cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis)

clock-img

20.02.2011, 11:45

clock-img

Anoniman

ja se iskreno ne bih zurila s tom vakcinom...ok prije ljeta...tj velikih vrucina...i ako vec kasni...ali vjestice, slobodno je odvedi kasnije par mjeseci...ja sam A. vakcinisala u jesen to znaci da je vec imao 17 mj.-18 mj. niko, nista nije rekao

clock-img

20.02.2011, 11:48

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: dadada

ja se iskreno ne bih zurila s tom vakcinom...ok prije ljeta...tj velikih vrucina...i ako vec kasni...ali vjestice, slobodno je odvedi kasnije par mjeseci...ja sam A. vakcinisala u jesen to znaci da je vec imao 17 mj.-18 mj. niko, nista nije rekao

zna li neko kad se najkasnije moze primiti ova vakcina? lana jos nije primila a ja bih sacekala prvo da prohoda i da prodje ova sezona virusa, al ne znam do kad smijem jos cekatiuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

20.02.2011, 11:49

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

naručena je 20.06, sa 11,5 mjeseci

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

20.02.2011, 11:52

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: teacher75

zna li neko kad se najkasnije moze primiti ova vakcina? lana jos nije primila a ja bih sacekala prvo da prohoda i da prodje ova sezona virusa, al ne znam do kad smijem jos cekatiuser posted image

evo sad sam pogledala...Andrej je primio  20.9 to znaci da je imao 18 mj....niko nista nije rekao...samo gledaj da je ne zahvati ljeto...tada se nepreporucuje

clock-img

20.02.2011, 11:53

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: vjestica

naručena je 20.06, sa 11,5 mjeseci

to su je radi vrucina tako rano...ja bih je na jesen tek odvela

clock-img

20.02.2011, 12:07

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: teacher75

evo sad sam pogledala...Andrej je primio  20.9 to znaci da je imao 18 mj....niko nista nije rekao...samo gledaj da je ne zahvati ljeto...tada se nepreporucuje

mislila sam nekad u aprilu, ona ce tada imati punih 18mj.

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

20.02.2011, 12:10

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Nama je ta vakcina bila odgodjena sa pune dvije godine.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

20.02.2011, 12:11

clock-img

Anoniman

u Hrvatskoj se mmr moze primiti do 14-te godineuser posted image  

clock-img

20.02.2011, 18:13

clock-img

anidla

pencil-img

3683

mi sutra idemo user posted image

ovo mi je gore nego sunet user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

clock-img

20.02.2011, 20:01

clock-img

leona81

pencil-img

6373

mi smo odlucili da sad zasad ne vodimo curicu na mmr

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

20.02.2011, 20:11

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Ma nemate razloga toliko panicarit oko vakcine, nekome dode temp. i osip neko prode i bez reakcija kao kod svake druge vakcine. Mame smo pa nas je strah svega u vezi djeteta, ali nekad sto manje znas manje te glava boli.... Bar meni tako. Bit ce to sve ok, sretno bebama i da bude sa sto manje tureuser posted image user posted image

clock-img

20.02.2011, 22:44

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Ma nemate razloga toliko panicarit oko vakcine, nekome dode temp. i osip neko prode i bez reakcija kao kod svake druge vakcine. Mame smo pa nas je strah svega u vezi djeteta, ali nekad sto manje znas manje te glava boli.... Bar meni tako. Bit ce to sve ok, sretno bebama i da bude sa sto manje tureuser posted image user posted image

ma znam da je tako, sve do sada je primila na vrijeme ali me jednostavno sada strah jer je sezona virusa i gripa pa kontam da jos malo sacekamo kad vec moze

clock-img

20.02.2011, 22:52

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Pa ti sacekaj ako te strah, mi smo isto kasnili, primili je kad je imala godinu i pol. A ovo vrijeme je uzasno, i oni s najjacim imunitetom se razbole, cas jugo, cas bura, danas vani u majici, sutra u bundi...

clock-img

20.02.2011, 22:53

clock-img

frenkoza

pencil-img

1200

moj abdulah je 1.12. primio MMR... 3. je dobio temperaturu 38... odvela sam ga i rekli su mi da ima upalu grla... i dobio je antibiotike, ali cijeli mjesec smo se mucili sa temperaturom i tom upalom grla, pisala sam o toj drami na temi temperatura...

iskreno meni je to sve smrdilo na tu vakcinu... doktor je tvrdio da je prerano za reakciju.... medjutim ako reakcija ide za 7 dana, tad je moj bebi vec imao upalu grla... tako da se izgleda kod njega sve sastavilo, ali cijeli mjesec mi je bio bolestan... malo ozdravi pa onda opet turica i sve tako u krug... user posted image

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

clock-img

20.02.2011, 23:00

clock-img

Anoniman

nisam sad pravila statistiku al cini mi se da je puno vise dijece koja su primila vakcinu na vrijeme ili mjesec,dva poslije imalo reakcije moja cura je 13-esti dan dobila temperaturu al kod nje je bio trodnevni virus

clock-img

20.02.2011, 23:18

clock-img

Natty

pencil-img

127

IZVORNA PORUKA: frenkoza

moj abdulah je 1.12. primio MMR... 3. je dobio temperaturu 38... odvela sam ga i rekli su mi da ima upalu grla... i dobio je antibiotike, ali cijeli mjesec smo se mucili sa temperaturom i tom upalom grla, pisala sam o toj drami na temi temperatura...

iskreno meni je to sve smrdilo na tu vakcinu... doktor je tvrdio da je prerano za reakciju.... medjutim ako reakcija ide za 7 dana, tad je moj bebi vec imao upalu grla... tako da se izgleda kod njega sve sastavilo, ali cijeli mjesec mi je bio bolestan... malo ozdravi pa onda opet turica i sve tako u krug... user posted image

i moja se M razbolila par dana poslje te vakcine,totalno joj imunitet bio pao,iovako je bolezljiva ,a poslje vakcije je tek bila katastrofa,ali nije imala nikakvu reakciju na vakcinu osim tog pada imuniteta pa se navatale raznorazne upale ....

...ko ne valja sebi,neće nikome...

clock-img

20.02.2011, 23:19

clock-img

Natty

pencil-img

127

IZVORNA PORUKA: noa

mi smo iz hrv ,nama je dr rekla da se do 2 god moze primiti ta vakcina user posted image

clock-img

20.02.2011, 23:20

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Natty

mi smo iz hrv ,nama je dr rekla da se do 2 god moze primiti ta vakcina user posted image

meni sinoc rece prijateljica iz Splita njoj rekla njena pedijatricauser posted image

clock-img

20.02.2011, 23:28

clock-img

lila25

pencil-img

638

evo nama je peti dan kako smo primili vakcinu hvala bogu do sada nema nikakvik reakcija,a do sad je na svaku imao malo temperature .

clock-img

20.02.2011, 23:49

clock-img

Natty

pencil-img

127

meni sinoc rece prijateljica iz Splita njoj rekla njena pedijatricauser posted image

ne znam stvarno,eto vidis,dva pedijatra dve razlicita misljenja user posted image

clock-img

21.02.2011, 14:15

clock-img

leona81

pencil-img

6373

moze se primiti i kasnije...ne znam zasto je uopste daju tako rano? nego zar kod vas nije ukinuta ova vakcina?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

21.02.2011, 17:40

clock-img

anidla

pencil-img

3683

jutros smo primili vakcinu....

user posted image  

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

clock-img

21.02.2011, 17:45

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: anidla

user posted image  

i neeeeeeeema viteeee...do 4user posted image user posted image user posted image user posted image

samo disi...sve ce biti user posted image

clock-img

21.02.2011, 18:20

clock-img

anidla

pencil-img

3683

user posted image  

i neeeeeeeema viteeee...do 4user posted image user posted image user posted image user posted image

kako ne vitteee? kad je rekla da opet imamo neku od 17.05 da trebamo primiti user posted image

clock-img

21.02.2011, 18:35

clock-img

Anoniman

user posted image  

kako ne vitteee? kad je rekla da opet imamo neku od 17.05 da trebamo primiti user posted image

a onda mora da ste preskocili neku

Zadnji članci

article-img