cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis)

clock-img

19.04.2010, 23:38

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

jest priorox...ipak je bolja od one stare verzije mo pa ru..ali evo nama se malo iskompliciralo..ali nedaj boze goreuser posted image
a imamo konjuktivitis, s vrata nas zaljepila i nije ga htjela dirnuti rukom, uuhhh kaze zan to jos gadnije biti, a on jadnicak skoro da ne vidi,oci na pola koplja crveenneee, suze, i ono od toga smrkce,,macak mamin..samo nam ispisala receptica..i...dobili kapi i mast za oci..te nove kapi za nos...nema kvasenja ociju ni ispiranja...ove kapi antibakterijski djeluju...kad spomenem vakcinu svi usute....ma ne brinite se, nema svak nus pojave..ratno nam je stanje dok sve ukapamo i namackamo..ali grozno sto ne smijemo vani, niti bas među djecu..zarazno je, pa stalno sve mijenjam mu i perkam..ono plahte, pelene..ono sto dira licem..rukice peremo stalno, jer se trlja i eto...ma bit ce dobrouser posted image sta da kazem..samo kad spomenem nesanicu..ma to je od nosica..ali ja kazem pazim ga i nije mu zacepljen...to traje od kad je primio vakcinu..one samo mahnu rukom ko da sam blesava...nije nespavanje isto sto i newsanica..bafrem s tim imam iskustva, ali eto..proci ce i etouser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

clock-img

22.04.2010, 11:51

clock-img

leona81

pencil-img

6373

ima li neka bolja varijanta od priroxa ili je to sve isto...posto ja nekako mislim da cu da odbijem da primi tu vakcinu jer mi svi u familiji smo skloni alergijama i bojim se neke jace reakcije

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

28.04.2010, 02:50

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

user posted image Ivancice nadam se da ste se oporavili,stvarno mi je zao sto se bebac ispatio.

Mi smo trbali davno na vakcinu,ali jos uvijek nema zovemo savki dan da provjerimo jesul stigle sad su rekli bice za 5 dana pa vidjecemo...

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

clock-img

26.05.2010, 02:10

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

user posted image Konacno smo dobili vakcinu,maminadusa je bila prava hrabrica ni suzicu nije pustila.Cijeli dan je pratim i hvala Bogu nema temp ni slicno.Cak smo je vodili u parkic na tobogan.sledeca vakcina tek kad navrsi 4god.

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

clock-img

26.05.2010, 08:35

clock-img

w.pooh

pencil-img

1021

naša princezica jesu li to konačno stigle vakcine?
Jel bila boca i ovaj put? Od moje prijateljice mali kad je primao tu vakcinu samo je popio user posted image sad mi ništa nije jasno user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

clock-img

20.06.2010, 00:21

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: laracroft

Interesuje me kakva su vasa iskustva sa gore navedenom vakcinom.Citam savjete jednog pedijatra gdje stoji:"Ova vakcina spada u reaktogene, jer sadrzi tri oslabljena, ziva virusa. Zbog toga se daje oko 15-og mjeseca, osim naravno u slucaju epidemije. Samo tada ima opravdanja rizik davanja prije prvog rodjendana."U kalendaru vakcinacije u BiH ova vakcina se daje sa navrsenih dvanaest mjeseci,a mnogo toga sam cula o njoj.Ne znam sta da radim??Bas me uhvatila panika,jer se o ovoj vakcini dosta polemisalo,agdje ima dima,ima i vatre.

Je li neko ovih dana vodio dijete na ovu vakcinu? Kako inače sa vakcinama ljeti user posted image user posted image  Mene pravo strah ove vakcine user posted image  Mi smo skoro napunili godinu. Ja bih najradije čekala do avgusta, septembra.....

clock-img

20.06.2010, 00:55

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Mi smo ovu vakcinu primili sa prije dva mj  sa 18 mj, kasnili smo a nismo imali razloga,  inace je proslo sve u najboljem redu, nikakve reakcije nismo imali hBg

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

20.06.2010, 00:57

clock-img

Anoniman

Ma onda ću i ja sačekati do jeseni. Nešto mi se ne da nikako user posted image

clock-img

20.06.2010, 01:10

clock-img

Medić*

pencil-img

29

slobodno mozes sacekati, beba je skoro napunila godinicu, imunitet djeteta ce ojacati sa vise mjeseci pa moguce da lakse podnese vakcinu, opet ti sama odluci user posted image

clock-img

24.06.2010, 15:27

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: medic slatki

slobodno mozes sacekati, beba je skoro napunila godinicu, imunitet djeteta ce ojacati sa vise mjeseci pa moguce da lakse podnese vakcinu, opet ti sama odluci user posted image

mi kasnimo zbog mog straha od nus pojava i to me polako izjedauser posted image neke crne misli mi kruze po glavi kontam zdravo napredno djete i sad nedaj boze da joj nesto budeuser posted image

clock-img

24.06.2010, 20:35

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

enisa ni mi nismo jos isli,sve nesto odgadjamuser posted image
Prosle sedmice sam zvala pedijatricu i oni su mi rekli da se reakcija moze javiti nakon 15-ak dana.Posto smo planirali ici na more,ako otopliuser posted image , ona nam je savjetovala da dodjemo kad se vratimo.tako da cemo i mi odgoditi do jeseni

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

clock-img

24.06.2010, 23:35

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

noa-  sta  da  ti  kazem..prezivjeli  smo  je..iako  prije  nismo  imali  reakcije  nikakve...moguce  je  i da  vi  i  ne  budete  imali  reakciju..koliko  sam ja skuzila  sto  vise  se  mi  raspitujemi  i  tjeramo  same  sebi  jos  veci  strah  u  kosti..ko  da  prizovemo  i  vidimo  i  ono  sto  ne  treba...gledam  neke  mame  uopce  niti  pitaju  niti  sto  znaju  o  tome...djeca  im  sve  dobro  podnesose..a ja  crkla  od  istrazivanja  i  vratilo  mi  se  se  od  starha  imam  osjecaj...ali  sta  cu  prezivjelo se...a  valjda  ce  se i  ta  kava  popit ,;)

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

clock-img

24.06.2010, 23:39

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: iv@ncica

noa-  sta  da  ti  kazem..prezivjeli  smo  je..iako  prije  nismo  imali  reakcije  nikakve...moguce  je  i da  vi  i  ne  budete  imali  reakciju..koliko  sam ja skuzila  sto  vise  se  mi  raspitujemi  i  tjeramo  same  sebi  jos  veci  strah  u  kosti..ko  da  prizovemo  i  vidimo  i  ono  sto  ne  treba...gledam  neke  mame  uopce  niti  pitaju  niti  sto  znaju  o  tome...djeca  im  sve  dobro  podnesose..a ja  crkla  od  istrazivanja  i  vratilo  mi  se  se  od  starha  imam  osjecaj...ali  sta  cu  prezivjelo se...a  valjda  ce  se i  ta  kava  popit ,;)

hocemo sto prije a i ja necu vise misliti na to pa sta Bog dauser posted image

clock-img

25.06.2010, 18:24

clock-img

nita

pencil-img

550

Prije sedam dana smo primili vakcinu sa zakašnjenjem od 6 mjeseci. Dakle, Kanita sada ima godinu i po. Upravo joj je temperatura 38,4. Jako sam zabrinuta! Dala sam joj paracetamol i čekam da počne djelovati. Ne znam da li je ova tempratura dovoljan razlog da je vodim ljekaru. Je li neko imao slično iskustvo? Svaki savjet bi dobro došao. Uh...

clock-img

25.06.2010, 18:27

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

nita mi smo od mmr imali osip i temp.preko 40 ja kad poludila nisam... Ali hvala Bogu nije trajalo dugo, dva dana, a cepici lupocet su nam jaako pomogli, za pola sata temp.je spala na 37.8 a onda jos i vise....
Nemas razloga da ides dr.samo oblozi i paracetamol, bit ce to okuser posted image user posted image

clock-img

25.06.2010, 19:45

clock-img

nita

pencil-img

550

Sporty mama, hvala ti na brzom odgovoru! Žao mi je što ste imali tako loše iskustvo s ovom vakcinom.
Mi smo ipak išli ljekaru jer je temperatura i dalje rasla. Pojavio se i nekakav osip koji se brzo povukao, pa ga pedijatrica nije ni vidjela. Potvrdila je da je riječ o reakciji na vakcinu. Dala nam je neku otopinu koju treba piti svakih 10 minuta naredna tri sata. Hvala Bogu i paracetamol je djelovao, pa je temperatura sada ok. Ostaje mi da pratim i po potrebi tuširanjem skidam temp. Ako se i sutra ovako nastavi rekli su nam da se obavezno opet javimo.

clock-img

16.07.2010, 14:33

clock-img

Sonja

pencil-img

2429

Adi je danas primio ovu vakcinu sa kasnjenjem od 2,5 mj. nije puno plakao i sad mi izgleda jako dobro..pratiti cu ga ovih dana i nadam se da nece biti reakcija
slijedeca je za 4mj..

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

clock-img

28.07.2010, 15:41

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Mi smo ovu vakcinu primili sa prije dva mj  sa 18 mj, kasnili smo a nismo imali razloga,  inace je proslo sve u najboljem redu, nikakve reakcije nismo imali hBg

mi jos nismo primili a sad ce nam 17 mjeseciuser posted image imam osjecaj da ce me napasti kad dodjem u DZ. a opet kontam koliko djece kasni iz opravdanih razlogauser posted image

clock-img

28.07.2010, 16:48

clock-img

Medić*

pencil-img

29

nece te mila moja niko napasti, bar nas uopste nisu ni pitali sto kasnimo, vec sam sama rekla da smo odlagali dan za danom a dr kaze najbitnije je da se do druge godine primi ona sa godinu i pol.

clock-img

28.07.2010, 17:01

clock-img

Sonja

pencil-img

2429

evo da javimo da nam se temp. javila 6 dana poslije vakcine i trajala je 4-5 dana..bila je cijelo vrijeme oko 38.6user posted image Adin je bio iscrpljen i jako nervozan...nista mu nije moglo umanjiti temperatutu duze od 4 sata...bas smoo se ispatili ali hB proslo je i nije bilo nista gore ..
sigurna sam da cu kasniti i sa slijedecom..

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

clock-img

02.08.2010, 17:55

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

uh mi smo danas primlili tu bocu, nadam se da neće biti neke veće reakcije, ma kud nisam i ranije, dok mi je mama tu da to zajedno predeveramo

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

02.08.2010, 18:11

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Jel se ova vakcina prima sa 12 mjeseci.Mi prekosutra trebamo na vakcinu a citajuci vase postoe malo sam se zabrinula.user posted image   Da ne idem jos??

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

02.08.2010, 18:16

clock-img

mamica87

pencil-img

518

Sta bude u slucaju ako je dijete alergicno na bjelance jel primi ipak vacinu mmruser posted image

Benjamin 17.07.2009

clock-img

02.08.2010, 18:51

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

hanica mi smo čekali dok ajdin nije napunio 15 mjesec, nisam smjela ranije da ga vodim, a ni dr. nije ništa pitala zašto kasnimo

mamica87 pedijatar uvijek pita je li dijete jelo bjelance prije nego što dobije ovu vakcinu, a sad ne znam šta bude, vjerovatno neka vrsta alergije se pokaže, jer je ova vakcina valjda uzgojena na pilećim embrionima ili tako neštouser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

02.08.2010, 19:56

clock-img

mojbebac

pencil-img

885

meni je ped rekao da se ova vakcina treba primiti izmedju 12 i 18 mjeseca .... mi je jos nismo dobili, trebali smo 26. 8. ali posto cemo tada biti na moru, bocu cemo primiti kad se vratimo .....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

Zadnji članci

article-img