IZVORNA PORUKA: veeseelaa
tamo ih neko cuva dok mi nedodzemo...
sjećam se jednog Sonjinog posta kad kaže: svi kažu da je na nekom boljem mjestu al zar ima bolje mjesto za moje dijete od mog naručja.......
...i nema ali je taj trenutak samo odgođen , ne tvojom (našom )voljom nego Njegovom.Da ima neki čarobni lijek da što lakše preboliš ove dane ja bih ga rado podijelila sa tobom jer i sama nažalost znam kako ti je u ovim trenucima.Ako ti je neka utjeha nisam ni ja svoga dječaka uzela u naručje ,vidjela ga jesam iako sam sestrici rekla da me prekrije čaršafom ali bi mi suđeno da baš u trenutku kada sam ga rodila uđe doktor i kaže:'Šteta,kako lijepa beba' i tako ja skinem čaršaf i pogledam ga ...i bio je zaista lijepa beba.
Moj savjet ti je da ne držiš u sebi i kao što mirkica kaže,pričaj(također,uvijek kažem da imam troje djece) a i plači.Muhamed a.s(ako jasmin bude čitala ona će možda tačnije prenijeti) spuštao u kabur jednoga od svojih sinova,plakao je.Ashabi koji su bili sa njim pitali su ga nešto u smislu zašto on .najomiljeniji od svih nas plače.A on im je odgovorio:'Srce govori ono što
jezik nikada neće'.Zato plači,ako ti se plače ali ne razmišljaj zbog čega jer i tebi kao i meni s naša bol jednostavno morala desiti.Šaljem ti mnogo zagrljaja podrške a i nadu da ćeš ostati pribrana i saburli.
Da se sabur isplati i sama sam sebi dokaz,jer koliko god da me je On ražalostio prije 4 godine toliko tj.duplo me razveselio prije 15 mjeseci kada sam rodila svoje cure.