IZVORNA PORUKA: hanabanana
Tko još radi test za trudnoća a regularno ima mjesečnicu?!
Ne ulazim u razloge i tačnost tvojih sumnji o autentičnosti slučaja. No moram prokomentarisati ovo pitanje.
Neko ko želi trudnoću, radi na njoj vjerovatno će na nju "posumnjati" na bilo kakvu promjenu u uobičajenim simptomima vezanim za ciklus. Takav je i ne uobičajena menstruacija, koja pokaže bilo kakvu promjenu u odnosu na uobičajenu.
Ja sam radila test nakon što sam nakon uobičajenog PMS-a dobila neuobičajeno oskudnu i kratkotrajnu menstruaciju. U par satnoj pauzi između tog smeđeg iscjetka i pravog krvarenja sam dobila blijedo pozitivan test. I eto, "slučajno", iz prevelike želje otkrila da sam imala biohemijsku trudnoću, koja je završila baš u vrijeme kad sam trebala dobiti. Ginekolog, kojeg sam posjetila odmah nakon prestanka krvarenja i kojeg sam konsultovala od pozitivnog testa i početka krvarenja, mi je rekao da se moglo desiti da takvi simptomi upućuju na vanmateričnu trudnoću, i nakon pregleda je konstatovao da je spontano čišćenje prošlo dobro i bez ostataka koje bi trebalo medicinski odstranjivati. Također me je uputio, i prije našeg pregleda, kakav treba biti tok krvarenja i kod kakvih simptoma bih se trebala obavezno javiti ljekaru. Tako da sve to nije bezazlena situacija.
Pa sve i da je navedeni slučaj izmišljen, doći će neko poslije, ko će koristiti pretražnik i možda se u svemu prepoznati. Naša je odgovornost da shvatimo ozbiljnost situacije i ne damo pogrešne informacije koje mogu u ovakvom slučaju uticati na nečije zdravlje.
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja