IZVORNA PORUKA: Anoniman
Imam jedno pitanje, do termina mi je jos 14 dana i interesuje me kad pocnu ti prvi trudovi, sta treba raditi tiskati ili nesto drugo
Bože pa jesi ti pod nadležnosti ljekara?
Termin jeste za 14 dana, ali već si u 9 mjesecu i može biti i prije, a možeš i prneijeti nakon termina...ovo su dani u kojima te doktor češće nadgleda i radi CTG bebe da vidi kako to ide i kada će beba ipoljiti otukacej da želi vani.
Kada bolovi počnu...ne tiskaš odmah zaboga, bolovi znaju da traju i do 12 sati. tisakaš onda kada ti kaže babica ili doktor na stolu da je porod krenuo.
Bolove ćeš osjetiti otpilike ovako, bol u krtima jača, pa niz noge, moguća je pojava isjedka iz rodnice, smeđeg krvnog čepa...otvarat ćeš se polako ili brže zavisi od tebe same odnosno tvoga organizame, enetualno i genetike.
Krenut će trudovi najprije u većim razamcima a onda na manjim gledano u minutaži. Kada bolovi budu na 6-7 minuta idi doktoru u bolnicu...oni će se dalje baviti tobom. trudi se da ne vrištiš i ne trošoš snagu...pokušaj da vježbama disanja kontoliraš sebe i sačuvaš snagu za trenutka kada doktor kaže tiskaj.
sretno