cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis)

clock-img

08.04.2010, 11:57

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

evo mi se vratili sa redovnoong pregleda i vakcinena ooooooooooo moj andrej ne voli stare ljude, bio cika stari doktor pregledu, on je toliko urlao, jedva sam ga skinula i pregledali ga i vagali, mjerili i slusali u letu..uh sva sam se preznojila..ko da ga kolju..boze sacuvaj....ja u goloj vodi andrej urla..camba, grize...grozno..
a cim smo usli u drugu sobu za vakcinu onako napola obuceni, mokri i gdje bi trebao urlati, on se smije teti i doktorici i svima...joj tamo svi mlađi, ljubi ih, tasuna, pjeva, namiguje, plese, mrdoguze baca uboli ga ma on samo sto se nije poceo smijati..ja sva u cudu..oni se odusevili..a svasta ..moram izbjegavati stare ljude i tocka..ja ne znam sto cu s njim hehheuser posted image user posted image
eto sad samo boga molim da ne bude reakcija..pa ne mogu uzimat bolovanje tek pocela raditiuser posted image
i sad ce mo vani kad se probudi, idem mu kuhati juhicu..rekla nam doktorica da mozemo sve normala kupati se setati i ostalo, vakcine su priorx, naj bolje kao imaju najmanje nus pojava..ali ako bude da se javljaju između 6 i 14 dana u vidu simptoma tih bolesti..eto..

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

clock-img

08.04.2010, 18:43

clock-img

tweety

pencil-img

1407

6. dan nakon ove vakcine moja cura dobije temp.Nije bila toliko visoka,ali je joj se tokom noci povecala i prelazila 39.Tako je bilo jos 2 dana i 2 noci,na kraju odemo kod dr. ali dr. nije nasao nikakvu upalu.Kontala sam da nije trodnevni virus ali se osip nikad nije pojavio user posted image user posted image user posted image Jeli se mora pojaviti osip???Kod sina mi je bio taj osip nakon temp.Cura nakon temp. kao da nista nije bilo...

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

clock-img

08.04.2010, 19:39

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

oooooo jojjj... znaci moguce je d a ce mo je i mi fasovat...ma rece mi da su moguci simptomi tih bolesti...a i ne moraju biti...jos sam zaboravila..rece mi moguci simptom problemi sa zvakanjem...ako ista bude samo dati paracetamola..ne treba dovditi bebu...osim u slucaju bas velike temp. i vecih problema...ma meni je i obicna temp.problem a ne nesto vece...ohhh..hajde vidjet ce mo sto ce biti ,..hvala na info.user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

clock-img

13.04.2010, 10:53

clock-img

Anoniman

Posto se mi spremamo na vakcinaciju...je li dovoljno da pojede jaje u supici tj.przenicama...posto moj ne voli jaje nikako...mislim je li kolicinski dovoljno posto to nije citavo jajeuser posted image user posted image user posted image

clock-img

14.04.2010, 21:44

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Jeli neko vodio dijete na ovu revakcinaciju sto ide sa 18 mjeseciuser posted image user posted image ,ima li kakvih simptoma kasnije,ja bi Ajnu trebala voditi ovih dana pa me interesuje,a smije li se  kasniti sa njom,ili se mora primiti na vijemeuser posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

14.04.2010, 23:28

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

IZVORNA PORUKA: dadada

Posto se mi spremamo na vakcinaciju...je li dovoljno da pojede jaje u supici tj.przenicama...posto moj ne voli jaje nikako...mislim je li kolicinski dovoljno posto to nije citavo jajeuser posted image user posted image user posted image

ja mislim da jeste..ali nekoliko puta, bitno je da imas ono kombinaciju jajeta i bijelo i zuto..a sad ako je nedaj boze alergija..onda ce pokazati i na mrvicu a ne na vecu kolicinu..sta bi jestge li isli *?
Nama je danas 7 dana od vakcine..i kasljemo..ruzno..sve iscekujem s to ce biti dalje....jel moze biti kasalj nus pojava*?

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

clock-img

14.04.2010, 23:34

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: new mama

Jeli neko vodio dijete na ovu revakcinaciju sto ide sa 18 mjeseciuser posted image user posted image ,ima li kakvih simptoma kasnije,ja bi Ajnu trebala voditi ovih dana pa me interesuje,a smije li se  kasniti sa njom,ili se mora primiti na vijemeuser posted image user posted image

za ovu vakcinu s 18 mjeseci možeš kasniti,samo je važno da je ne primiš prije a kasniti možeš.
mi je još nismo primili a trebali smo daaaaaaaaaaaaaaaavno.sljedeći ćemo tjedanuser posted image

clock-img

15.04.2010, 00:21

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

Mi smo takodje trebali davno primiti tu vakcinu u 18 mjesecu,ali ih nije bilo.Dosle su male kolicine(tako su nam rekli)za bebe kojima se blizi drugi rodjendan.Danas smo isli u DZ ali ih opet nema.Kazu vazno je da dobije prije drugog rodjendana,a kako je on u avgustu kao ima vremena.Neznam samo sta bi da joj je rodjendan za dva dana a njih nema.....ccccc.Ne razumijem kad je vazno da je dobije prije rodjendana zasto kazu vakcina u 18 mjesecu i  stavljaju datum na koji treba doci na vakcinu,zasto ne kazu dodjite kad hocete prije rodjendana...ako ih bude.Kako bi samo da trba nesto specijalno imali kada nemaju osnovnih stvari.Nadam se da ce ubrzo doci jer vec gotov 2 mjeseca cekamo vakcinu.Stvarno vise nema smisla.

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

clock-img

15.04.2010, 00:39

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

New mama moja Rejhana je dobila jucer revakcinaciju...Noga joj je crvena i tvrdo pravo...A nervozna je bila do veceras..Vidjet cemo kakva ce biti sutra user posted image A doktorica me je pripremila da ce mozda i nateci noga i da ce dobiti temperaturu,hvala bogu nije!!!

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

15.04.2010, 15:24

clock-img

leona81

pencil-img

6373

znaci mmr ide 2 puta?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

16.04.2010, 23:07

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

priorix- nus pojave,
evo nasla sam pdf o nus pojavama od kojih mi dosta imamo iz svih kategorija ponesto, pa valjda da vidite...cijepljeni smo u Mostaru prije 9 dana, s priorixom;

imamo tesku nesanicu, nervozu, razdrazljivost, povecane zlijedze, infekciju gornjih disnih putova, kasalj,gubitak teka, crvenilo ociju i suzenje, flekice, modrice i osipa malo po licu i vratu....starh me dosta toga pogotovo sto spomimnju Kawasaki sindrom koji je mali od mm brata imao nedavno , sreca na vrijeme otkriven i lijecen..nakon 1-mjeseca izasao iz bolnice...postoji genetski okidac za taj sindrom, a evo ti ga i vakcine uhhh..sto se zabrinuhhh...

< Poruku je uredio iv@ncica -- 16.4.2010 23:16:39 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

clock-img

16.04.2010, 23:46

clock-img

Anoniman

iv@ncice, bas mi je zao da Andrej ima neke nus pojave od vakcine, misa mu, brzo nam javi da je sve kako treba,isssss issssss bolestiuser posted image

clock-img

16.04.2010, 23:54

clock-img

Lalana

pencil-img

866

IZVORNA PORUKA: milenium

za ovu vakcinu s 18 mjeseci možeš kasniti,samo je važno da je ne primiš prije a kasniti možeš.
mi je još nismo primili a trebali smo daaaaaaaaaaaaaaaavno.sljedeći ćemo tjedanuser posted image

Ja sam zakasnila sa revakcinacijom mjesec dana jer mi je curica bila bolesna, fakat me je doktorica posteno naruzila, kao ne smijem kasniti, zato sto je potrebno tacno nakon 6 mjeseci da bi dejstvo i prve i druge doze bilo valjanouser posted image

Moje tri srece...

clock-img

17.04.2010, 01:11

clock-img

milenium

pencil-img

6133

mi smo kasnili 2mjeseca i nitko ništa,kažu glavno da se primi prije druge godineuser posted image

clock-img

18.04.2010, 19:15

clock-img

taze_mlada

pencil-img

377

mi bi ako bog da trebali odamh iza prvomajskih praznika na ovu vakcinu i kako vodje procitah te neke duze nuspojave uhvatila me lblaga panik ajer imam planiran put polovinom maja.... uh uh... nece valjda.....

clock-img

18.04.2010, 22:20

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

cao mame...evo mi jucer bilo ko d pedijatra..pregled..kao sve ok.,,da radim sve s to sam i radila..pohvala ze inhalacije , nadparavanjem etericna ulja i domace sirupe i cajeve..i da tako nastavim uz efendrin kapi za nos...za nesanicu vec 10 dana se samo nasmijala...pa kontamm znam ja kakav je kad su zubici ili nos..sad mu nije nista od toga...od cega dijete ne spava..milsim imam ga godinu dana i nikad nije volio spavati..ali ovo je sad bas nesanica..nije imala pdgovor..sve presute...kad smo dosli kuci legla sam ga jedva je zaspao nakon skoro cijele neprospavane noci i tada je spavao skoro 1,5 s buđenjima..i ustao se crvene otekle oci, temperatura skocila...odbija hranu i pice...nakon toga noc besana uz temperaturu, ali ne previsoki...dan kriza nervozan..oci crvene i unutra..a treba i na posao..ma ludnica...sta da vam pricam..nego molim boga da ne ide na jos gore..jer se pojavila i vodenasta stolicauser posted image ..

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

clock-img

18.04.2010, 22:25

clock-img

Anoniman

A joj,iv@ncice, saljemo vam veliki zagrljaj podrske user posted image i da ozdravi mali mis sto prije

clock-img

18.04.2010, 22:45

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

hvala draga..a prezivjet ce mo..ne daj boze gore user posted image , trenutno spava,ali svako 10-15 minuta se budi i zove, na izmaku sam snega od ne spavanjauser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

clock-img

18.04.2010, 22:48

clock-img

noaa

pencil-img

1662

ja sve kontam da kazem da je alergicna na bjelanjakuser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

clock-img

18.04.2010, 22:50

clock-img

Anoniman

Draga ivancice, ne znam sta drugo da ti napisem osim da vam posaljem jedan veeeliki user posted image
Od user posted image  vam zelim da se stanje sto prije popravi. Ljubi nam punoooo druga!!!
E misa mu i vakcine user posted image user posted image

clock-img

18.04.2010, 22:51

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

noa-ma ne pika ti ta jer se ove priorix mogu davati i djeci koja su alergicna na jaja..ali oni za svaki slucaj preporucuju da se proba,,,jer je to stara praxa...ne brini se draga moze proci i bez ikakvih reakcija...samo smo mi eto fasovali njih nesto vise ;)

enisa- hvala draga..ma proci ce..prociiii..samo treba izdrzati..eno ga place..muz ga uspavljuje vec 10-ti put od kad je legao uhhhhh

< Poruku je uredio iv@ncica -- 18.4.2010 22:53:20 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

clock-img

18.04.2010, 22:57

clock-img

noaa

pencil-img

1662

IZVORNA PORUKA: iv@ncica

noa-ma ne pika ti ta jer se ove priorix mogu davati i djeci koja su alergicna na jaja..ali oni za svaki slucaj preporucuju da se proba,,,jer je to stara praxa...ne brini se draga moze proci i bez ikakvih reakcija...samo smo mi eto fasovali njih nesto vise ;)

enisa- hvala draga..ma proci ce..prociiii..samo treba izdrzati..eno ga place..muz ga uspavljuje vec 10-ti put od kad je legao uhhhhh

da mi Bog oprosti al mene nikad ne zaobidju srauser posted image tako da me strah pravo a i doktori mi idu na zivce svi tvrde da nema nus pojavauser posted image meni se neki dan jedan dr.tako ismijao na moje konstrukcije vezano za nus pojave

clock-img

19.04.2010, 14:51

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

evo nam jutros i konjuktivitisa...pa piiiihhhhhh vise...evo moramo popodne dotkoru opet po kapi valjda...oooooooooooo..nocas je stalno plakao i jadan bi sopavao a nesto mu neda, zaspe, pa skoci i place...tek kad sam mu i ja od svoje muke dala pola kasike paracetamola..smirio se nakon pola sata i zaspao od 2-5..i onda malo jos dojio i zaspao jos malo, i spavao bi jutros..no morali smo na posao...oh boze
-
noa-draga moja sta mislis sta meni rade..cim spomenem nus pojave..no sad sam im ponijela isprintanu verziju priorix nus pojava koku ja nisma izmislila..vec sam proizvođžac navodi sve...vjeruj mi da ni oni nisu upuceni..mislis da je itko procitao..oni se samo zabrinu ako beude ona burna reakcija kad mu je tek dadnu..a ostalo njima nisu nus pojave..pa kad im kazem da radim s djecom s posebnim potrebama i da dobro znam sto vakcina moze da uradi., ..ma i obicna temperatura i pad..ne samo vakcina...uuuhhh..mislila s am da je ova prociscenija pa sam ga vodila, da ne bude poslije problema s vrticem i skolom i nisam htjela da bude ko ja, jer ja nisam cijepljena ko mala tako da sam sve prebolila od ovih bolescurina..osim nedaj boze d. paralize..tako da je to muka ziva svega s e sjecam..pa nisam njega htjela tako patiti, a evo vidi sad..sto nekih pojava..oooojhhh

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

clock-img

19.04.2010, 22:10

clock-img

noaa

pencil-img

1662

ivancice sta bi kod doktora?

clock-img

19.04.2010, 22:22

clock-img

leona81

pencil-img

6373

i mene ovo interesuje...on je dobio priorix ili?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Zadnji članci

article-img