IZVORNA PORUKA: mrkva
Pozdrav, jel mi neko od iskusnih mama može reći koliko dana otprilike prije poroda se spusti stomak, i je li pod moranjem da se stomak spusti, šta ako do toga ne dodje? Na zadnjem pregledu dr. je rekla da je beba fino okrenuta a ja imam osjećaj da mi bebine nogice stoje pod grlom a već sam pri kraju, a i dosta se vrti.
ja ne bi rekla da se meni stomak spustao, a tome nisam ni pridavala važnost
Bitno mi je bilo da je beba okrenuta kako treba i bila je od 6 mjeseca se stacionirala glavom prema dole i više nije mrdala do poroda
Simptome tipa početak krvarenja, bolove i sl nisam imala uopće ali su me strašno boljele prepone pa je dr zaključio da se beba sprema za izlazak
Otišla sam na redovna pregled kad je dr konstatovao da sam otvorena 4-5 prstiju a ništa me nije boljelo, preporučio je da ostanem jer kao svaki čas može vodenjak pući al ja nisam htjela, otišla sam kuće i za par sati se vratila u GAK, otvorena sam bila 7-8 prstiju a još me ništa nije boljelo niti je pukao vodenjak, dr je to uradio, zatim su bolovi krenuli, rodila sam za 1,5 sat
Sve je individulano, želim ti lak porodi ne zamaraj se, ja sam bila maximalno opuštena i ubjedjena da ću bro roditi, tako je i bilo
Želim ti lak i brz porod