Aidana, na tvojoj sam strani (ako ovdje ima "strana"), nek' se niko ne naljuti. A dojilja sam. Istina, prva 2 mjeseca smo kombinovali AD sa sikom, a od tada isklučivo dojenje, sada i čvrsta hrana. Moram i ovdje napomenuti, neizmjernu podršku mi je osim par članova porodice dala Lejla_Ka. Ne samo podršku, već i znanje, razumijevanje i sl...No i danas kao i ti mislim da je ogroman pritisak na majku u smislu da nije majka ako ne doji. Ja također nisam srela AD pritisak u svojoj okolini. Također nemam u okolini majki koje nisu htjele dojiti. Naprotiv. Jedna se izdajala svaki obrok puna 3 mjeseca (kja se izdajala povremeno i od toga mi bilo muka, ovoj svaka čast) dok nije izvukla posljednju kap mlijeka. Jedna dojila 2.5 godine...I još primjera...Nisam mišljenja da neko sabotira dojenje na globalnom planu, posebno ne da je to intenziviranije u novo doba. Na kraju krajeva i da sabotira, pa šta? Kako meni može neko sabotirati ako ja nešto hoću i mogu? A najprije znam...Svi trube o važnosti dojenja (kako i jeste) ali niko ne poduzima prave korake da se majke educiraju. Kao nek sjedu i čitaju...Čitala i ja, pa da ne bi lejle, crkla bih. Dakle, čak i ako se promovira AD, nemojte zaboraviti da je i ona koja daje AD MAMA i da je jako boli kad kažete junk food, otrov i sl...Eto kao ona to voli. Pa čak i da je njen izbor, šta? Ja dojim, ponosna sam na muku koju smo prošli, ali da vam iskreno kažem sita sam sise, onako otovreno. Ne mogu mrdnuti bez bebe, noću se još budi, razvlači je ko žvaku i sl. Jeste njemu ovo najbolje, meni najlakše, al hajmo priznati i obo nekad dojadi...A dao Bog da dojim još koji mjesec!!!Aidana, nisi ti bona loša mama. Mama koja se i trun brine, pa bilo radi čega, ne može biti loša mama. I AD je hrana, nije otrov mila. Bogu hvala pa ga ima...