Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ne znam, ja ne bi, ima taj osip, mi kada smo imali trodnevni virus, pedijatrica je naglasila da je ne kvasim!
27.03.2010, 15:26
new mama
2578
"bavez''o je odved'' dr ako je tol''ka temp. a ''e mogu da vjerujem da su uopste dal'' djetetu vakc''''u ako je b''lo prehladje''o<''mg src="http://www.r''''geraja.ba/forum/sm''leys/sm''ley13.g''f"> ,pa sta ''ma veze ako kas'''' ''e b'' ''''sta b''lo za par da''a,a sm''jes tus''rat'' mlakom vodom,al'' ''e glavu,par m''''uta '' o''da je dobro ''strljaj pesk''rom<''mg src="http://www.r''''geraja.ba/forum/sm''leys/sm''ley13.g''f">,a ja nisam vidjela da ima osip jer se ne vidi bas najbolje procitati,a mozda da sacekas onda sa tusiranjem,a cepic je joj sigurno pomoci,kod mene je Ajna pet dana imala 40 temp. i samo joj je cepic pomogao
< Poruku je uredio new mama -- 27.3.2010 15:27:47 >
27.03.2010, 15:26
dinaa
2141
Mislim da je smijes tusirati samo ne kvasiti glavu,joj bas mi je zao malene znam kako ti je.
27.03.2010, 15:49
sporty mamaa
3211
Ima osip evo malo joj spada od cepica... Znaci da je netusiram zbog osipa??? Osip je samo po stomaku ispod grudi... I kaslje, kupili smo joj prospan, ona sto radi u apoteci dala mm bepanten kaze da time mazem osip
27.03.2010, 17:00
tweety
1407
Osip je vjerovatno od temperature i moje miljenje i iskustvo je da je moe tuirati ali kao to je već neko rekao,samo tijelo.Odvedi je doktoru ali nek je pregledaju od do a ne samo povrno,znači i ui,grlo,pluća.Moe biti trodnevni virus a moe biti neka upala.Nadam se da nije nita strano.
Ja sam jučer vodila svoju nakon kanjenja od 4mj i primila je ovu od godine.Nadam se da neće biti nikakve reakcije.
27.03.2010, 22:53
juni
1102
Kako nam je Nika, ima li temperaturu? Jete li je vodili doktoru? Nama je kod skidanja temperature dosta pomoglo tusiranje, ali jos vise trljanje tijela i rukica mokrom pelenom.
27.03.2010, 22:57
noaa
1662
E kad sam procitala za Niku ja ovu moju nebi nikako vodila a cula sam jos svakakvih prica za MMR i Mostar zasto nam ne daju da kupimo kao u Hrvatskoj i nema nikakvih problema kod djece.
27.03.2010, 22:57
sporty mamaa
3211
Ma nije osip od temperature, jer se osip pojavio dva dana prije temp... Nismo isli doktoru jer je temp.brzo spala, vidjet cemo kakva ce biti noc inace ona je opet vesela i razvaljuje po kuci... Jel mi moze neko reci do kada traje ova reakcija, tj.kad ce proci???
29.03.2010, 01:03
looki
1
molim vas, ja imam bebu kojoj je sad 6 mj.i samo je u bolnici primio vaqkcine.Iz straha ga ne vodin na vakcine jer u porodici imamo runo iskustvo sa vakcinom koja se daje sa 2mj.vaa miljenja i iskustva sa vakcinama.koliko se mogu odgađati
29.03.2010, 01:12
sporty mamaa
3211
Kakva iskustva, na sta tacno mislis??? Moje misljenje je ako si vec imala problema u obitelji sa vakcinama, i ako se toliko jako bojis, raspitaj se malo za nove vakcine koje imaju manje nus pojava... Te vakcine ces morati kupiti sama, ne znam odakle si ali mozda bi bilo najbolje da se konsultujes s bebijevom pedijatricom
29.03.2010, 01:15
sporty mamaa
3211
Noaa mi smo odgadali sve do sad, prvo ja nisam htjela da je primi kad je navrsila godinu, onda uvijek bolesna, prehladena... Sacekaj malo, mozda i kod nas dopuste nove vakcine, ova sto mijenja mo pa ru zove se priorix i do sada nije imala nikakvih nus pojava...
29.03.2010, 09:06
tweety
1407
Nevjerovatni su ljudi majke mi,ja kad sam dovela curicu na ovu vakcinu kau mi tamo "ovo je blaga vakcina" Rekoh jeli bude reakcije nakon 2 sedmice,kau "moe da bude ali su rijetki slučajevi"
29.03.2010, 12:33
noaa
1662
sporty moja seka je u metkovicu kupila tu vakcinu i nista djetetu nije bilo a u Mostaru svi imaju te nus pojave cak i dobiju djeca bronhitis
29.03.2010, 23:40
nasa princezica
228
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
cuj nema ??? u kojem gradu zivis? pa jel to opet nestasica vakcina ????
Nema,jos uvijek! Zivim u Tuzli!
30.03.2010, 00:35
iv@ncica
2115
pa sta bi s ovom vakcinom..ja mislila prekosutra andreja voditi..i tada pocinjem raditi..uzas, ne bih voljela da ga sto uhvati, dok me nema...izgleda da cu sacekati i ja..ali mogla bih nazvati prijateljicu i pitati za stanje, ona radi na drugom odjelu, pa vjerojatno bolje zna stanje s vakcinama i nus pojavama
30.03.2010, 15:46
mia14
2
Ćao svima, iako već duže vrijeme čitam redovno ''Ringeraju'', nemam običaj da ostavljam komentare na forumima. Ipak, danas sam jako ljuta i željela bih podijeliti svoje mišljenje s ostalima. Naime riječ je o vakcinaciji beba..........i kao i sve ostalo u ovoj državi nikom nije čudno što vakcina u DZ nema! Riječ je konkretno o DZ Tuzla i vjerujem da su ovih dana hiljade roditelja ''poljubili vrata'' DZ i vratili se kući bijesni. Vakcinacija je zakonski propisana i svaki roditelj je dužan da dijete redovno dovede na vakcinu, ali NEKO nije zakonski dužan da nabavi vakcine na vrijeme ili još gore, ako je to bila obaveza Sarajeva (kao što se konkretno sad ''vade'' u Tuzli), zašto neko odgovoran u Tz iz Ministarstva zdravlja TK nije objavio u medijima da vakcina nema pa da barem roditelji ne uzimaju slobodan dan na poslu (što btw nije lako danas) i ne mrcvare bebe s dolaskom u DZ?! Ne znam kakva su iskustva ostalih, ali meni je danas pukao film od našeg zdravstva. I što je još gore, svjesna sam da ništa ne možemo promjeniti. Najiskrenije, voljela bih da se DZ svi zatvore i ukinu, a privatne klinike nek zarađuju na nama i našim mukama. Kad razmislim, zaslužili smo to jer godinama plaćamo zdravstvu, a oni ni osnovne stvari ne mogu obezbjediti pa makar našim mališanima!
30.03.2010, 16:47
sporty mamaa
3211
IZVORNA PORUKA: noaa
sporty moja seka je u metkovicu kupila tu vakcinu i nista djetetu nije bilo a u Mostaru svi imaju te nus pojave cak i dobiju djeca bronhitis
Ma ja bi majke mi izdvijila tih 200 km koliko kosta vakcina, samo da ovi nasi hoce da joj dadnu... kako rece Mia kod nas je u zdravstvu ziva zbunjoza, ne znam kako bar ne znaju objasnit do kada traju reakcije, kakve su nus pojave i sl.nego ti se moras sam snalazit kako znas i umijes...
Nama je danas 12 dan od vakcine, temp.bila 41, jedan dan, navece nije isa iznad 38, sutra dan 37 sa 8... temp.hB vise nema, ali Nika jako kaslje, ne non stop nego kad se zakaslje ono bas ruzno, ko stara baka... I slabo mi jede, evo dva dana uzme po kasicicu i to je sve... Nece ni bocu skoro nikako. I jako je pospana... Jutros je jedva digla u 12 i sad ponovo sama trazila da je stavim u krevet.. Znate li mozda jel to isto moze biti od vakcine... Hvala vam na odgovoru
30.03.2010, 16:54
iv@ncica
2115
draga moja, ja bi je odvela na pregled ako nista privatno nekomu, moze biti da je vakcina..ali mozda ju je jos nesto napalo od virusa..a mozda je jednostavno iscrpljena i organizam se oporavlja ..sretno vam draga
evo i ja s am andreja milila voditi, ali me sad pravo strah..jest da je na sve ostale vakcine bio samo nervozan, dobro ih je podnio, ali nesto mi ova strasna
< Poruku je uredio iv@ncica -- 30.3.2010 16:56:12 >
30.03.2010, 17:47
sporty mamaa
3211
Vjerovatno se iscrpila, ma sacekat cu jos koji dan necu je vodit, jer nema sad temp.pa je nebi maltretirala... A Andreju je tek godina, bolje sacekaj jos malo, sto je stariji bolje de je podnjet. Ni mi do ove vakcine nismo imali nikakve reakcije, ni temp...
30.03.2010, 22:20
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: mia14
Ćao svima, iako već duže vrijeme čitam redovno ''Ringeraju'', nemam običaj da ostavljam komentare na forumima. Ipak, danas sam jako ljuta i željela bih podijeliti svoje mišljenje s ostalima. Naime riječ je o vakcinaciji beba..........i kao i sve ostalo u ovoj državi nikom nije čudno što vakcina u DZ nema! Riječ je konkretno o DZ Tuzla i vjerujem da su ovih dana hiljade roditelja ''poljubili vrata'' DZ i vratili se kući bijesni. Vakcinacija je zakonski propisana i svaki roditelj je dužan da dijete redovno dovede na vakcinu, ali NEKO nije zakonski dužan da nabavi vakcine na vrijeme ili još gore, ako je to bila obaveza Sarajeva (kao što se konkretno sad ''vade'' u Tuzli), zašto neko odgovoran u Tz iz Ministarstva zdravlja TK nije objavio u medijima da vakcina nema pa da barem roditelji ne uzimaju slobodan dan na poslu (što btw nije lako danas) i ne mrcvare bebe s dolaskom u DZ?! Ne znam kakva su iskustva ostalih, ali meni je danas pukao film od našeg zdravstva. I što je još gore, svjesna sam da ništa ne možemo promjeniti. Najiskrenije, voljela bih da se DZ svi zatvore i ukinu, a privatne klinike nek zarađuju na nama i našim mukama. Kad razmislim, zaslužili smo to jer godinama plaćamo zdravstvu, a oni ni osnovne stvari ne mogu obezbjediti pa makar našim mališanima!
31.03.2010, 01:28
nasa princezica
228
31.03.2010, 02:20
nasa princezica
228
Vakcina nema,mi smo prvo danima dolazili,pa sad provjeravamo telefonom,sigurno vec mjesec dana to traje nadam se da ce valjda uskoro biti.U DZ govore "naj bitnije je da primi vakcinu prije druge godine".............znaci nece je jos duze vrijeme biti,dosadno je svaki dan zvati i biti u iscekivanju,a tek kad poljubis vrata...nije ni cudo mia14 sto ti je pukao film!
Nadam se da ce biti vakcina sto prije...inace svima ce poceti da pucaju filmovi!
31.03.2010, 22:09
iv@ncica
2115
hej mame iz mostara..ja vidjela svoju kolegicu sto radi dolje na vakcinaciji..tj drugi je odjel, pa da mi se raspita o vakcinama..i zvala me maloprije , kod nas se kaze daju najbolje nema ih ni u hr ni okolo, nisu mo pa ru vec daju priorix, ima najmanje nuspojava..i provjerila sam svugje ih hvale..pa sad ti budi pametan ...sve one imaju moguce nuspojave ovisno o djetetu...i fazi u kojoj je, ali ni pod razno ici na vakcinu ako je bilo ko u kuci ne bolestan vec i da ima simptome prehlade...pa sad morat cu voditi andreja..ali evo sva sam nasekirana oko mnogo stvari pa i ovoga..eto toliko
31.03.2010, 23:39
tweety
1407
IZVORNA PORUKA: iv@ncica
hej mame iz mostara..ja vidjela svoju kolegicu sto radi dolje na vakcinaciji..tj drugi je odjel, pa da mi se raspita o vakcinama..i zvala me maloprije , kod nas se kaze daju najbolje nema ih ni u hr ni okolo, nisu mo pa ru vec daju priorix, ima najmanje nuspojava..i provjerila sam svugje ih hvale..pa sad ti budi pametan ...sve one imaju moguce nuspojave ovisno o djetetu...i fazi u kojoj je, ali ni pod razno ici na vakcinu ako je bilo ko u kuci ne bolestan vec i da ima simptome prehlade...pa sad morat cu voditi andreja..ali evo sva sam nasekirana oko mnogo stvari pa i ovoga..eto toliko
Možda su zbog ovoga meni rekli da je vakcina blaga Moja cura je primila prije 6 dana i još uvijek je dobro hB.
07.04.2010, 22:06
mia14
2
Vakcine konačno stigle, al uslovi u DZ katastrofalni!