Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Trenutno imam ovaj i to mi je od 2002. treci po redu. Vjerovatno bih imala drugi jos uvijek da mi nije ukraden. Nisam ovisnik o mobitelu, ali zato jesam o internetu - i to bolesno
15.08.2009, 17:38
Visnja RR
15102
hvala draga... ako sta zapne zovem te da mi pomognes...
Trenutno imam ovaj i to mi je od 2002. treci po redu. Vjerovatno bih imala drugi jos uvijek da mi nije ukraden. Nisam ovisnik o mobitelu, ali zato jesam o internetu - i to bolesno
identican... prije smo mm i ja pratili trendove, doduše on još prati... zadnji sam mu kupila i platila haman 800 KM, ali to je bilo, kad aBd bebac dođe... vjerujem da ćemo i on i ja isti nositi još dugooooooooo... iako oboje volimo tehniku uh...
15.08.2009, 17:49
Mya_81 RR
5531
Mi ''obiteljski'' koristimo Sony Ericsson (walkman seriju) i jako smo zadovoljni...
Ne patim na mobitele, ali da imam višak novaca definitivno bih si uzela iPhone...nadam se da će se nekada u budućnosti i to desiti jer mi je taj mobitel savršenstvo....
15.08.2009, 18:34
milenium
6133
Mi ''obiteljski'' koristimo Sony Ericsson POTPISUJEM!svi,baš svi! pokazali su se kao najkvalitetniji,i baterije i ostalo. Ne smijem reklamirat firmu ali u obitelji imamo uvoznika mob i oni kažu da su ti najbolji a uvoze sve.jedna im je poslovnica i u sarajevu a jedna i u konjicu,ostale su na ovim prostorima.Jedino je mm prošle godine kad mu je ugovor izišao uzeo Samsung D 800 ili 900 ne znam točno a prije toga je imao isto Soni E . Izgalamila sam ga samo tako.sad je i njemu žao što ga je uzeo jer to je ipak samsung i desilo se što sam i očekivala,nosili smo ga na popravke x puta.
15.08.2009, 22:13
Visnja RR
15102
ja sam prije Asjinog rodjenja dobila samsung U600 -bordo... al ga je mali huligancic izgrickala i ko zna kolko puta heknula od pod... ovaj ce morati biti van njenog dometa...
15.08.2009, 23:53
M kao Mama
5536
HEj, evo amelin slučaj me ponukao da ne otvaram novu temu jer je srodna s ovom i ovim što ću vas pitati, ja sam nekada znala šta se ono sve mora utipkati a mob da se dobije I MEI telefona, ako neka hanuma zna neka nam napiše to je veoma korisno, evo npr. da je amela znala I MEI (broj sigurnosi mobitela), možda bi policija i mogla pomoći.
Hvala unaprijed, nadam se da će neka članica imati te mačigne brrojeve
15.08.2009, 23:59
Blue rose RR
4361
Ukucaj : *#06#, i dobit ćeš IMEI telefona.
16.08.2009, 00:02
M kao Mama
5536
O, hvala kolegice, puno
16.08.2009, 00:12
Rina26
381
Eto vidite sada se hvalite kakav mob,imate zar je bitno
16.08.2009, 00:14
Lulu_
1444
IZVORNA PORUKA: mama alma
HEj, evo amelin slučaj me ponukao da ne otvaram novu temu jer je srodna s ovom i ovim što ću vas pitati, ja sam nekada znala šta se ono sve mora utipkati a mob da se dobije I MEI telefona, ako neka hanuma zna neka nam napiše to je veoma korisno, evo npr. da je amela znala I MEI (broj sigurnosi mobitela), možda bi policija i mogla pomoći.
Hvala unaprijed, nadam se da će neka članica imati te mačigne brrojeve
i sta se radi sa tim brojem ,moze li se locirati telfeon ili...???
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
16.08.2009, 00:29
Lalana
866
IZVORNA PORUKA: KAZA
Moje misljenje je da se niko apsolutno ne hvali nego dajemo jedna drugoj ideju za eventualnu prmjenu ako pozelimo ili se ukaze potreba za tim.
Ja imam isto Samsung U600 rozi zadovoljna sam mada mi je kcerkica prosula bokal pun vode preko njega osusio se i opet radi ali ponekad nagadjam sta mi je neko rekao kada me nazove, cesto muza pogresno shvatim kada nesto dogovaramo ili se cujemo preko njega. Poslije ako ne uradim kako smo dogovorili vadim se na pokvaren telefon hehe
16.08.2009, 00:31
Blue rose RR
4361
Može, sa IMEI brojem se može locirati prostorno određenje mobitnog aparata u određenom vremenskom periodu.Ali za lociranje po ovom načinu je potrebno mnogo više negoli odlazak u muriju i prijavljivanje krađe.
Mali sažetak: " Prikaz IMEI broja (serijski broj aparata). IMEI (International Mobile Equipment Identifier) je broj za identifikaciju koji je tvornički dodijeljen svakom mobilnom telefonu, a njegova namjena je da pomogne prilikom potrage za ukradenim mobilnim telefonima. IMEI identificira mobilni telefon u GSM mreži na taj način da, pri svakom uključivanju, telefon očitava i odašilje IMEI (serijski broj aparata) i IMSI (serijski broj SIM kartice) u GSM mrežu. Na taj način, ako je neki mobilni telefon ukraden, jednostavno mu može biti blokiran pristup svim GSM mrežama (blacklisted IMEI), odnosno mogu se pratiti pozivi upućeni s tog telefon kako bi ga policija pronašla (graylisted IMEI). Isti broj je upisan na naljepnici ispod baterije. Kod nekih aparata može se prilikom dekodiranja izvršiti softverska promjena IMEI broja, pa provjerite slaže li se broj dobiven na ekranu sa brojem na naljepnici. Ako su različiti - postoji poprilična mogućnost da ste vlasnik ukradenog telefona. U tom slučaju dobro razmislite prije nego što ga odlučite koristiti u roamingu. IMEI broj je podijeljen u četiri grupe brojeva: Prvih šest brojki su TAC (Type Approval Code), od toga dvije brojke određuju proizvođača (49 = Nokia), a daljnje četiri brojke određuju vrstu aparata (npr. 0544 = Nokia 5110, 889x = Nokia 3210). sljedeće dvije brojke su FAC (Final Assembly Code) odnosno broj koji određuje zemlju proizvodnje (npr. 07 i 08 = Njemačka, 10 = Finska, 19 i 40 = Velika Britanija, 30 = Koreja, 67 = SAD, 80 i 81 = Kina). Narednih šest brojki su SNR (Serial Number) odnosno serijski broj uređaja. Zadnja brojka je kontrolna znamenka."
Chuchi
563
Nisam sada neki ovisnik o mobu, prije jesam bila i pratila trendove, ali mi je to stvarno isfuralo. od 2000 g sam imala sve motorole, od t180 pa nadalje, nekoliko siemensa, sonyerricsona, erricsona, nokia, samsunga, sagem... hehe ma da ne nabrajam! Znaci prvi je bio nesto slicno ovome samo stariji i nije bio u boji ekran
A sada imam ovaj i to zadnjih 2,5 godine, od kada je izasao tacnije, i s njim sam zadovoljna
Ali definitivno kada budem mjenjala ovaj zamijenicu ga nekim blackberry-jem ili recimo LG Chocolate ... necim slicnim barem
Niobe
1841
znas ti zaobic temu, sviju ti?
16.08.2009, 00:36
Lalana
866
IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR
Može, sa IMEI brojem se može locirati prostorno određenje mobitnog aparata u određenom vremenskom periodu.Ali za lociranje po ovom načinu je potrebno mnogo više negoli odlazak u muriju i prijavljivanje krađe.
Mali sažetak: " Prikaz IMEI broja (serijski broj aparata). IMEI (International Mobile Equipment Identifier) je broj za identifikaciju koji je tvornički dodijeljen svakom mobilnom telefonu, a njegova namjena je da pomogne prilikom potrage za ukradenim mobilnim telefonima. IMEI identificira mobilni telefon u GSM mreži na taj način da, pri svakom uključivanju, telefon očitava i odašilje IMEI (serijski broj aparata) i IMSI (serijski broj SIM kartice) u GSM mrežu. Na taj način, ako je neki mobilni telefon ukraden, jednostavno mu može biti blokiran pristup svim GSM mrežama (blacklisted IMEI), odnosno mogu se pratiti pozivi upućeni s tog telefon kako bi ga policija pronašla (graylisted IMEI). Isti broj je upisan na naljepnici ispod baterije. Kod nekih aparata može se prilikom dekodiranja izvršiti softverska promjena IMEI broja, pa provjerite slaže li se broj dobiven na ekranu sa brojem na naljepnici. Ako su različiti - postoji poprilična mogućnost da ste vlasnik ukradenog telefona. U tom slučaju dobro razmislite prije nego što ga odlučite koristiti u roamingu. IMEI broj je podijeljen u četiri grupe brojeva: Prvih šest brojki su TAC (Type Approval Code), od toga dvije brojke određuju proizvođača (49 = Nokia), a daljnje četiri brojke određuju vrstu aparata (npr. 0544 = Nokia 5110, 889x = Nokia 3210). sljedeće dvije brojke su FAC (Final Assembly Code) odnosno broj koji određuje zemlju proizvodnje (npr. 07 i 08 = Njemačka, 10 = Finska, 19 i 40 = Velika Britanija, 30 = Koreja, 67 = SAD, 80 i 81 = Kina). Narednih šest brojki su SNR (Serial Number) odnosno serijski broj uređaja. Zadnja brojka je kontrolna znamenka."
Veoma korisno mada sada kada bi mi neko ukrao ne bi se bas proveo jer nije skroz ispravan Hvala MaryamaAmina rr
16.08.2009, 00:37
Blue rose RR
4361
Odoh spavati, a vi drage moje u pamet. Ne dopustite sebi svašta ...
Lijep pozdrav.
16.08.2009, 00:40
Lulu_
1444
maryam amina mozes lio sad to pojasnit za mene... dakle kad mi neko ukrade tel.i ja sam aktivirala predhodno broj imea onda se moze locirati kada se zove sa njega please help meni su ukrali 3 telefona a dva sam izgubila... znam da ih nikad necu naci ali eto da znam za ubuduce ako ti niej mrsko da me prosvjetlis
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
16.08.2009, 00:40
Chuchi
563
Da hvalim se, makar ovako virtuelno neka svi znaju koji mob imam
A sad
16.08.2009, 01:04
Lulu_
1444
halooooooooooo................de mi objasnite
16.08.2009, 01:07
veeseelaa
20552
ja ne kužim kako lociraš ukradeni mobitel? ko ga locira? telekom? ja sam skoro imala problem s prijetećim porukama, bile su baš žestoke i na nagovor moje mame prijavim policiji Tada su mi rekli da bi se izvršilo lociranje treba tužilaštvo da da nalog telekomu i da su troškovi telekoma oko 10000,00 KM da izvrše navedeno A tužilaštvo će utvrditi uz mišljenje psihologa da li postoji mogućnost da se prijetnje ostvare Ono što je telekom uradio u ovom slučaju je da je samo konstatirao da s tog broja niko nije zvat niti su mu slate poruke izuzev meni I sad mi nije jasno sva ova priča oko lociranja????
< Poruku je uredio veeseelaa -- 16.8.2009 1:15:15 >
16.08.2009, 01:18
veeseelaa
20552
i dal neko unutar svog moba ima onu za*ebanciju oko "lociranja sina" ono kad frajer zove telekom i traže da mu lociraju sina, kao trebao je biti kući a nije došao na vakat i stari psuje i insistira da malog lociraju a ova iz telekoma se lomi da mu objasni da oni to ne mogu Nešto stari kaže u stilu: vidi da nije u Raminoj kafani, tako nešto
< Poruku je uredio veeseelaa -- 16.8.2009 1:19:54 >
16.08.2009, 01:18
Niobe
1841
besk.... 10000 ako su u mogucnosti, po zakonu su duzni da te zastite.. kakvih 10000 bolan...
< Poruku je uredio Visnja RR -- 16.8.2009 1:30:39 >
16.08.2009, 01:19
Niobe
1841
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
i dal neko unutar svog moba ima onu za*ebanciju oko "lociranja sina"
oplakala kad sam cula