cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Do kada djeci davati D3 kapi?

clock-img

14.11.2008, 14:17

clock-img

dupinka

pencil-img

7

nama je pedijatar rekao do godinu dana i prvu zimu nakon toga,
a budući da je nama rođendan bio nedavno mi smo nastavili s D3 kapima i tako ćemo do proljeća.

clock-img

14.11.2008, 14:26

clock-img

batterfly

pencil-img

915

Prvom sinu sam, po preporuci pedijatra ,davala samo do godine dana po 5 kapi...

A nedavno nam je bila patronazna sestra,za mladjeg,i kaze da nastavim davati D3 kapi do aprila(a djete vec ima godinu dana)...
Vjerovatno sto ide zima,pa predpostavljam da je zbog toga,a da dajem do aprila zato sto je to zadnji mjesec sa slovom r...!!!

clock-img

14.11.2008, 14:49

clock-img

dupinka

pencil-img

7

IZVORNA PORUKA: mishka
a da dajem do aprila zato sto je to zadnji mjesec sa slovom r...!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image
baš si me nasmijala.

vitaminu D treba sunce da bi se apsorbirao,
a budući da ga u zimskim mjesecima ima premalo
treba ga unositi kao gotovi proizvod.

LEO -little monster-
o2.11.2oo7

clock-img

19.11.2008, 02:21

clock-img

merimaa

pencil-img

156

do prve godine

Vedad 11.05.2007 najljepsi dan u mom zivotu!

clock-img

26.11.2008, 18:00

clock-img

dana3

pencil-img

2128

sa navrsenih mjesec dana pocela sam bebi davati kapi. 5 kapi svaki dan i tako do navrsene druge godine zivota.rekao doktor i babica na odjelu jer je svedska siromasna zemlja kad je sunce u pitanjuuser posted image user posted image user posted image

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

clock-img

13.12.2008, 12:03

clock-img

andji

pencil-img

1215

A eto ja bila kod pedijatrice prije par dana,Sergej napunio 13 mjeseci,i kaže da prestanem davati kapi,jer se okoštavanje završilo

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

15.10.2009, 14:23

clock-img

mamina princeza

pencil-img

1856

hej drage moje evo malo da pokren temu koju nadjoh a vidim da je bas satra:)))
malo sam sad u dilemi .
pricam sprijateljicom koj aima djete malo mladje od mog ( mjesec-dva) i kaze da i dalje daje d3 kapi svom djetetu iako ima oko 14 mjeseci sad kako su opet dosli tmurni dani. Mi smo prestali oko rodjendana piti i ne znam sad trebam li joj tavati. Ona kaze daje po tri kapi i dalje i namjerava tako zimu.
Pa reko ako sam ja pogrjesila i ako ih treba i dalje piti da sto prije ukljucim.
Moja curica ima 15 mjeseci.

I da ako moze da mi napisite usput sta vasa djeca piju ako piju od vitamina.... da ne fulim opet nesto :))

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

clock-img

15.10.2009, 14:24

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Mila, trebas joj davati i dalje, u svim mjesecima koje imaju slovo r u nazivu.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

15.10.2009, 14:25

clock-img

neki

pencil-img

3476

Ja sam Seadu davala tacno do prvog rodjendana i nisam daljeuser posted image
A Saidu ponekad po dva-tri dana zaboravim datiuser posted image user posted image user posted image Nadam se da to nije strasnouser posted image

clock-img

15.10.2009, 14:25

clock-img

lilix

pencil-img

1174

u zimskim danima se djeci da napunjene 2 godine daju D3 kapi, tako je nama naša pedijatrica rekla, pa bi i ti trebala davati svojoj sada i to onoliko kapi kolilo si davala u 1 godini

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

clock-img

15.10.2009, 14:28

clock-img

mamina princeza

pencil-img

1856

Hvala onda cu danas da nastavim opet... mada eto kako ko kaze.. ja opet mislim da ne moze biti stetno. Skvo koliko ti dajes .. po tri kapi ili ???
Mislim da nam u semptembru svakako nije falilo d vitamina bili smo i na moru pa smo se bas osuncali :)

Neki znam i ja da neki ne daju nista strasno mislim . I ja sam nekad i prije godinu zaboravljala sta cu mozak stane:)
Bezveze sto mi pedijatrica nikad nista nije naopomenula o tome doduse nisam ni pitala....hehehe a kad djeca piju riblje ulje ili one male kapsulice okrugle. Kasnije ili je to isto ???

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

clock-img

15.10.2009, 14:28

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

davala do Asjinog 13-og mjeseca...
tada su poceli mjeseci koji nemaju R u imenu...dakle pocelo je sunce... razmisljam da joj opet sad uvedem do drugog rodjendana ali cu se posavjetovati sa pedijatricom na revakcinaciji za desetak dana..

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

15.10.2009, 14:32

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Hvala onda cu danas da nastavim opet... mada eto kako ko kaze.. ja opet mislim da ne moze biti stetno. Skvo koliko ti dajes .. po tri kapi ili ???
Mislim da nam u semptembru svakako nije falilo d vitamina bili smo i na moru pa smo se bas osuncali :)

Neki znam i ja da neki ne daju nista strasno mislim . I ja sam nekad i prije godinu zaboravljala sta cu mozak stane:)
Bezveze sto mi pedijatrica nikad nista nije naopomenula o tome doduse nisam ni pitala....hehehe a kad djeca piju riblje ulje ili one male kapsulice okrugle. Kasnije ili je to isto ???

Pedica je rekla da nastavim po tri kapi!
user posted image

clock-img

15.10.2009, 14:33

clock-img

Anoniman

Nama su rekli svaki dan 12 mjeseci, a potom do drugog rodjendana samo davati one mjesece koji zavrsavaju na r

clock-img

15.10.2009, 14:34

clock-img

neki

pencil-img

3476

Neki znam i ja da neki ne daju nista strasno mislim

Ama nije da ne dajem zato sto necu,vec stvarno zaboooravimuser posted image user posted image user posted image

clock-img

15.10.2009, 14:34

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

tada su poceli mjeseci koji nemaju R u imenu...dakle pocelo je sunce... razmisljam da joj opet sad uvedem do drugog rodjendana ali cu se posavjetovati sa pedijatricom na revakcinaciji za desetak dana..

Visnja, ako sam upratila Gordana je i vasa doktorica, meni je rekla do trece godine,i to do prve godine zivota svaki dan 3 kapi, a u drugoj i trecoj samo mjeseci sa famoznim slovom R!user posted image

clock-img

15.10.2009, 14:41

clock-img

mamina princeza

pencil-img

1856

Menio Gordana nije dr al znam da je dobra pa cu i ja pokupit njen savjet :)
Mi smo cak pili i po 5 kapi na pocetku tako su nam dr govorili.

Hvala vam u svakom slucaju ...a visnja ti se svakako javi poslije kontrole da potvrdimo. Ma i ja bi zvala moju dr al mi netso bezze mozda i nazovem da provjerim.

Neki nisam mislila to .. nego da neko ne daje poslije godine... aznam da mladjem zaboravis slucajno jasno je:) Kazem ti i ja sam nekada zaboravljala. Previse toga moram pamtiti pa nesto ispusti mozak :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

clock-img

15.10.2009, 14:44

clock-img

Anoniman

nama su rekli po 4kapi, do godinu dana davati.

clock-img

15.10.2009, 14:46

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: neki

Neki znam i ja da neki ne daju nista strasno mislim

Ama nije da ne dajem zato sto necu,vec stvarno zaboooravimuser posted image user posted image user posted image

neki znala sam i ja zaboravit dat nista strasnouser posted image user posted image

clock-img

15.10.2009, 14:52

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

skvo hvala! user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

15.10.2009, 15:51

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

IZVORNA PORUKA: skvo

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Visnja, ako sam upratila Gordana je i vasa doktorica, meni je rekla do trece godine,i to do prve godine zivota svaki dan 3 kapi, a u drugoj i trecoj samo mjeseci sa famoznim slovom R!user posted image

isto
s, tim da znate, ne znam da li je iko pisao da ne čitam sve
dovoljno je 10 min imati izloženo lice i ruke na suncu da organizam stvori sebi dovoljnu količinu d vitamina za jedan dan+kapi naravno
što više na sunce, drago i milo sunceuser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

15.10.2009, 15:55

clock-img

Gigana

pencil-img

695

To sam se i ja pitala i uzmem fino onaj papirić sa informacijama o lijeku što dođe uz D3 kapi i tamo pročitam da se djeci do prve godine života daje od 2-5 kapi, a od starijoj djeci 2 kapi (ni više , ni manje).  E sad je do vas.

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

clock-img

08.11.2009, 14:28

clock-img

Golubica

pencil-img

431

Eh, sada sam i ja u dilemi. Da li davati kapi ili ne? Necemo jos na vakcinu pa ne mogu pitati dr.
Jeste li i vi pocele "na svoju ruku" davati djeci kapi?

< Poruku je uredio Golubica -- 8.11.2009 14:29:04 >

Asja, 02. 08. 2008.

clock-img

08.11.2009, 15:19

clock-img

_melina_

pencil-img

218

kada smo prvi put bili na vakcini pedijatar me samo pitao da li dajem d3 kapi i to je sve.. nije rekao koliko se dugo daju... mm jepitao u apoteci i oni su rekli da se daju godinu dana...

Nase Malo Sunce 1.10.2009.

clock-img

08.11.2009, 17:21

clock-img

Hannan

pencil-img

135

Ja sam prije par dana vodila sina na pregled, i dr. mi je preporucila da mu ponovo uvedem kapi,iako januaru puni 3g.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

Zadnji članci

article-img