IZVORNA PORUKA: ssaa
Nas brak je savrsen u svakom drugom pogledu i tek tako otici malo je tesko...znam da je za neke od vas moj muz vjerovatno monstrum ali ja mislim da je to preteska rijec jer u sustini on nije los covjek...kad pogledam neke porodice u kojima muz pije,vara zenu,tuce je i sve drugo moj muz je perfektan..uvijek sam mu na prvom mjestu i znam da bi sve dao za mene...na ovaj forum sam se prijavila vise iz ocaja jer moja zelja je i da zadrzim brak i da ga na odredjeni nacin ubijedim za dijete...mislila sam da je vec neko od vas imao slicnih problema sa ubjedjivanjem druge strane za dijete....
Ssaa.....tvoj brak je savršen utoliko koliko je tebi laganje dugo 8 godina takodje savršeno.
Isto toliko je i tvoj muž savršen. I moram ti reći jednu istinu: ja za svog muža ne bih sve dala, ali bih život dala za svoju djecu. Ne bih ni okom trepnula, za muža ne bih.
Moj brak nije savršen, ma ni slučajno....iskreno, ne vjerujem u savršenstvo.
Ja sam ti rekla svoj primjer, škorpija svoj.....dakle ja sam svog bračnog druga ubijedila tako, a i škorpijin je nju ubijedio na sličan način. Ali mi nismo isti....meni moj muž nikada nije rekao da ne želi djecu, nego da ne želi u tom trenutku u kojem bi ja htjela.
Da se ne lažmo bilo je i dana kada je on rekao: mogli bi.....a ja sam rekla, ma neeeee....nećemo još.
Ali da je i u jednom trenutku moj muž meni rekao: ja ne želim djecu nikako, mrtav ozbiljan.......meni na pamet ne bi bilo da ga ubijedjujem u suprotno.
Prvo, bila bih vrlo povrijedjena jer me je lagao.
Drugo, vrlo sam nezgodna kad sam povrijedjena.
Treće, čekala bih da se glava ohladi i uradila ono što smatram da moram.
Pošto sam ja uvijek mislila da želim djecu, ja bih se razvela i nikada ne bih ni pokušala imati dijete s nekim ko je eksplicitno mi rekao: Ja ne želim djecu!