Ali npr. jedne prilike u granapu prodavacica mom djecaku koji nema jos ni godinu dana bukvalno gura smoki u usta, meni zlo, i kazem joj, nemojte mu davati, on to ne jede, a ona me znacajno pogleda i pita: Pa sta jede? Mislim, no comment. A baska sto bebi gura prljavih ruku hranu usta .
< Poruku je uredio malena sharena -- 9.7.2012 16:15:34 >
10.07.2012, 19:29
ferguson
120
hahahah,sto se ismija...kakav smoki cuj sta jede ma vise preferira kikiriki, onako solo
10.07.2012, 22:45
Halimaa
188
po 100-ti put, kao sto rece animagical (mi smo izgleda na slicnim valnim duzinama am lol), cilj ove teme nije napad na majke (onda bi bio napad i na nase vlastite mame?) nego na predrasude i sve dobronamjerne i zlonamjerne savjetodavce i megakompanije zbog kojih je xy zena odustalo od dojenja i trebalo bi da sluzi kao pomoc buducim mamama da istu situaciju izbjegnu.
na temi su trebali biti navedeni konkretni primjeri sabotaze i krsenja oglasivackog koda, ako se vise dobro sjecam, a izgleda da smo zapravo jedne drugima najveci podapinjaci?
btw jedino u ishrani na sta se grozim je smoki, a to sto slucajno znam neke gadosti iz prve ruke a ostalo sta me briga, kad nisam prigovorila svojoj majci (koja danas govori joj da sam znala sto danas znam!), ne bih vala nikome!
Tema samo podstiče svađe. Ako si informisana o smokiju, sta je sa ovim novim Clipsijima srpske proizvodnje, moj ih najviše jede.
12.07.2012, 17:53
beba1 beba2
38
Drage mame prvo da vas pozdravim...ne znam jesam li na pravoj temi poso ih ima vise o dojenju...mene zanima da li treba da dam bebi caja ili vode zbog ovih vrucina,danas mu je 12 dana i samo dojimo...
12.07.2012, 18:02
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: beba1 beba2
Drage mame prvo da vas pozdravim...ne znam jesam li na pravoj temi poso ih ima vise o dojenju...mene zanima da li treba da dam bebi caja ili vode zbog ovih vrucina,danas mu je 12 dana i samo dojimo...
Nema potrebe! Samo češće nudi siku, jer svakako ono prvo mlijeko je vodenastije i služi da utaži žeđ. Ja sam rodila prošle godine u julu, bilo je pakleno, ali smo iskljucivo dojili. Sretno
12.07.2012, 21:48
vjestica
4335
IZVORNA PORUKA: beba1 beba2
ne, u mlijeku ima dovoljno tečnosti koja bebi treba čaj i voda samo mogun egativno uticati na bebin nerazvijeni probavni sistem, sapere zaštitini sloj koji naoarvi majčino mlijeko, koje je idealna i hrana i piće za bebu i ja sma rodila u po ljeta, beba bila mala po najvećim vrućinama, moje lijeko je zadovoljilo sve bebine potrebe